back to top
25 C
Athens
Τετάρτη 20 Αυγούστου 2025

Μ. Ροντογιάννης/Ionios Brokers: Δυναμική ανάπτυξη με πληθώρα επιλογών

Ο πρόεδρος της Ionios Brokers, Μάρκος Ροντογιάννης, είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στον ασφαλιστικό κλάδο, ο οποίος είδε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 τις τεράστιες ευκαιρίες που κρύβει η ιδιωτική ασφάλιση. Σήμερα, συγκαταλέγεται στα ισχυρά «ονόματα» στον κλάδο των μεσιτών. Ένας μεσίτης με όραμα την ανάπτυξη μέσω της ποιότητας υπηρεσιών.

Συνέντευξη στον Νίκο Σακελλαρίου

- Advertisement -

iw? Ποια είναι η Ionios Brokers, κύριε Ροντογιάννη;

Μάρκος Ροντογιάννης: Η Ionios Brokers είναι μια ανώνυμη εταιρεία μεσιτών ασφαλίσεων, που δημιουργήθηκε από την ανάγκη προστασίας του επαγγελματία συνεργάτη, και κατ’ επέκταση των πελατών του, από τις συνεχείς αλλαγές του μοτίβου της ασφαλιστικής αγοράς. Με έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του χώρου, με επιχειρηματικές αρχές και στρατηγική ανάπτυξης. Η ανεξαρτησία επιτρέπει στον μεσίτη ασφαλίσεων να επικεντρωθεί στις ανάγκες του συνεργάτη, ώστε να μην ενοχληθεί από την αναδιάρθρωση και τις ταλαντώσεις που συμβαίνουν στην οικονομία, και να αφοσιωθεί στην εξυπηρέτηση των πελατών του.

- Advertisement -

Εξειδικευόμαστε στον κλάδο ζωής, σύνταξης και υγείας, σε επαγγελματική αστική ευθύνη (λογιστές, γιατρούς και λοιπούς κλάδους) και στο properties (ασφάλιση περιουσίας). Έχουμε 12 προϊόντα δικά μας και προσδοκούμε να υπάρχουν, μέχρι τέλος του 2018, 25 προϊόντα δικά μας από τις ίδιες εταιρείες. Το 80% της δουλειάς μας είναι με πολυεθνικές εταιρείες. Τα νέα έχουν να κάνουν με την υγεία, με το properties και τις επαγγελματικές αστικές ευθύνες. Έχουμε 30% αύξηση παραγωγής με καινούργια γραφεία στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Θεσσαλονίκη. Σιγά σιγά, η περιφέρεια θα αρχίσει να ενδιαφέρεται έντονα για προϊόντα υγείας και σύνταξης.

Το προφίλ μας είναι να δίνουμε έμφαση στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων. Επίσης, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο επίπεδο των συνεργατών μας. Στόχος μας είναι η δυναμική ανάπτυξη μέσα από πληθώρα επιλογών. Να έχουμε εξαιρετικές συνεργασίες με τις κορυφαίες εταιρείες της ασφαλιστικής αγοράς. Η μεγέθυνση, μέσα από συνεργασίες με καταξιωμένους συνεργάτες, και η δημιουργία γραφείων πωλήσεων ανά γεωγραφική περιοχή. Η δημιουργία μονάδων επιθεώρησης αποκλειστικής συνεργασίας και η παροχή συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης στους συνεργάτες μας.

iw? Ποιες θα είναι οι καινοτομίες σας για την επόμενη διετία;

Μ.Ρ.: Για την επόμενη διετία, θα έχουμε ως στόχο την προώθηση του new agency system, το οποίο θα αντικαταστήσει το agency system με τις περισσότερες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Θα περιλαμβάνει τον συνδυασμό των θετικών του παλαιού agency με τα θετικά των ελεύθερων δικτύων.

iw? Είστε αισιόδοξοι για την ασφαλιστική αγορά;

Μ.Ρ.: Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι για την ασφαλιστική αγορά. Δουλεύουμε επαγγελματικά και πιστεύουμε στον άνθρωπο και στο μάνατζμεντ για τις υπηρεσίες και την ποιότητα των υπηρεσιών. Οι ευκαιρίες για επαγγελματική ανάδειξη είναι μεγάλες, αλλά αυξημένη θα είναι και η ζήτηση υπηρεσιών στους κλάδους ζωής και υγείας τα επόμενα χρόνια.

iw? Τι πρέπει να αλλάξει για κινηθεί δυναμικά ο κλάδος;

Μ.Ρ.: Πρέπει να επανέλθει οπωσδήποτε το αφορολόγητο, η απαλλαγή των ασφαλίστρων. Πρέπει τα κοινωνικά ταμεία να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης και να έχει την επιλογή ο εργαζόμενος πού θα ασφαλιστεί, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις απελευθέρωσης της αγοράς υγείας, για να μπορεί ο εργαζόμενος να νιώθει ασφάλεια σε ό,τι του συμβαίνει. Φυσικά, το ίδιο το κράτος πρέπει να καλλιεργήσει ασφαλιστική συνείδηση. Η σημασία του σωστού broker είναι μεγάλη. Ο σωστός broker μεσολαβεί για την εξυπηρέτηση της πελατείας του και πρέπει να συνεργάζεται άμεσα και θετικά με τις εταιρείες. Αυτές καθορίζουν και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

iw? Πώς βλέπετε να εξελίσσεται ο κλάδος της μεσιτείας;

Μ.Ρ.: Εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο και, γενικότερα, βλέπουμε συγκέντρωση δυνάμεων, για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα κόστη, να γίνουν οικονομίες κλίμακος, που θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του κλάδου. Τα νέα σχήματα θα είναι εξειδικευμένα και εντάσεως κεφαλαίου. Οι αδύναμοι οικονομικά και οι μη καταρτισμένοι θα εκλείψουν ή θα απορροφηθούν από μεγαλύτερα σχήματα.

iw? Πιστεύετε ότι ο τραπεζικός ανταγωνισμός στην ασφαλιστική αγορά δημιουργεί προβλήματα;

Μ.Ρ.: Ο τραπεζικός ανταγωνισμός δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Ένας καλός μεσίτης δεν φοβάται τον ανεκπαίδευτο τραπεζικό υπάλληλο. Συν τοις άλλοις, η υποχρεωτικότητα ασφάλισης που απαιτούν οι τράπεζες, μερικές φορές, δημιουργεί και ασφαλιστική συνείδηση.

iw? Πώς είναι οι σχέσεις σας με τις ασφαλιστικές εταιρείες;

Μ.Ρ.: Οι σχέσεις μας με τις εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε είναι οι καλύτερες δυνατές που θα μπορούσαμε να έχουμε. Υπάρχει εμπιστοσύνη και εκτίμηση και από τις δύο πλευρές. Σε ό,τι αφορά την πολιτική των προμηθειών, τουλάχιστον στους κλάδους υγείας και σύνταξης, περιουσίας και επαγγελματικής αστικής ευθύνης θα διατηρηθούν οι πρακτικές των καλών προμηθειών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οικοδόμηση ανθεκτικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

Καθώς η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομική αστάθεια, κανονιστικές αλλαγές και προκλήσεις που σχετίζονται

Αστική ευθύνη: Κανάλια διαμεσολάβησης και ποσοστά

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα έρευνα της ΕΑΕΕ “Στατιστικά στοιχεία: Κανάλια Διαμεσολάβησης - ανάλυση έτους 2023”.

Ασφαλιστικές και Διαμεσολάβηση: Να σπάσει «το γυάλινο κουτί» της απομόνωσης των διαμεσολαβητών από τα τραπεζικά προϊόντα

Πως μπορούν να πουλήσουν τραπεζικά προιόντα οι διαμεσολαβητές και τι κινήσεις πρέπει να κάνουν οι ασφαλιστικές 

ΤτΕ: Πρόγραμμα εξετάσεων πιστοποίησης διαμεσολαβητών το 2024

Ανακοινώνεται ότι, κατά το έτος 2024, οι εξετάσεις για την πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων για τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το Instagram μπορεί να είναι διασκεδαστικό – Μην το αφήσετε να μετατραπεί σε όπλο: Πίσω από τη νέα λειτουργία map της Meta

Ο Amit Weigman της Check Point εξηγεί πώς η νέα, διασκεδαστική λειτουργία Friend Map του Instagram δεν θα στραφεί εναντίον μας

Στη μαύρη αγορά πωλούνται τα προσωπικά δεδομένα, οι χάκερς ζητούν εκατομμύρια λίτρα

Κάθε ψηφιακή συσκευή αποτελεί πιθανό σημείο εισόδου. Πολλές συσκευές στερούνται ισχυρής ασφάλειας αυξάνοντας τον κίνδυνο ...

Γ. Κυρλάκης στην κάμερα του I.W.: «Η διαμεσολάβηση χρειάζεται στήριξη για να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση»

Tο φετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις

I. Γιουμπάκης (SENATUS): «Το ακίνητο συνδέει real estate και ασφάλιση – Μοχλός ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη»

Οι πελάτες ενδιαφέρονται για ουσιαστική προστασία. Αξιολογούν την πλήρη αξία του ακινήτου, τη ζημιά σε τρίτους και την απώλεια εισοδήματος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Σιδέρης, ΕΙΝΑΠ: Η ΚΥΑ για ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία είναι μπίζνα, όχι υγειονομική ανάγκη

Πυρά εξαπολύει στο Υπουργείο Υγείας ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, καταγγέλλοντας την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας μέσω της νέας ΚΥΑ

ΥΠΑΑΤ-ΕΛΓΑ: Δεν απαιτούνται τέλη εκτίμησης από τους πληγέντες παραγωγούς

Άμεσα τα πορίσματα για ζημιές ζωικού κεφαλαίου, έως 30/9 οι αποζημιώσεις - Τι θα ισχύσει για το φυτικό κεφάλαιο

Η Interamerican επενδύει στην ανεξάρτητη διαβίωση της τρίτης ηλικίας

Την ανεξάρτητη και ασφαλή διαβίωση των ηλικιωμένων στον οικιακό τους χώρο στηρίζει η Interamerican, ενισχύοντας το μοντέλο «Aging in Place»

Το Instagram μπορεί να είναι διασκεδαστικό – Μην το αφήσετε να μετατραπεί σε όπλο: Πίσω από τη νέα λειτουργία map της Meta

Ο Amit Weigman της Check Point εξηγεί πώς η νέα, διασκεδαστική λειτουργία Friend Map του Instagram δεν θα στραφεί εναντίον μας

Η Ορίζων Ασφαλιστική και η πρόκληση της επιχειρηματικότητας

Με τα προγράμματα της Ορίζων, οι επιχειρηματίες έχουν τη σιγουριά που χρειάζονται προκειμένου να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους