back to top
26.4 C
Athens
Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025

Interlife: Στα €11,77 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2024

Κερδοφορία, εντυπωσιακή Αύξηση Παραγωγής, Ενεργητικού, Επενδύσεων, Ιδίων Κεφαλαίων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του 2024 της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

“Αναλυτικότερα, τα Οικονομικά Μεγέθη της Εταιρίας, σύμφωνα με την Ετήσια Οικονομική Έκθεση που κοινοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχουν ως εξής:

- Advertisement -

Τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα το 2024 έφτασαν τα 100,35 εκατ.€ (+6,96%) έναντι 93,82 εκατ.€ της προηγούμενης Χρήσης ενώ τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα το 2024 έφτασαν τα 98,98 εκατ.€ (+11,77%) έναντι 88,56 εκατ.€ το 2023.

Σημειώνεται ότι το 2024 ο Κλάδος Αστικής Ευθύνης οχημάτων αυξήθηκε κατά 6,46%, ο Κλάδος Περιουσίας 7,42%, ο Κλάδος διαφόρων Ατυχημάτων 4,53%, ο Κλάδος Σκαφών & Μεταφορών 11,07%, ο Κλάδος Χερσαίων Οχημάτων 14,65% και τέλος οι Λοιποί Κλάδοι κατά 2,09%.

- Advertisement -

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από Αστική Ευθύνη Οχημάτων κατά 50,27% και οι Λοιποί Κλάδοι κατά 49,73%.

Τα Κέρδη Προ Φόρων ανήλθαν το 2024 σε 14,77 εκατ.€ έναντι 17,29 εκατ.€ το 2023, ενώ τα Κέρδη Μετά Φόρων το 2024 ανήλθαν σε 11,77 εκατ.€ . έναντι 13,71 εκατ.€ το 2023.

Τα Σωρευτικά Κέρδη Προ Φόρων της τελευταίας 5ετίας (2020 – 2024) ανήλθαν στα 68,93 εκατ. € Τα Ίδια Κεφάλαια το 2024 διαμορφώθηκαν στα 139,75 εκατ.€ έναντι 130,99 εκατ.€ το 2023 (+6,69%).

Το Ενεργητικό το 2024 ανήλθε σε 340,26 εκατ.€ έναντι 306,22 εκατ.€ το 2023 (+11,11%).

Τα Αποθέματα το 2024 έφθασαν τα 183,04 εκατ.€ έναντι 161,1 εκατ.€ το 2023(+13,62%). Οι Επενδύσεις το 2024 ανήλθαν σε 323,29 εκατ.€ έναντι 287,62 εκατ.€ το 2023 (+12,4%).

Οι βασικές τοποθετήσεις του Επενδυτικού Χαρτοφυλακίου της Εταιρίας στις 31/12/2024 αφορούσαν: 9,6% σε Ακίνητα,55,1% σε Ομόλογα, 18,6% σε Αμοιβαία Κεφάλαια, 7,6% σε Εισηγμένες Μετοχές, 7,3% σε Προθεσμιακές Καταθέσεις και 1,8% σε Μετρητά Διαθέσιμα & ισοδύναμα.

Τέλος, το EBITDA βελτιώθηκε κατά 20,14% και ανήλθε το 2024 στα -5.249.429 € έναντι -6.572.976 € το 2023. Με την προσθήκη του επενδυτικού αποτελέσματος τα αντίστοιχα ποσά αντιστοιχούν σε Κέρδη 15.050.924 € το 2024 και 17.608.859 € το 2023.

Ιδιαίτερα υψηλές χαρακτηρίζονται οι επιδόσεις στους Δείκτες Φερεγγυότητας της Εταιρίας. Με βάση το εποπτικό πλαίσιο Solvency II, ο Δείκτης Ελαχίστου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας (MCR) ανέρχεται στο 625,52%, ενώ ο Δείκτης Απαιτούμενου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας (SCR) ανέρχεται στο 166,57%”.

Β. ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα προτείνει προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,20 ευρώ/μετοχή, έναντι των 0,16 ευρώ/μετοχή που είχε προταθεί την προηγούμενη χρονιά (+25%).

Το συνολικό διανεμόμενο μέρισμα ανέρχεται στο ποσό των 3.713.582,40 ευρώ. Δεδομένου ότι οι ίδιες μετοχές δεν λαμβάνουν μέρισμα, το τελικό ποσό ανά μετοχή θα προσαρμοστεί αναλόγως, λαμβάνοντας υπόψη το μέρισμα που αναλογεί στις ίδιες μετοχές της Εταιρίας κατά την ημερομηνία αποκοπής.

Σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. Ιωάννης Παν. Βοτσαρίδης δήλωσε: «Οι οικονομικές επιδόσεις της Εταιρίας το 2024 επιβεβαιώνουν την επίτευξη του στόχου υπέρβασης των 100 εκατ. σε Παραγωγή Ασφαλίστρων και την αναπτυξιακή δυναμική της Εταιρίας, καταδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της και εδραιώνοντας τη σημαντική θέση που έχει στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Αισιοδοξούμε και παραμένουμε σε εγρήγορση με στόχο να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις προκλήσεις της εποχής».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κυκλοφόρησε η νέα περιοδική έκδοση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.

Με πλούσια θεματολογία και επίκεντρο τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό και επιχειρηματικό χώρο, κυκλοφόρησε η νέα περιοδική έκδοση της INTERLIFE Ασφαλιστικής

ORSA: Πρόοδο στην ενσωμάτωση κλιματικών κινδύνων διαπιστώνει η EIOPA

Ποιες προκλήσεις εντοπίζει η EIOPA στις πρακτικές των (αντ)ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των εθνικών εποπτικών αρχών

Μικρομεσαίοι αλλά σημαντικοί

Διαχρονικά οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και το Εμπόριο ήταν η «ραχοκοκαλιά» της Ελληνικής Οικονομίας

Interlife: Στις 2 Ιουλίου η αποκοπή για το μέρισμα 0,2 ευρώ

Η Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία: «ΙΝΤΕΡΛΑΪΦ (INTERLIFE) Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων» ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz & Ευρωκλινική στο πλευρό των συνταξιούχων του Υπουργείου Οικονομικών: Τι περιλαμβάνει η νέα κάλυψη υγείας

Η πρωτοβουλία του ταμείου συνιστά υπόδειγμα για το πώς μπορεί να κινηθεί η αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης ως προς την τρίτη ηλικία

Το νερό Άσκιον «απογειώνεται» με την AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Η AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ μεταφέρει τη γεύση και την καθαρότητα του νερού Βλάστης σε Ελλάδα και εξωτερικό

Συνεργασία ιδιωτών ιατρών με νοσοκομεία του ΕΣΥ – Τα ελάχιστα όρια για την υποχρεωτική ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης

Οι γιατροί υποχρεούνται σε ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης με ελάχιστο όριο αποζημίωσης 1 εκατ. ευρώ κατ' έτος

Swiss Re: Καύσωνες, η μεγάλη απειλή για την ανθρώπινη ζωή

Πρόκειται για έναν αριθμό που υπερβαίνει το άθροισμα των θανάτων που προέρχονται από καταστροφικά συμβάντα, όπως σεισμοί, πλημμύρες, ...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Allianz & Ευρωκλινική στο πλευρό των συνταξιούχων του Υπουργείου Οικονομικών: Τι περιλαμβάνει η νέα κάλυψη υγείας

Η πρωτοβουλία του ταμείου συνιστά υπόδειγμα για το πώς μπορεί να κινηθεί η αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης ως προς την τρίτη ηλικία

Το νερό Άσκιον «απογειώνεται» με την AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Η AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ μεταφέρει τη γεύση και την καθαρότητα του νερού Βλάστης σε Ελλάδα και εξωτερικό

Δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα ή ελαφρά εγκαύματα λόγω των πυρκαγιών που συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές

Συνεργασία ιδιωτών ιατρών με νοσοκομεία του ΕΣΥ – Τα ελάχιστα όρια για την υποχρεωτική ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης

Οι γιατροί υποχρεούνται σε ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης με ελάχιστο όριο αποζημίωσης 1 εκατ. ευρώ κατ' έτος

Πάνω από 150 πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο – Σταδιακή ύφεση των μποφόρ από το απόγευμα

Πάνω από 5.000 πυροσβέστες στα μέτωπα - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για αύριο