back to top
23.7 C
Athens
Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025

Interlife: Στα €11,77 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2024

Κερδοφορία, εντυπωσιακή Αύξηση Παραγωγής, Ενεργητικού, Επενδύσεων, Ιδίων Κεφαλαίων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του 2024 της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

“Αναλυτικότερα, τα Οικονομικά Μεγέθη της Εταιρίας, σύμφωνα με την Ετήσια Οικονομική Έκθεση που κοινοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχουν ως εξής:

- Advertisement -

Τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα το 2024 έφτασαν τα 100,35 εκατ.€ (+6,96%) έναντι 93,82 εκατ.€ της προηγούμενης Χρήσης ενώ τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα το 2024 έφτασαν τα 98,98 εκατ.€ (+11,77%) έναντι 88,56 εκατ.€ το 2023.

Σημειώνεται ότι το 2024 ο Κλάδος Αστικής Ευθύνης οχημάτων αυξήθηκε κατά 6,46%, ο Κλάδος Περιουσίας 7,42%, ο Κλάδος διαφόρων Ατυχημάτων 4,53%, ο Κλάδος Σκαφών & Μεταφορών 11,07%, ο Κλάδος Χερσαίων Οχημάτων 14,65% και τέλος οι Λοιποί Κλάδοι κατά 2,09%.

- Advertisement -

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από Αστική Ευθύνη Οχημάτων κατά 50,27% και οι Λοιποί Κλάδοι κατά 49,73%.

Τα Κέρδη Προ Φόρων ανήλθαν το 2024 σε 14,77 εκατ.€ έναντι 17,29 εκατ.€ το 2023, ενώ τα Κέρδη Μετά Φόρων το 2024 ανήλθαν σε 11,77 εκατ.€ . έναντι 13,71 εκατ.€ το 2023.

Τα Σωρευτικά Κέρδη Προ Φόρων της τελευταίας 5ετίας (2020 – 2024) ανήλθαν στα 68,93 εκατ. € Τα Ίδια Κεφάλαια το 2024 διαμορφώθηκαν στα 139,75 εκατ.€ έναντι 130,99 εκατ.€ το 2023 (+6,69%).

Το Ενεργητικό το 2024 ανήλθε σε 340,26 εκατ.€ έναντι 306,22 εκατ.€ το 2023 (+11,11%).

Τα Αποθέματα το 2024 έφθασαν τα 183,04 εκατ.€ έναντι 161,1 εκατ.€ το 2023(+13,62%). Οι Επενδύσεις το 2024 ανήλθαν σε 323,29 εκατ.€ έναντι 287,62 εκατ.€ το 2023 (+12,4%).

Οι βασικές τοποθετήσεις του Επενδυτικού Χαρτοφυλακίου της Εταιρίας στις 31/12/2024 αφορούσαν: 9,6% σε Ακίνητα,55,1% σε Ομόλογα, 18,6% σε Αμοιβαία Κεφάλαια, 7,6% σε Εισηγμένες Μετοχές, 7,3% σε Προθεσμιακές Καταθέσεις και 1,8% σε Μετρητά Διαθέσιμα & ισοδύναμα.

Τέλος, το EBITDA βελτιώθηκε κατά 20,14% και ανήλθε το 2024 στα -5.249.429 € έναντι -6.572.976 € το 2023. Με την προσθήκη του επενδυτικού αποτελέσματος τα αντίστοιχα ποσά αντιστοιχούν σε Κέρδη 15.050.924 € το 2024 και 17.608.859 € το 2023.

Ιδιαίτερα υψηλές χαρακτηρίζονται οι επιδόσεις στους Δείκτες Φερεγγυότητας της Εταιρίας. Με βάση το εποπτικό πλαίσιο Solvency II, ο Δείκτης Ελαχίστου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας (MCR) ανέρχεται στο 625,52%, ενώ ο Δείκτης Απαιτούμενου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας (SCR) ανέρχεται στο 166,57%”.

Β. ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα προτείνει προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,20 ευρώ/μετοχή, έναντι των 0,16 ευρώ/μετοχή που είχε προταθεί την προηγούμενη χρονιά (+25%).

Το συνολικό διανεμόμενο μέρισμα ανέρχεται στο ποσό των 3.713.582,40 ευρώ. Δεδομένου ότι οι ίδιες μετοχές δεν λαμβάνουν μέρισμα, το τελικό ποσό ανά μετοχή θα προσαρμοστεί αναλόγως, λαμβάνοντας υπόψη το μέρισμα που αναλογεί στις ίδιες μετοχές της Εταιρίας κατά την ημερομηνία αποκοπής.

Σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. Ιωάννης Παν. Βοτσαρίδης δήλωσε: «Οι οικονομικές επιδόσεις της Εταιρίας το 2024 επιβεβαιώνουν την επίτευξη του στόχου υπέρβασης των 100 εκατ. σε Παραγωγή Ασφαλίστρων και την αναπτυξιακή δυναμική της Εταιρίας, καταδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της και εδραιώνοντας τη σημαντική θέση που έχει στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Αισιοδοξούμε και παραμένουμε σε εγρήγορση με στόχο να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις προκλήσεις της εποχής».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι προτάσεις του Ι. Βοτσαρίδη για το μέλλον της ασφάλισης

Τρεις προτάσεις για το μέλλον της ασφάλισης παρέθεσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστικής Ιωάννης Βοτσαρίδης

Στη Θεσσαλονίκη 13/6 η ΓΣ της Interlife,  αλλαγές στο ΔΣ (;), στο 29% το δικαίωμα ψήφου του Ι. Βοτσαρίδη

 Tο υφιστάμενο ΔΣ εξελέγην από την ΓΣ Μετόχων στις 16 /6/ 2021 και η θητεία του διήρκησε μέχρι 16 Ιουνίου του έτους 2026

Interlife: Ταξίδι επιβράβευσης στην Καππαδοκία για τους συνεργάτες της

Με ένα αξέχαστο ταξίδι στη μαγευτική Καππαδοκία επιβράβευσε η Interlife Ασφαλιστική τους Συνεργάτες της, που πέτυχαν τους παραγωγικούς στόχους

Interlife: Στις 13 Ιουνίου η ΓΣ για την διανομή μερίσματος

Τακτική Γενική Συνέλευση της Interlife την 13 Ιουνίου 2025, ημέρα Παρασκευή και ώρα 05:30 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 05:00 μ.μ.) στο Κτήμα Χρηστίδη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ψάχνει να τα βρει με τις ασφαλιστικές

Μετά από δύο χρόνια σιωπής οι ιδιωτικές κλινικές δείχνουν ότι κάνουν ένα βήμα πίσω και θέλουν να τα βρουν με τις ασφαλιστικές.

Η “ακτινογραφία” της παραγωγής ασφαλίστρων

Η ΕΑΕΕ διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων - μελών της.

Sofos Insurance Agency: Μπροστά από τις Εξελίξεις με Δράσεις Ενημέρωσης & Επικοινωνίας για την Υποχρεωτική Ασφάλιση Έναντι Φυσικών Καταστροφών

Η Sofos Insurance Agency, συνεπής στη φιλοσοφία της άμεσης προσαρμογής στα νέα δεδομένα και στις ραγδαίες μεταβολές που συντελούνται στην ασφαλιστική αγορά

Νέο εργαλείο στο Intersalonica Agent App – Η Πολυτιμολόγηση στην Υπηρεσία του Συνεργάτη

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, με σταθερή προσήλωση στη στήριξη των συνεργατών της, παρουσιάζει την Πολυτιμολόγηση – ένα σύγχρονο και πρακτικό εργαλείο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ψάχνει να τα βρει με τις ασφαλιστικές

Μετά από δύο χρόνια σιωπής οι ιδιωτικές κλινικές δείχνουν ότι κάνουν ένα βήμα πίσω και θέλουν να τα βρουν με τις ασφαλιστικές.

Η “ακτινογραφία” της παραγωγής ασφαλίστρων

Η ΕΑΕΕ διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων - μελών της.

«Εξαιρετική κίνηση της Pharma PLUS είναι η συνεργασία με το AFFIDEA»

Με πορεία δεκαεπτά ετών και μια μοναδική συνεργασία με τη Pharma PLUS, η Χιτοπούλα Μελίδου μιλά για την ισχυρή συμμαχία τους

Sofos Insurance Agency: Μπροστά από τις Εξελίξεις με Δράσεις Ενημέρωσης & Επικοινωνίας για την Υποχρεωτική Ασφάλιση Έναντι Φυσικών Καταστροφών

Η Sofos Insurance Agency, συνεπής στη φιλοσοφία της άμεσης προσαρμογής στα νέα δεδομένα και στις ραγδαίες μεταβολές που συντελούνται στην ασφαλιστική αγορά

Νέο Κατάστημα – Μίνι Μάρκετ ΓΕΒ στη Βλάστη

Η ΕΜΠΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ - ΓΕΒ επεκτείνει τη φυσική της παρουσία, εγκαινιάζοντας ένα κατάστημα - Μίνι Μάρκετ στο Πρατήριο Καυσίμων Βλάστης