back to top
22.6 C
Athens
Δευτέρα 6 Απριλίου 2026

ΕΙΑΣ- Σύλλογος ΙΣΧΥΣ: Συμφωνία Επανεκπαίδευσης Διαμεσολαβητών

Με προνομιακή τιμή για τα μέλη του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων Ιδιωτικής Ασφάλισης Δωδεκανήσου «Η ΙΣΧΥΣ» ξεκινά η σημαντική συνεργασία μεταξύ του Συλλόγου «Η ΙΣΧΥΣ»  και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), που αφορά στην εκπόνηση σεμιναρίων στο πλαίσιο της υποχρεωτικής επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης των γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, όπως ορίζονται από την Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος αρ. 45/21-11-2014, ΦΕΚ Β΄3350/12-12-2014.

Η επανεκπαίδευση και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (ασφαλιστικούς συμβούλους, πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων και συντονιστές), αλλά και σε υπαλλήλους επιχειρήσεων (αντ)ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 της ΠΕΕ 45/2014, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές υποχρεούνται να παρακολουθούν κάθε χρόνο σεμινάρια και των τριών Τομέων Α΄, Β΄ και Γ΄, έκαστο των οποίων πρέπει να έχει ελάχιστη διάρκεια πέντε (5) ωρών, προκειμένου κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να συγκεντρώνει συνολικά τουλάχιστον 75 ώρες πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους τρεις τομείς εντός των πέντε ετών 2015-2019.

Το ΕΙΑΣ υπέβαλε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους Τομείς Β’ και Γ’, διάρκειας 8 ωρών το κάθε ένα, τα οποία και έλαβαν την έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΕΙΑ της ΤτΕ για τα έτη 2015 και 2016. Τα σεμινάρια αφορούν στον Τομέα Β΄ «Θεσμικά Θέματα της Ασφαλιστικής Αγοράς» με θέμα «Ασφαλιστική Σύμβαση και Κλάδος Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων & Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» και στον Τομέα Γ΄ «Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων», με θέμα «Τεχνικές Πωλήσεων Αναβάθμισης του ρόλου του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή».

- Advertisement -

Στους συμμετέχοντες, που θα παρακολουθήσουν αυτά τα εγκεκριμένα από την ΤτΕ σεμινάρια και θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τα tests κατανόησης, θα χορηγούνται από το Ε.Ι.Α.Σ. «Βεβαιώσεις Περαίωσης», εγκεκριμένες από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίες είναι αναγκαίες για την επανεγγραφή τους κατά την ανανέωση της αδείας τους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στο Επιμελητήριο Ρόδου, αίθουσα «Γ. Καραγιάννης».

Τα σεμινάρια του ΕΙΑΣ για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για το 2015 θα γίνουν στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

 

  • Σεμινάριο Τομέα Γ’Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015:  09:00 – 17:00  (8ώρες)
  • Σεμινάριο Τομέα Β΄Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015:  13:00 – 21:00  (8ώρες)

 

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.Το κάθε σεμινάριο θα περιλαμβάνει παραδόσεις της ύλης βάσει της οποίας θα επαναπιστοποιηθούν οι γνώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών καθώς και διεξαγωγή του test κατανόησης.

 

Στους συμμετέχοντες θα διανέμονται ειδικές εκπαιδευτικές σημειώσεις του ΕΙΑΣ.

 

Ειδικά για τα Μέλη Συλλόγου Διαμεσολαβούντων Ιδιωτικής Ασφάλισης Δωδεκανήσου «Η ΙΣΧΥΣ» που έχουν κάρτα μέλους του Επιμελητηρίου Ρόδου σε ισχύ και έχουν τακτοπποιήσει την ετήσια συνδρομή τους των 20€ προς τον Σύλλογο, το ΕΙΑΣ παρέχει έκπτωση 30% επί της αρχικής τιμής του σεμιναρίου και διαμορφώνει το κόστος συμμετοχής για την παρακολούθηση του κάθε 8ωρου σεμιναρίου στα 50€ ανα άτομο.

 

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων Ιδιωτικής Ασφάλισης Δωδεκανήσου «Η ΙΣΧΥΣ» κ. Πάρις Χατζηπέτρος: «Ο Σύλλογός μας έχει την δια βίου εκπαίδευση των μελών του ως σημαντική επιλογή του. Θεωρούμε καθήκον μας να προσφέρουμε στους ανθρώπους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τη δυνατότητα να επανεκπαιδευτούν με το μικρότερο δυνατό κόστος και με την καλύτερη απολαβή γνώσεων, όπως είναι αυτή που προσφέρει ο θεσμικός εκπαιδευτικός φορέας της αγοράς μας, το ΕΙΑΣ».

 

Εκ μέρους του ΕΙΑΣ ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τη συμφωνία με τον Σύλλογο Διαμεσολαβούντων Δωδεκανήσου «Η ΙΣΧΥΣ» και ανακοινώνοντας την άμεση έναρξη των σεμιναρίων δήλωσε: «Το ΕΙΑΣ, διαθέτοντας συσσωρευμένη πολυετή τεχνογνωσία στο ασφαλιστικό εκπαιδευτικό αντικείμενο και έχοντας ως βασικό σκοπό του την υποστήριξη και  την ενίσχυση των εκπαιδευτικών σχεδιασμών των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, προετοιμάζει μία νέα γενιά στελεχών, δυναμικών, άριστα καταρτισμένων, με ήθος και επαγγελματική επάρκεια».

 

Για συμπληρωματικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: κ. Πάρις Χατζηπέτρος: 2241003701, 6946008808, e-mail: isxys12nisou@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Diploma in Financial and Insurance Advice από ΕΕΑ, ΕΙΑΣ και ΠΣΑΣ – Λ. Αποστολιώτης: «Καλώ όλους τους συναδέλφους να επενδύσουν στη γνώση και στο...

Διαρκής προσπάθεια του ΠΣΑΣ, να εμπλουτίζει τις πρωτοβουλίες προς όφελος των μελών του επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων

Αναβαθμισμένο, πλήρες και καινοτόμο το νέο ετήσιο πρόγραμμα «EIAS Diploma in Insurance Science and Operations – EDI 2026»

Τις ενότητές του εμπλουτίζουν οι διεθνείς συνεργασίες του Ινστιτούτου με CII, IUA και Lloyd’s Academy

Μετεκπαίδευση στην Ασφαλιστική και Χρηματοοικονομική Συμβουλευτική από τον ΠΣΑΣ και το ΕΙΑΣ

Το πρόγραμμα, με τη χορηγική υποστήριξη του ΕΕΑ, οδηγεί στην απόκτηση Professional Diploma in Financial and Insurance Advice

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Έργων Τέχνης και Συλλεκτικών Αντικειμένων

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, την Τρίτη 31/3 και την Πέμπτη 2/4 2026

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Χρηματοοικονομική Εκπαίδευση

Με θέμα «Διασφαλίζοντας ενημερωμένους πολίτες, εμπιστοσύνη και ισχυρότερες αγορές κεφαλαίου»

Diploma in Financial and Insurance Advice από ΕΕΑ, ΕΙΑΣ και ΠΣΑΣ – Λ. Αποστολιώτης: «Καλώ όλους τους συναδέλφους να επενδύσουν στη γνώση και στο...

Διαρκής προσπάθεια του ΠΣΑΣ, να εμπλουτίζει τις πρωτοβουλίες προς όφελος των μελών του επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων

Αναβαθμισμένο, πλήρες και καινοτόμο το νέο ετήσιο πρόγραμμα «EIAS Diploma in Insurance Science and Operations – EDI 2026»

Τις ενότητές του εμπλουτίζουν οι διεθνείς συνεργασίες του Ινστιτούτου με CII, IUA και Lloyd’s Academy

NP Ασφαλιστική: Ξεκινά το 2ο μέρος των Σεμιναρίων Επανεκπαίδευσης για τον Τομέα Α΄ 2026

Μια σειρά από 11 διά ζώσης εκπαιδευτικές συναντήσεις σε Μαρούσι, Θεσσαλονίκη, Σπάρτη, Ιωάννινα, Πάτρα, Χαλκίδα, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Allianz Trade: Πέφτει ο πήχυς της ανάπτυξης, τριπλά ελλείμματα, τουρισμός. Ποιοι τομείς ωφελούνται

Ως προσωρινό αντιμετωπίζεται το σοκ στο βασικό σενάριο των ΕΚΤ και Fed – Τι αναμένεται να προκαλέσουν οι έντονες και διαρκείς πιέσεις στην αγορά ενέργειας

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αναβάθμιση με έμφαση σε προσωπικό, υποδομές και σύγχρονο εξοπλισμό

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από πλέγμα παρεμβάσεων

Επιχειρήσεις: Mέχρι πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα;

Προϋπόθεση καταβολής του είναι η ύπαρξη εργασιακής σχέσης του μισθωτού του ιδιωτικού τομέα κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2025 μέχρι 30-04-2025

Πασχαλινή προσφορά από την Allianz Greece σε συνεργασία με τη Μουστάκας

Αγορές με επιστροφή ασφαλίστρων για τους κατόχους της κάρτας «Ασφαλιστικός Γονέας»

Χίος: 5 τραυματίες από έκρηξη σε χώρο κατασκευής ρουκετών – 4 σε σοβαρή κατάσταση

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που τα άτομα κατασκεύαζαν ρουκέτες για το έθιμο του Βροντάδου