back to top
10.7 C
Athens
Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026

Ι. Τσικριπής στο Ocin25: Τα οφέλη ενός συστήματος επαγγελματικής ασφάλισης

Το 6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin25 επιστρέφει δυναμικά, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 50 κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα φέρουν στο φως τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της Επαγγελματικής Ασφάλισης μέσα από μια πλούσια θεματολογία.

Το 6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin25 διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr.

- Advertisement -

Kεντρική ομιλία με τίτλο: “Επαγγελματική Ασφάλιση σε μετάβαση: Μελλοντικές προοπτικές και η θεσμική τους διάσταση” παρέθεσε ο κ. Ιωάννης Τσικριπής, Γενικός Διευθυντής Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης, Τράπεζα της Ελλάδος.

“Το οικονομικό περιβάλλον βρίσκεται αντιμέτωπο με διάφορες κρίσεις με επιπτώσεις. Η κοινωνική ασφάλιση αντιμετωπίζει προκλήσεις. Η ετήσια έκθεση της ΤτΕ αναφέρεται στις προκλήσεις (δημογραφικό κτλ), στις εργασιακές σχέσεις (ευέλικτη εργασία χωρίς σταθερό εισόδημα κτλ). Η οικονομική ασφάλεια μετά την συνταξιοδότηση δεν πρέπει να παρέχεται από μία μόνο πηγή. Τα οφέλη ενός συστήματος επαγγελματικής ασφάλισης: Φέρει μετεργασιακούς πόρους, αυξάνει την παραγωγικότητα του δυναμικού, αυξάνει τις συνολικές επενδύσεις στην χώρα. Ο Νόμος ήταν ορόσημο, η ΤτΕ ανέλαβε την εποπτεία. Αναμορφώνεται το πλαίσιο με κανόνες εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και εισάγει τα πολυεργοδοτικά ταμεία. Ο νόμος είναι αποτελεσματικός γιατί αποσαφηνίζει τον ρόλο των ΤΕΑ. Ενώ τα ΤΕΑ είναι μόνο 27, τα επαγγελματικά προγράμματα ιδιωτικών ασφαλιστικών είναι πάνω από 1.000. Οι εργαζόμενοι δεν απολαμβάνουν το επίπεδο προστασίας των ΤΕΑ.

- Advertisement -

Έχουμε διμερείς σχέσεις και επικοινωνία με τις διοικήσεις των ΤΕΑ, είναι ένας ώριμος τομέας, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί η δυναμική τους”.

Photo Credits 
©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ρούσσης στο TV100: «Οι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να βρούμε το σθένος να τις εφαρμόσουμε»

Ο Γ.Γ. της ΕΑΔΕ τόνισε ότι η αγορά χρειάζεται διαφάνεια και σταθερές αξίες προκειμένου να αποτελέσει αξιόπιστο πυλώνα για την κοινωνία

Μια γροθιά οι διαμεσολαβητές για τις μειώσεις προμηθειών στα συμβόλαια Υγείας

Για πρακτικές που «δημιουργούν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και θεσμικής ισορροπίας, σε βάρος χιλιάδων επαγγελματιών» έκανε λόγο ο Γ. Χατζηθεοδοσίου

Καμία υποχώρηση στις προμήθειες η σταθερή θέση της Διαμεσολάβησης και του ΕΕΑ

Οι συναντήσεις με ΤτΕ και ΕΑΕΕ κατέγραψαν με σαφήνεια τις θέσεις και τα όρια των εμπλεκόμενων πλευρών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΚΠΟΙΖΩ: Καταχρηστικές οι αναπροσαρμογές ασφαλίστρων υγείας – Το Υπουργείο να αναλάβει ουσιαστική δράση

Καίριες επισημάνσεις τις Ένωσης προς ασφαλιστικές, καταναλωτές και αρμόδιες αρχές

ΕΑΕΕ: Εγκύκλιος για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ στον κλάδο

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 08.01.2026

Ο ΣΑΕΚ εντάσσεται στην GFIA και ενισχύει τη διεθνή παρουσία του

Ευ. Αναστασιάδης: «Θα αξιοποιήσουμε τη νέα θέση για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμβολή μας στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της αγοράς»

Δημόσια διαβούλευση για την «Ενεργή Μάχη» – Νέο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης κλιματικής κρίσης

Το σχέδιο νόμου στοχεύει σε βαθιά αναμόρφωση του εθνικού συστήματος πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης καταστροφών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι τάσεις που διαμορφώνουν την παγκόσμια οικονομία

Ελαφρά επιβράδυνση αλλά και αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα βλέπει η πρόσφατη έκθεση 2026 Global Economic Outlook της EY-Parthenon

Εθνική Ασφαλιστική: Στρατηγικός μετασχηματισμός με επίκεντρο τον πελάτη

Δ. Μαζαράκης: «Η νέα οργανωτική δομή θέτει τα σωστά θεμέλια για έναν πιο ευέλικτο, πελατοκεντρικό και ανθεκτικό οργανισμό»

ΕΚΠΟΙΖΩ: Καταχρηστικές οι αναπροσαρμογές ασφαλίστρων υγείας – Το Υπουργείο να αναλάβει ουσιαστική δράση

Καίριες επισημάνσεις τις Ένωσης προς ασφαλιστικές, καταναλωτές και αρμόδιες αρχές

ΕΑΕΕ: Εγκύκλιος για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ στον κλάδο

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 08.01.2026

Ο ΣΑΕΚ εντάσσεται στην GFIA και ενισχύει τη διεθνή παρουσία του

Ευ. Αναστασιάδης: «Θα αξιοποιήσουμε τη νέα θέση για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμβολή μας στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της αγοράς»