back to top
24.2 C
Athens
Τετάρτη 8 Απριλίου 2026

Η Generali Hellas στα Ποσειδώνια 2016, με παράλληλη είσοδο στην αγορά του Hull & Machinery

Την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων της στον χώρο των ναυτασφαλίσεων σηματοδότησε για την Generali Hellas η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-10 Ιουνίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expο με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.800 εκθετών και 22.000 επισκεπτών.

Με την ευκαιρία της έκθεσης η Generali  Hellas παρουσίασε στους μεσίτες ναυτασφαλίσεων της ελληνικής αγοράς τη νέα δραστηριότητα της, την ασφάλιση Ηull & Μachinery εμπορικών πλοίων, και την απόφαση της να δημιουργήσει Hub στην Αθήνα για την εξυπηρέτηση της ελληνικής ναυτασφαλιστικής αγοράς.

- Advertisement -

Στις συναντήσεις με τους Έλληνες μεσίτες ναυτασφαλίσεων, οι οποίοι υποδέχθηκαν με έκδηλη ικανοποίηση την πρωτοβουλία της Generali, συμμετείχαν και στελέχη του κλάδου Μarine της Generali UK  και συγκεκριμένα ο κ. Maurizio Sfecci (Head of Marine, Generali UK) και ο κ. Andrea De Gregorio (Senior Marine Underwriter, Generali UK).

Όπως τόνισε ο κ. Θάνος Τριανταφύλλου, τεχνικός  διευθυντής Εταιρικών Ασφαλίσεων της Generali Hellas, με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο εξυπηρέτησης μεσιτών ναυτασφάλισης, ενώ τα γραφεία της στην Ελλάδα αποκτούν στρατηγική σημασία για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων μεσιτών. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) κ. Θεόδωρος Βενιάμης στη διεθνή έκθεση «Ποσειδώνια 2016», ο ελληνόκτητος στόλος αριθμεί 4.585 πλοία, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε deadweight, ενώ στην Ευρώπη κατέχει το 50% του κοινοτικού στόλου.

- Advertisement -

«Η ενασχόληση της Generali και με τις ναυτασφαλίσεις εντάσσεται στον στρατηγικό της στόχο να διευρύνει την ελληνική ασφαλιστική αγορά, επεκτεινόμενη και σε άλλους κλάδους και αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνογνωσία του ομίλου, σε έναν τομέα με ιδιαίτερες προοπτικές, καθώς ο ελληνικός εμπορικός στόλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Generali Hellas κ. Πάνος Δημητρίου.

Παράλληλα, η Generali ασφάλισε δεκάδες εκθέτες των Ποσειδωνίων για την Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων και την κάλυψη εξόδων ακύρωσης/ αναβολής/ καθυστέρησης εκδήλωσης, όπως επίσης και για τη μεταφορά και παραμονή των εκθεσιακών αντικειμένων στα «Ποσειδώνια 2016». Το ασφάλιστρο σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, όπως και το εύρος των προσφερόμενων καλύψεων, γεγονός που χαιρετίστηκε θετικά και από τους εκθέτες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Generali Hellas: Επενδύοντας στο ταλέντο του αύριο στο Πανόραμα 2026

Με ισχυρή παρουσία και σαφή στρατηγική στόχευση στη νέα γενιά, η ασφαλιστική συμμετέχει και φέτος στη μεγάλη διοργάνωση επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

The Freedom Way: Η νέα δύναμη στις ομαδικές ασφαλίσεις

Η FREEDOM επενδύει στην εκπαίδευση, στη συνεργασία και στη στρατηγική ενίσχυση της ομάδας της πραγματοποιώντας διήμερο σεμινάριο στη Χαλκίδα

Η οικονομική ανεξαρτησία των νέων: Στήριξη με σκοπό, όχι μόνο αγάπη

Η Generali Greece προσφέρει πολύτιμους οδηγούς και εργαλεία για να βοηθήσουν γονείς και παιδιά να αναπτύξουν οικονομική συνείδηση και αυτονομία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πασχαλινό bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής

Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν καθημερινά φροντίδα και στήριξη σε παιδιά και οικογένειες

Το πασχαλινό μήνυμα του Πάνορμου

«Ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αντλήσουμε δύναμη για όσα έρχονται»

1ο Πασχαλινό Bazaar, με την ΕΛΕΠΑΠ και το Make-a-Wish, για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και Kinsen

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, και με την ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων του

Σκέψεις για το «κι αν…» φέρνουν ηρεμία στην καθημερινότητα

Mέσα από την καμπάνια #365yposxeseis η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική επισημαίνει ότι η προνοητικότητα και ο στοχασμός δεν πρέπει να προκαλούν φόβο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συμφωνίες bancassurance. Γιατί καθυστερεί το ντιλ ΕΤΕ-Allianz

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η CrediaBank, η οποία σχεδιάζει να αναβαθμίσει το κομμάτι του bancassurance εξετάζοντας νέες στρατηγικές συμμαχίες

Πασχαλινό bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής

Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν καθημερινά φροντίδα και στήριξη σε παιδιά και οικογένειες

Τα 16 αντικείμενα που γίνονται υποχρεωτικά για το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο

Δείτε αναλυτικά όσα θα πρέπει να περιέχει το κιβώτιο από τις 18/6, καθώς και τις προδιαγραφές τους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση

Το πασχαλινό μήνυμα του Πάνορμου

«Ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αντλήσουμε δύναμη για όσα έρχονται»

1ο Πασχαλινό Bazaar, με την ΕΛΕΠΑΠ και το Make-a-Wish, για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και Kinsen

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, και με την ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων του