back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη 24 Απριλίου 2025

H κυβερνο-ασφάλεια ως κλειδί ανάπτυξης της τεχνολογίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης στη χρήση νέων τεχνολογιών και στην ενίσχυση των απαιτήσεων για ταχύτερες, ανέπαφες, φθηνότερες και ασφαλείς συναλλαγές. Η αλλαγή αυτή επέφερε την ανάγκη για επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την αναθεώρηση του σχεδιασμού των ψηφιακών νομισμάτων, όπως θα επισημανθεί στα πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαΐου, 2021 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την κυβερνοασφάλεια και ειδικότερα στον δημόσιο τομέα θα αναφερθούν οι Juhan Lepassaar, Executive Director, European Union Agency for Cybersecurity (ENISA), Greece, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημήτριος Μαραντής, Senior Vice President, Global Government Engagement Visa Inc., USA, Νικόλας Νεγρεπόντε, Founder, MIT Media Lab, USA, Vint Cerf, VP and Chief Internet Evangelist της Google, και Μιχαήλ Ιακωβίδης, Sir Donald Gordon Chair of Entrepreneurship & Innovation, London Business School, UK.

- Advertisement -

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και η προστασία από κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν πρώτες προτεραιότητες στη νέα ψηφιακή εποχή, σύμφωνα με τον Ken Morris, Founder και CEO της KnectIQ USA, ο οποίος θα αναφερθεί μαζί με τον Chris Hankin, Professor of Computing, Fellow, Institute for Security Science and Technology, Imperial College London UK, στο νέο ρόλο της επιστήμης μηχανών. Η νομική πλευρά θα αναλυθεί από τον Δημήτριο Αναστασόπουλο, Lawyer και Founder της ΑΑ Lawyers, ενώ ο Άλεξ Πετσόπουλος, Cybersecurity Partner της PwC UK και ο Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, Professor στο Vrije Universiteit Brussels και Attorney At Law της MPlegal, θα μιλήσουν για την πολυπλοκότητα του ζητήματος, όταν αυτό ενσωματώνεται σε επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια, αλλά και σε συμβουλευτικές πρακτικές.

- Advertisement -

Ο νέος ρόλος του ψηφιακού νομίσματος στην παγκόσμια οικονομία αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία, σύμφωνα με τον Jesse McWaters, Global Head of Digital Public Policy, Mastercard, USA, καθώς συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος, όπως θα αναλύσουν στη συνέχεια οι Michinari Hamaguchi, President, Japan Science and Technology Agency (JST), Maher Hakim, Chief Innovation Advisor Qatar Research, Development and Innovation (QRDI), και Eric Smith, Director, Advanced Technology Center, Lockheed Martin Corporation.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 6ήμερο Φόρουμ Μαΐου, καθώς και τις 600 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σημαντική επέκταση συνεργασίας Howden με Cyberwriter για 52 χώρες

Η εκπαίδευση των πελατών βασικό στοιχείο επιτυχίας. Ομοίως και οι βελτιώσεις της πολιτικής ανάλυψης cyber κινδύνων ...

Ελλάδα και κόσμος στο 2025: Προκλήσεις και επιταγές σε μια νέα εποχή κινδύνων

Με την έλευση του 2025, συμπληρώνουμε ήδη το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα, μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες αλλαγές και εξελίξεις

Οδηγός Ασφάλισης Cyber

Οι Επιτροπές Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών και Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ έχουν εντάξει στις δράσεις τους

SOS για τις απάτες παραβίασης τραπεζικών λογαριασμών

Σε εγρήγορση καλούν τους συναλλασσόμενους οι τράπεζες μετά από περιστατικό «εισαγόμενης» απάτης στον Βόλο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN Social Innovation Startup Award 2025

Ο διαγωνισμός που επιβραβεύει την κοινωνική καινοτομία, ξεκίνησε για 2η συνεχή χρονιά. H NN, πιστεύει στους ανθρώπους που οραματίζονται

Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του R. Gauci;

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Robert Gauci.

Syndea: Μια λαμπάδα, ένα χαμόγελο!

Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, στη Syndea φέτος το Πάσχα, στηρίζουμε το σπουδαίο έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η αύξηση της παραγωγικότητας συνδέεται με την Ηγεσία και το Ανθρώπινο Δυναμικό

Η παρουσία της ΕΑΣΕ στο 10ο Delphi Forum αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο των στελεχών και των Διοικήσεων στην ανάκαμψη της χώρας.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H ERGO εξαγοράζει την Next Insurance αντί του ποσού των 2,6 δισ.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η NEXT Insurance θα αποτελέσει μέρος της ERGO της κύριας ασφαλιστικής της Munich Re.

Πάρκινσον: Η Σιωπηλή Νόσος που Απειλεί το Μέλλον

Η νόσος του Πάρκινσον είναι η δεύτερη πιο συχνή νευροεκφυλιστική διαταραχή παγκοσμίως, μετά τη νόσο Αλτσχάιμερ, που επηρεάζει 6.2 εκατομμύρια ανθρώπους

EAEE: Αυτά τα πρόσωπα απαρτίζουν τη διοίκηση για το 2025 – 2026

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανακοινώνει τη συγκρότηση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και τους Προέδρους

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία – 28 Απριλίου 2025


Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, την οποία τιμά κάθε χρόνο, στις 28 Απριλίου, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO)

EIAΣ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλίσεων επαγγελματικής ευθύνης

Οι Ασφαλίσεις Επαγγελματικής Ευθύνης αποτελούν εξαιρετικά ανερχόμενο τομέα άσκησης ασφαλιστικής δραστηριότητας, τόσο στη χώρα μας