back to top
24.6 C
Athens
Τετάρτη 23 Απριλίου 2025

H Φιλίππα Μιχάλη νέα CEO της ΝΝ

    Χρήστος Ν. ΚΩΝΣΤΑΣ

Αυτή τη στιγμή, η κυρία Φιλίππα Μιχάλη πρώην CEO της Allianz στην Ελλάδα, βρίσκεται στα γραφεία της NN και υπογράφει το συμβόλαιο της ως Διευθύνουσα Σύμβουλος.

- Advertisement -

Aπό την 1η Απριλίου 2023, η ΝΝ συνεχίζει την δική της παράδοση επιλέγοντας Ελληνικής καταγωγής και γυναικείου φύλου στέλεχος  στο τιμόνι της θυγατρικής της.

Η κα Φίλιππα Μιχάλη είναι η πρώτη Ελληνίδα μάνατζερ που πήρε τα ηνία πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα το 2015, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντα της CEO στην Allianz Eλλάδος.

- Advertisement -

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων.

Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάδος, ενώ παράλληλα από τη θέση της Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας.

Το 2011, ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας, ενώ, από το 2013, είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (Direct Business).

Από το 2013 συμμετείχε στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάδος αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα Allianz Sponsorship for Diverse Leadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

Το 2015, έπειτα από 20 περίπου χρόνια στους κόλπους της Allianz, ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας Συμβούλου . Για 11 χρόνια κατείχε τη θέση του διαχειριστή χαρτοφυλακίου στη θυγατρική του Ομίλου, Allianz ΑΕΔΑΚ.

               
                                            

H ANAKOINΩΣΗ

Η Φιλίππα Μιχάλη αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas από την 1ηΑπριλίου 2023. Η Φιλίππα Μιχάλη διαδέχεται την Μαριάννα Πολιτοπούλου που αποχώρησε από τον Όμιλο ΝΝ τον Δεκέμβριο του 2022.

Η Φιλίππα μεταβαίνει στον Όμιλο ΝΝ από την Allianz, στην οποία διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος για την Ελλάδα και την Κύπρο από το 2015. Πριν αναλάβει το ρόλο αυτό, κατείχε διάφορες θέσεις στην Allianz Hellas, συμπεριλαμβανομένης της Head of Market Management and Communications, όπως και Fund Manager στην θυγατρική της Allianz Hellas για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Η βαθιά γνώση που κατέχει από την ελληνική ασφαλιστική αγορά, σε συνδυασμό με τις ηγετικές της ικανότητες και την έμφαση στην ψηφιοποίηση θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης της NN Hellas.

Μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της Φιλίππας ως Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της NN Hellas την 1η Απριλίου, ο Frederick Lathioor, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνου της ΝΝ Hellas, θα συνεχίσει να εκτελεί προσωρινά καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της NN Hellas.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Φ. Μιχάλη (NN Hellas): Το δημογραφικό πρόβλημα είναι υπαρκτό και εντείνεται

Για τις κινήσεις που μπορεί να κάνει από νωρίς ένας σύγχρονος πολίτης με στόχο να είναι διασφαλισμένος στην ηλικία της σύνταξής του έκανε λόγο η Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas

H μεγάλη έρευνα της NN για τη Μακροζωία

Σύμφωνα με την έρευνα Μακροζωίας, που ο Όμιλος ΝΝ διεξάγει κάθε χρόνο σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες

ΝΝ Group: Πουλά τις Τουρκικές επιχειρήσεις στην Zurich Türkiye

Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Αναμένονται εκπλήξεις από τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές

Οσο για τον ανταγωνισμό αυτός θα είναι μεγάλος, και περιμένουμε να δούμε, και όλες τις άλλες θέσεις των υπολοίπων ασφαλιστικών που κρατάνε μισόκλειστα τα χαρτιά τους. 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN Social Innovation Startup Award 2025

Ο διαγωνισμός που επιβραβεύει την κοινωνική καινοτομία, ξεκίνησε για 2η συνεχή χρονιά. H NN, πιστεύει στους ανθρώπους που οραματίζονται

Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του R. Gauci;

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Robert Gauci.

Syndea: Μια λαμπάδα, ένα χαμόγελο!

Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, στη Syndea φέτος το Πάσχα, στηρίζουμε το σπουδαίο έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Αλλάζει την εικόνα της η Euroins Ελλάδος

Η Euroins Ελλάδος έθεσε σε κυκλοφορία τη νέα ιστοσελίδα της η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια αναβαθμισμένη και πιο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ για τη συγχώνευση Baloise – Helvetia

Με ιδιαίτερη χαρά η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Γ.Α ανακοινώνει ότι ο μέτοχος μειοψηφίας Ελβετικός Όμιλος Baloise και ο Ελβετικός Όμιλος Helvetia πρόκειται να ενωθούν

Νέο δωρεάν ηλεκτρονικό σεμινάριο του EEA για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διοργανώνει το δεύτερο κατά σειρά, δωρέαν, webinar

Μega – συγχώνευση στην ελβετική αγορά

Οι ελβετικοί ασφαλιστικοί όμιλοι Helvetia και Baloise αποκάλυψαν προ ολίγων ωρών τα σχέδια περί συγχώνευσής τους. Η εν λόγω κίνηση

Οι ψηφιακοί κίνδυνοι που κρύβει η χρήση AI για τη δημιουργία action figures και χαρακτήρων Ghibli

Τις τελευταίες ημέρες μία νέα τάση έχει κατακλύσει το διαδίκτυο: Πρόκειται για εικόνες τύπου anime εμπνευσμένες από το Studio Ghibli και action figures που

Ολα για την προστασία των επιχειρήσεων παίζονται τώρα

Η κυβέρνηση έχει πολλά γερά χαρτιά στα χέρια της για να διαχειριστεί τους κινδύνους. Με αυτά τα χαρτιά περιμένουμε να κάνει τα επόμενα της βήματα ...