back to top
15.4 C
Athens
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025

Ευρωπαϊκή Πίστη: Δίπλα στη κοινωνία με πληθώρα δράσεων και στο πρώτο εξάμηνο του έτους

Η Ευρωπαϊκή Πίστη, πλήρως αντιλαμβανόμενη πως Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι η «ευθύνη των επιχειρήσεων για τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία», προχώρησε σε πληθώρα δράσεων και ενεργειών και στο Α’ Εξάμηνο του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 27 δράσεις, με τις 13 να αφορούν στην ενίσχυση του ευρύτερου Κοινωνικού Ιστού, τις 5 στη στήριξη Ευπαθών Ομάδων, τις 4 στον Αθλητισμό και στην Εκπαίδευση, τις 2 στη στήριξη φιλοζωικών οργανώσεων και 3 στο Περιβάλλον. Οι εν λόγω ενέργειες υλοποιήθηκαν ύστερα από προσεκτικό σχεδιασμό, προκειμένου η πλειονότητα αυτών να έχει μόνιμο ή μακροχρόνιο χαρακτήρα και να απαντούν στις εκάστοτε ανάγκες της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

- Advertisement -

Ειδική αναφορά από τις ανωτέρω δράσεις αξίζει να γίνει:

  • Στην καμπάνια #SkepsouAllios που έχει ως στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καταστροφικές συνέπειες της χρήσης πλαστικού στον πλανήτη.
  • Στη δράση “Project Paralies”, μέσω της οποίας η Ευρωπαϊκή Πίστη συμμετείχε στον καθαρισμό δύο παραλιών στο Κόκκινο Λιμανάκι και στα Λεγραινά.
  • Στη δράση “Walking Together” που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ανάπηρων ζώων μέσω της κατασκευής και δωρεάς τουλάχιστον 50 αναπηρικών αμαξιδίων μέχρι το τέλος του 2021.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι ο μοναδικός ασφαλιστικός οργανισμός στην Ελλάδα που δημοσιεύει Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI G4, τις αρχές του ISO 26000, τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε., αλλά και ο μοναδικός οργανισμός του Ασφαλιστικού Κλάδου που εντάχθηκε στο νέο «Πράσινο» δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναμένονται εκπλήξεις από τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές

Οσο για τον ανταγωνισμό αυτός θα είναι μεγάλος, και περιμένουμε να δούμε, και όλες τις άλλες θέσεις των υπολοίπων ασφαλιστικών που κρατάνε μισόκλειστα τα χαρτιά τους. 

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και η Ευρωπαϊκή Πίστη στην Global Money Week 2022

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε αρμονική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη συμβάλλουν στην διάχυση της χρηματοοικονομικής γνώσης

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ημερίδα για την Ιδιωτική Σύνταξη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πραγματοποίηση της διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα: «Ιδιωτική Σύνταξη - Η ανάγκη, οι προκλήσεις, τα εργαλεία και οι ευκαιρίες»

Γ. Γκοτζαγεώργης: Ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης για τους Συνεργάτες με το Executive Sales Insurance Program

Η Ευρωπαϊκή Πίστη ανακοινώνει την έναρξη του 3ου Κύκλου Σπουδών του “Executive Sales Insurance Program”, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια προγράμματα ασφαλιστικών σπουδών στην Ελλάδα.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική στρατηγικός συνεργάτης στο γιορτινό πρόγραμμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Η πρωτοβουλία ενισχύει περαιτέρω το αποτύπωμα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μέσα από δράσεις που συνδυάζουν μάθηση, οικολογία και πολιτιστική εμπειρία

Η Infotrust ΑΕ προχωρά σε νέα στρατηγική εξαγορά, ενισχύοντας καθοριστικά την παρουσία της

Η κίνηση ολοκληρώνει τη διαμεσολαβητική παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά και την επεκτείνει στην Κύπρο

ΜΙΝΕΤΤΑ: Εβδομάδα ΕΚΕ για 7η χρονιά, με δράσεις για τον συνάνθρωπο

Η ασφαλιστική δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις προσφοράς, εκπαίδευσης και αλληλεγγύης

Η EUROINS Μεγάλος Χορηγός στο Συνέδριο «Οι Νέοι Μπροστά!» για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Αγγ. Μουρατίδου: «Δέσμευσή μας, να είμαστε παρόντες σε πρωτοβουλίες που προάγουν την πρόληψη, την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πώς σχολιάζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Γερμανίας τα Πρότυπα Βιωσιμότητας

«Οι συνεχείς αναθεωρήσεις πρέπει να τερματιστούν» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο J. Asmussen

Απεβίωσε ο τ. Γενικός Διευθυντής του Επικουρικού Κεφαλαίου Ιωάννης Βάσσης

«Η επαγγελματική του διαδρομή διακρίθηκε από ήθος, ακεραιότητα και επαγγελματισμό» επισημαίνει το ΕΚ στην ανακοίνωσή του

Ο Γεωργιάδης διαψεύδει δημοσιεύματα περί απένταξης έργων του ΤΑΑ

Όχι μόνο δεν έχουν χαθεί έργα, κατά τον αρμόδιο υπουργό, αλλά έχει επιτευχθεί αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού του ΤΑΑ για την Υγεία

Η Εθνική Ασφαλιστική στρατηγικός συνεργάτης στο γιορτινό πρόγραμμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Η πρωτοβουλία ενισχύει περαιτέρω το αποτύπωμα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μέσα από δράσεις που συνδυάζουν μάθηση, οικολογία και πολιτιστική εμπειρία

Η Infotrust ΑΕ προχωρά σε νέα στρατηγική εξαγορά, ενισχύοντας καθοριστικά την παρουσία της

Η κίνηση ολοκληρώνει τη διαμεσολαβητική παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά και την επεκτείνει στην Κύπρο