back to top
11.7 C
Athens
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026

Ευρωπαική Πίστη : Αύξηση 35% της μετοχής σε διάστημα 20 ημερών με ενδιαφέρον και από ξένους

Του Νίκου Σακελλαρίου

Κατά 35% έχει αυξηθεί η μετοχή της Ευρωπαικής Πίστης (της μοναδικής ασφαλιστικής εταιρείας πλέον που εκπροσωπεί την ασφαλιστική αγορά στο ελληνικό χρηματιστήριο)  από τις 24 Απριλίου που ξεκίνησε το ράλι των μετοχών εξαιτίας της συμφωνίας για το κλείσιμο της ελληνικής Αξιολόγησης.

- Advertisement -

Η μετοχή από τα 2,3 ευρώ έχει εκτοξευθεί στα 3,09 ευρώ , γεγονός που έχει προκαλέσει εντύπωση παρά τους σχετικά χαμηλούς όγκους .  Η χρηματιστηριακή μετεξέλιξη της μετοχής της Ευρωπαικής Πίστης αποδίδεται αφ’ ενός στα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία  σε συνέντευξη τύπου την οποία παρακολούθησαν και χρηματιστηριακοί αναλυτές και στελέχη τραπεζών αλλά και στο ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει σε ξένα funds η παρουσία της EBRD στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Μία φήμη που κυριαρχεί στην αγορά είναι ότι η πρόσφατη άνοδος προέρχεται κυρίως από τοποθετήσεις μεγάλου ξένου συνταξιοδοτικού fund, όμως δεν υπάρχει επιβεβαίωση.  To γεγονός ότι η Ευρωπαική Πίστη έχει στις 16 Μαίου τη Γενική της Συνέλευση  προκαλεί επίσης μία συσπείρωση των μετόχων από τη στιγμή μάλιστα που θα μοιράσει και μέρισμα.

- Advertisement -

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα κέρδη άνω των 20 εκατ. ευρώ  με αύξηση παραγωγής κατά 8,1% σε σχέση με πέρυσι.  Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων είναι ιδιαίτερα υψηλή  και από τις μεγαλύτερες τόσο στην ασφαλιστική αγορά όσο και ανάμεσα στις υπόλοιπες εισηγμένες.  Μετά την διαφαινόμενη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής , η Ευρωπαική Πίστη θα γίνει η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία.

Τα ανώτατα στελέχη της παραμένουν αισιόδοξα σχετικά με την διεύρυνση της διείσδυσης των ασφαλιστικών εταιρειών στην ελληνική κοινωνία.  Πρόσφατα κατά τη συνέντευξη τύπου , ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ.  Νίκος Χαλκιόπουλος δήλωσε: «Περιμένουμε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να βελτιωθούν κατά πολύ τα πράγματα στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Οι πολίτες έχουν πλέον κατανοήσει την αναγκαιότητα για σύναψη συμβολαίων σύνταξης, υγείας και άλλων κατηγοριών και προσδοκούμε ότι ολοένα και περισσότεροι θα σπεύδουν σταδιακά να ασφαλιστούν.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Πρωταθλήτρια» του 2025 η Allianz ΑΕΔΑΚ

Κορυφαίες επιδόσεις και σημαντικές διακρίσεις για την εταιρεία στα αμοιβαία κεφάλαια

Ευρώπη Holdings: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ – Δεν έμειναν αδιάθετες νέες μετοχές

Η Εταιρεία με την επωνυμία «Ευρώπη Holdings ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι η αύξηση

Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Πραγματογνωμόνων στην Αθήνα 

H Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Πραγματογνωμόνων που συνήλθε την προηγούμενη Παρασκευή στην Αθήνα

Αναμένονται εκπλήξεις από τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές

Οσο για τον ανταγωνισμό αυτός θα είναι μεγάλος, και περιμένουμε να δούμε, και όλες τις άλλες θέσεις των υπολοίπων ασφαλιστικών που κρατάνε μισόκλειστα τα χαρτιά τους. 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ΕΑΣΕ παρουσιάζει τις θέσεις της για την παραγωγικότητα, την ηγεσία και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Σε ειδική συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 19/2 στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυσή της

ΔΥΠΑ: Nέο πρόγραμμα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας για ανέργους 18-29 ετών

Η δράση προβλέπει επιχορήγηση 17.500 €, με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία – Έως 18/3 οι αιτήσεις

Το νέο κυπριακό φορολογικό σύστημα στη 2η Σύνοδο «Επιχειρηματικές Παρουσιάσεις Κύπρου στην Ελλάδα»

Εκδήλωση στις 6/3 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη της Αθήνας, με κύριο ομιλητή τον Έφορο Φορολογίας Σωτήρη Α. Μαρκίδη

Η EY Ελλάδος πιστοποιήθηκε με το ISO/IEC 42001:2023 για Σύστημα Διαχείρισης Τεχνητής Νοημοσύνης

Πρώτη εταιρεία στη χώρα που λαμβάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση από την TÜV NORD Hellas

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Real People, Real Growth»: Εκδήλωση ΣΕΒ-Alba για την επέτειο 10 χρόνων υποτροφιών

Μια μακρά πορεία ουσιαστικής επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο γιόρτασαν ο ΣΕΒ και το Alba Graduate Business School – The American College of Greece

Η Kaspersky εξετάζει πώς εξελίχθηκαν οι απειλές phishing το 2025

Οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύονται πλέον πλατφόρμες ψυχαγωγίας, δημόσιες υπηρεσίες, εργαλεία ΤΝ νοημοσύνης και εφαρμογές μηνυμάτων

Νέο ιατρείο διακοπής καπνίσματος στα Medifirst – Έναρξη τον Φεβρουάριο με προνομιακές τιμές

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρακολούθηση από εξειδικευμένο πνευμονολόγο, δομημένο πλάνο διακοπής και συνεχή υποστήριξη

Εξελίξεις που κόβουν την ανάσα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Αυξάνεται η ισχύς του κλάδου και η διαπραγματευτική του θέση

Η ΕΑΣΕ παρουσιάζει τις θέσεις της για την παραγωγικότητα, την ηγεσία και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Σε ειδική συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 19/2 στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυσή της