Το 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ) και την ethosEVENTS την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026, με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso και online μετάδοση από το LiveOn Events+.
Με κεντρικό θέμα «Η Επαγγελματική Ασφάλιση στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τις Αποταμιεύσεις και τις Επενδύσεις», το #ocin26 συγκέντρωσε 50+ κορυφαίους εκπροσώπους της Πολιτείας, θεσμικούς παράγοντες, υψηλόβαθμα στελέχη εποπτικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και διακεκριμένους εκπροσώπους της αγοράς, με σκοπό την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου για τον 2ο Πυλώνα Ασφάλισης.
Στην ομιλία του με θέμα «Transforming Self-Invested Pensions’ Fund Management», ο Ευάγγελος Ι. Αγγελίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Profile Software, αναφέρθηκε στη 30χρονη διαδρομή και ανάπτυξη της εταιρείας του, η οποία ειδικεύεται στο χρηματοοικονομικό λογισμικό.
Ακολούθως αναφέρθηκε στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, με έμφαση σε λύσεις για το ΤΕΚΑ και τα ΤΕΑ. Ως προς το ΤΕΚΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι λειτουργεί σε πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από κοινού με το αρμόδιο υπουργείο. Για τον 2ο Πυλώνα, επισήμανε προβλήματα όπως η έλλειψη φορητότητας και κινήτρων, αλλά δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη του θεσμού και έδωσε παραδείγματα σχετικών λύσεων που ανέπτυξε η Profile για ελληνικά και ξένα ταμεία.
Κλείνοντας, πρότεινε τη δημιουργία ενός κεντρικού αποθετηρίου με το οποίο θα διασυνδέονται αμφίδρομα οι οργανισμοί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα δώσει το cost efficiency αλλά και το scale που χρειάζεται η δρομολογούμενη διαδικασία.
Δείτε τη σχετική παρουσίαση:
Photo Credits: ©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος / PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι













