back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη 14 Μαΐου 2025

Έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο συνεργάζονται για να ενεργοποιήσουν την ιαματική, οιονεί θαυματουργική, δύναμη της τέχνης. «Εκ βάθους καρδίας!» είναι ο τίτλος της έκθεσης χαρακτικής που παρουσιάζεται από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στο αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς 2019. Στο χώρο που είναι αφιερωμένος στη θεραπεία της καρδιάς, 36 εικαστικοί εκθέτουν τα έργα τους, που έχουν επηρεαστεί από τους συμβολισμούς και τις αναπαραστάσεις που σχετίζονται με την καρδιά.

Το συμβολικό πεδίο της καρδιάς αρθρώνεται γύρω από τρεις βασικές ιδέες:

- Advertisement -

Την ιδέα του κέντρου, ως σημείο ισορροπίας. Το κέντρο του πνευματικού κόσμου είναι εκεί όπου συναντιούνται οι ανθρώπινες επιθυμίες (να αγαπώ, να γνωρίζω, να δρω) και οι ιερές δυνάμεις που είναι ικανές να τις εκπληρώσουν. Έτσι η καρδιά συμβολίζει την θεία παρουσία μέσα μας και την συνειδητοποίησή της.

Τη διπλή κίνηση της καρδιάς, συστολή/διαστολή, είναι το κέντρο από όπου όλα ξεκινούν και που όλα συγκλίνουν. Έτσι η καρδιά του κόσμου συμβολίζει τη διπλή κίνηση της διαστολής και της συρρίκνωσης του σύμπαντος. Η καρδιά είναι o κύριος της πνοής, όπως διδάσκει ο Ταοϊσμός, άρα κύριος του φωτός και του πνεύματος.

- Advertisement -

Η έδρα της πνευματικής ζωής για τους περισσότερους πολιτισμούς, η καρδιά σχετίζεται κυρίως με την συναισθηματική και ψυχική ζωή στη σύγχρονη (ατομοκεντρική) Δύση, τοποθετώντας τον νου στον εγκέφαλο. Όμως, την ώρα που όλοι μιλάνε για τεχνητή νοημοσύνη, αναρωτιέται κανείς τι άραγε μπορεί να είναι νοημοσύνη χωρίς καρδιά.

Η συμπόνια, η ειλικρίνεια, η συγκίνηση έρχονται από την καρδιά μας. Εν ολίγοις, ό,τι μας συνδέει με το συνάνθρωπο, εδρεύει στην καρδιά μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:30. Την ημέρα των εγκαινίων ο Καρδιολόγος Θανάσης Δρίτσας, Αναπληρωτής Διευθυντής ΩΚΚ και Συνθέτης, θα παρέμβει μουσικά στο πιάνο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες  την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:00.

Πληροφορίες έκθεσης «Εκ βάθους καρδίας!»

Διάρκεια: 7 Οκτωβρίου 2019 – 9 Νοεμβρίου 2019, (Δευτέρα – Κυριακή, 09:00-21:00)

Εγκαίνια: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:30 – 21:30

Πού: Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Λεωφ. Συγγρού 356, Καλλιθέα

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 94 93 188 – www.onasseio.gr, www.haraktes.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ετήσια έκθεση της ΕΑΕΕ για την Ιδιωτική Ασφάλιση στην Ελλάδα

Η έκθεση αποτελεί το επιστέγασμα της στατιστικής πληροφόρησης που έχει εκδοθεί μέσα στη χρονιά και παρουσιάζει τα στατιστικά μεγέθη

«Ο Κόσμος μας» στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Στην έκθεση συμμετέχουν είκοσι δύο καλλιτέχνες, αρκετά διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά έχοντας ως κοινή αφετηρία τη μαθητεία τους κοντά

H ασφάλιση σε πρώτο πλάνο: Τι πιστεύει ότι συμβαίνει η McKinsey

Σε μια νέα έκθεση, αναλυτές της εταιρείας συμβούλων διαχείρισης McKinsey προειδοποίησαν ότι τα κέρδη του ασφαλιστικού κλάδου είναι «πρακτικά σε αδιέξοδο»

«Ι. Μαστερόπουλος: Ζωγραφικά και Σμάλτα» στη ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

«Ι. Μαστερόπουλος: Ζωγραφικά και Σμάλτα» φέρει τον τίτλο η έκθεση που θα παρουσιαστεί στον φιλόξενο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανακοινώνει την εξαγορά της ΝΑΚ INSURANCE BROKERS A.E. και της ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανακοινώνει την εξαγορά της ΝΑΚ Insurance Brokers A.E., μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεσιτείας ασφαλίσεων στην Ελλάδα

Έρχεται εμφύλιος μεταξύ εργαζομένων του ΕΟΔΥ;

Την αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΟΔΥ προκάλεσε η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΟΔΥ

ΣΕΜΑ: Διαμαρτυρία για την αλλαγή στον τρόπο καταβολής αποζημίωσης για τα ασφαλιστήρια Legacy χαρτοφυλακίου

Την διαμαρτυρία του εκφράζει ο ΣΕΜΑ για την αλλαγή στον τρόπο καταβολής αποζημίωσης για τα ασφαλιστήρια Legacy χαρτοφυλακίου

Αλ. Βακάλης / PRIMARY LINK SA: Διττό το πλαίσιο καλύψεων δημοσίων επιβατικών μεταφορών

Υπάρχουν ασφαλιστικές στην αγορά, οι οποίες έχουν σχεδιάσει και εντάξει ειδικές καλύψεις για τις περιπτώσεις ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS: Εξαγόρασε την ΝΑΚ Insurance Brokers και το 40% της ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων Ι.Κ.Ε.: Στόχος εντός του 2025, η ενσωμάτωσή της μέσω συγχώνευσης δια απορρόφησης από τη ΝΑΚ Insurance Brokers A.E.

Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανακοινώνει την εξαγορά της ΝΑΚ INSURANCE BROKERS A.E. και της ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανακοινώνει την εξαγορά της ΝΑΚ Insurance Brokers A.E., μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεσιτείας ασφαλίσεων στην Ελλάδα

ERGO Ασφαλιστική: «AI & Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Μια Στρατηγική Συμμαχία για το Παρόν και το Μέλλον»

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο, μεταμορφώνοντας ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τόσο των εταιρειών

Έρχεται εμφύλιος μεταξύ εργαζομένων του ΕΟΔΥ;

Την αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΟΔΥ προκάλεσε η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΟΔΥ

ΣΕΜΑ: Διαμαρτυρία για την αλλαγή στον τρόπο καταβολής αποζημίωσης για τα ασφαλιστήρια Legacy χαρτοφυλακίου

Την διαμαρτυρία του εκφράζει ο ΣΕΜΑ για την αλλαγή στον τρόπο καταβολής αποζημίωσης για τα ασφαλιστήρια Legacy χαρτοφυλακίου