Την θέση του εκτελεστικού Αντιπρόεδρου στην Υδρόγειο Ασφαλιστική αναλαμβάνει από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαίου 2025 ο Giuseppe Zorgno.
Το IW.gr έγραψε χτες: Σε συζητήσεις με την Reale Mutua η οποία κατέχει 84% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής βρίσκεται ο Giuseppe Zorgno για την εν δυνάμει συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Υδρογείου Ασφαλιστικής.
Σε ανακοίνωσή της η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ αναφέρει:
Η Υδρόγειος Ασφαλιστική ανακοινώνει ότι ο κ. Giuseppe Zorgno ανέλαβε τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Ο κ. Zorgno διαθέτει μια σημαντική και πολυετή σταδιοδρομία στον ασφαλιστικό κλάδο, με εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 1992 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, ενώ στα τέλη του 2024 ολοκλήρωσε μια μακρά και επιτυχημένη θητεία στην AIG Ελλάδος, όπου κατείχε τη θέση του Country Manager τα τελευταία 15 χρόνια. Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), και διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης.
Σημειώνεται ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην Υδρόγειο Ασφαλιστική για το 2024 έφτασε τα 94,6 εκ. Το τεχνικό αποτέλεσμα από ασφαλιστικές δραστηριότητες ανήλθε σε 4,0εκ. έναντι 3,1εκ. το 2023, ενώ τα συνολικά έσοδα επενδύσεων σε 8,8εκ. έναντι 13,1εκ. το 2023. Τα επιλέξιμα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 109,1 εκ. αυξημένα κατά 11,2%. Τα αποτελέσματα προ φόρων σε 9,9εκ έναντι 7,2εκ το 2023, και τα αποτελέσματα μετά φόρων σε 7,8εκ έναντι 5,4εκ το 2023. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας στα 107,5 εκ.
Ελ.Ερμ