back to top
22.5 C
Athens
Τρίτη 3 Ιουνίου 2025

Εύκολα tips για detox στην επιδερμίδα μας

 

- Advertisement -

Εάν έχουμε ευαίσθητο, ερεθισμένο δέρμα, τότε η διακοπή των προϊόντων και η επιστροφή σε μια ήπια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να θεωρηθεί ένας τύπος «αποτοξίνωσης του δέρματος». Αν αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις από το συνεχόμενο μακιγιάζ των τελευταίων ημερών, ενδεχομένως και από τα ατελείωτα ξενύχτια ή το αλκοόλ, στην επιδερμίδα μας, τότε μια ρουτίνα αποτοξίνωσης είναι ό,τι χρειαζόμαστε.

  • Επιλέγουμε ένα προϊόν καθαρισμού που δεν αφυδατώνει την επιδερμίδα μας. Χρησιμοποιούμε συνθέσεις που συνδυάζουν απαλούς καθαριστικούς παράγοντες με ενυδατικά συστατικά, διατηρώντας τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος. Ιδανική επιλογή αποτελούν ο αφρός καθαρισμού, το νερό micellaire ή το γαλάκτωμα καθαρισμού.
  • Χρησιμοποιούμε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν μία φορά την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και ενεργοποιούμε τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων.
  • Αποφεύγουμε το καυτό νερό και επιλέγουμε πάντα χλιαρό.
  • Διατηρούμε ένα mist ενυδάτωσης σύμμαχο της επιδερμίδας μας όλο τον χρόνο.
  • Επενδύουμε σε ορό πλούσιο σε υαλουρονικό οξύ και εφαρμόζουμε σε καθαρή επιδερμίδα. Οι οροί περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών και μπορούν να βοηθήσουν στη φωτεινότητα, την ενυδάτωση και την παροχή ποικίλων πλεονεκτημάτων, ανάλογα με τους τύπους ορού που χρησιμοποιούμε.
  • Επιλέγουμε ενυδατικές κρέμες που έχουν πιο παχύρρευστη φόρμουλα, για τη δημιουργία ενός φυσικού φραγμού που κλειδώνει την ενυδάτωση και εμποδίζει το δέρμα να στεγνώσει. Αν αισθανθούμε ότι η επιδερμίδα μας απορροφά γρήγορα την κρέμα ημέρας που χρησιμοποιούμε και σε λίγη ώρα τη νιώθουμε να «τραβάει», εφαρμόζουμε μια πιο πλούσια φόρμουλα, με υαλουρονικό οξύ, shea butter ή ένα μείγμα ενυδατικών και θρεπτικών φυσικών συστατικών, που θα προσφέρουν τη θρέψη που έχει ανάγκη τη συγκεκριμένη περίοδο. Επιλέγουμε ενισχυμένα ενυδατικά προϊόντα κατά της ξηρότητας αλλά και της αφυδάτωσης, με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε και προβιταμίνη Β5.
  • Προσθέτουμε λάδια στη ρουτίνα μας, είτε το δέρμα μας είναι λιπαρό είτε ξηρό. Ένα λάδι προσώπου θα βοηθήσει το δέρμα μας να γίνει πιο απαλό. Μπορούμε είτε να το αναμίξουμε με την ενυδατική μας κρέμα (πρωί και βράδυ) είτε να το χρησιμοποιήσουμε σκέτο και να κάνουμε λίγο μασάζ. Δεν ξεχνάμε ποτέ λαιμό και ντεκολτέ.

- Advertisement -

Φροντίζουμε το έντερό μας..

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι = Ώρα για δίαιτα

Αυτήν την εποχή, περισσότερο από ποτέ, αυξάνεται το άγχος της απώλειας σωματικού βάρους και, επομένως, της έναρξης δίαιτας.

Οχυρωνόμαστε ενάντια στις εποχικές αλλεργίες

  Πολλοί άνθρωποι έχουν την προδιάθεση να αναπτύξουν, έστω και μία φορά στη ζωή τους, κάποια αλλεργική αντίδραση. Συνήθως, υπάρχει κληρονομική προδιάθεση, στις περισσότερες όμως...

5 βήματα για ψυχική ευημερία

Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης, της αισιοδοξίας και της θετικής αλλαγής.

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε: Ήλιος, ιδανική θερμοκρασία, ώρα για γυμναστική!

Με την έναρξη της άνοιξης, η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει και μαζί της μεγαλώνει και η διάθεσή μας να κάνουμε περισσότερα πράγματα.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

KPMG: Oι 2 μεγαλύτερες προκλήσεις στην εφαρμογή της ΑΙ στον ασφαλιστικό κλάδο

Η KPMG International παρουσιάζει τη νέα της παγκόσμια έρευνα με τίτλο “Intelligent Industries: Blueprints for Creating Value through AI-Driven Transformation”.

Ασφάλιση Επιχείρησης: Από υποχρέωση σε όχημα στρατηγικής ανάπτυξης!

Το νέο τεύχος του περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής είναι αφιερωμένο στην επιχειρηματική ασφάλιση.

Tι μας προσφέρει η επέκταση του MyHealth app σε όλους τους γιατρούς

Στην ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών και τη βελτίωση της προσβασιμότητας των στοχεύοιυν οι νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Η Carglass® συμμετείχε στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ 2025

Για ακόμη μία χρονιά, η Carglass® Ελλάδας συμμετείχε στην εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας ΔΥΠΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθελοντική αιμοδοσία στο insurancemarket

Στις 12 Μαΐου, το insurancemarket διοργάνωσε την πρώτη του εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του, με τη συμμετοχή εργαζομένων, φίλων και συγγενών

Δ. Νοδάρος, NN Hellas: Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, η συμφωνία επιτυχίας… (οι μουσικοί και ο μαέστρος!)

Στα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα που κατέγραψε η NN Hellas για ακόμη μια χρονιά αναφέρθηκε ο κ. Διονύσης Νοδάρος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων

Φ. Μιχάλη: Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη θέση με αξιοπιστία και με δύναμη

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διεξήχθη την Δευτέρα το Ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων της ΝΝ Ηellas.

Allianz: Οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τους κινδύνους για τον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο

Έκθεση «Allianz Safety and Shipping Review 2025»: Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας, καθώς και αύξηση του «σκιώδους στόλου»

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.