back to top
19.1 C
Athens
Τρίτη 13 Μαΐου 2025

Εύκολα tips για detox στην επιδερμίδα μας

 

- Advertisement -

Εάν έχουμε ευαίσθητο, ερεθισμένο δέρμα, τότε η διακοπή των προϊόντων και η επιστροφή σε μια ήπια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να θεωρηθεί ένας τύπος «αποτοξίνωσης του δέρματος». Αν αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις από το συνεχόμενο μακιγιάζ των τελευταίων ημερών, ενδεχομένως και από τα ατελείωτα ξενύχτια ή το αλκοόλ, στην επιδερμίδα μας, τότε μια ρουτίνα αποτοξίνωσης είναι ό,τι χρειαζόμαστε.

  • Επιλέγουμε ένα προϊόν καθαρισμού που δεν αφυδατώνει την επιδερμίδα μας. Χρησιμοποιούμε συνθέσεις που συνδυάζουν απαλούς καθαριστικούς παράγοντες με ενυδατικά συστατικά, διατηρώντας τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος. Ιδανική επιλογή αποτελούν ο αφρός καθαρισμού, το νερό micellaire ή το γαλάκτωμα καθαρισμού.
  • Χρησιμοποιούμε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν μία φορά την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και ενεργοποιούμε τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων.
  • Αποφεύγουμε το καυτό νερό και επιλέγουμε πάντα χλιαρό.
  • Διατηρούμε ένα mist ενυδάτωσης σύμμαχο της επιδερμίδας μας όλο τον χρόνο.
  • Επενδύουμε σε ορό πλούσιο σε υαλουρονικό οξύ και εφαρμόζουμε σε καθαρή επιδερμίδα. Οι οροί περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών και μπορούν να βοηθήσουν στη φωτεινότητα, την ενυδάτωση και την παροχή ποικίλων πλεονεκτημάτων, ανάλογα με τους τύπους ορού που χρησιμοποιούμε.
  • Επιλέγουμε ενυδατικές κρέμες που έχουν πιο παχύρρευστη φόρμουλα, για τη δημιουργία ενός φυσικού φραγμού που κλειδώνει την ενυδάτωση και εμποδίζει το δέρμα να στεγνώσει. Αν αισθανθούμε ότι η επιδερμίδα μας απορροφά γρήγορα την κρέμα ημέρας που χρησιμοποιούμε και σε λίγη ώρα τη νιώθουμε να «τραβάει», εφαρμόζουμε μια πιο πλούσια φόρμουλα, με υαλουρονικό οξύ, shea butter ή ένα μείγμα ενυδατικών και θρεπτικών φυσικών συστατικών, που θα προσφέρουν τη θρέψη που έχει ανάγκη τη συγκεκριμένη περίοδο. Επιλέγουμε ενισχυμένα ενυδατικά προϊόντα κατά της ξηρότητας αλλά και της αφυδάτωσης, με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε και προβιταμίνη Β5.
  • Προσθέτουμε λάδια στη ρουτίνα μας, είτε το δέρμα μας είναι λιπαρό είτε ξηρό. Ένα λάδι προσώπου θα βοηθήσει το δέρμα μας να γίνει πιο απαλό. Μπορούμε είτε να το αναμίξουμε με την ενυδατική μας κρέμα (πρωί και βράδυ) είτε να το χρησιμοποιήσουμε σκέτο και να κάνουμε λίγο μασάζ. Δεν ξεχνάμε ποτέ λαιμό και ντεκολτέ.

- Advertisement -

Φροντίζουμε το έντερό μας..

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι = Ώρα για δίαιτα

Αυτήν την εποχή, περισσότερο από ποτέ, αυξάνεται το άγχος της απώλειας σωματικού βάρους και, επομένως, της έναρξης δίαιτας.

Οχυρωνόμαστε ενάντια στις εποχικές αλλεργίες

  Πολλοί άνθρωποι έχουν την προδιάθεση να αναπτύξουν, έστω και μία φορά στη ζωή τους, κάποια αλλεργική αντίδραση. Συνήθως, υπάρχει κληρονομική προδιάθεση, στις περισσότερες όμως...

5 βήματα για ψυχική ευημερία

Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης, της αισιοδοξίας και της θετικής αλλαγής.

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε: Ήλιος, ιδανική θερμοκρασία, ώρα για γυμναστική!

Με την έναρξη της άνοιξης, η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει και μαζί της μεγαλώνει και η διάθεσή μας να κάνουμε περισσότερα πράγματα.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής (video)

“Είμαστε υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

5 άξονες πρωτοβουλιών για την οδική ασφάλεια

Εντός του Μαΐου θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Γήρανση, Συνταξιοδοτική Αποταμίευση και Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός

Eνδιαφέρον το Panel IV, με θέμα: «Γήρανση, Συνταξιοδοτική Αποταμίευση και Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης

Κρις Αίσωπος: Πρέπει να αναπτυχθεί ο θεσμός των ΤΕΑ και να αυξηθούν οι ασφαλισμένοι

Ομιλία παρέθεσε ο κ. Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος Δ.Σ., Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), Διευθύνων Σύμβουλος, Alpha Trust.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής (video)

“Είμαστε υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με αφορμή τη θέσπιση της υποχρεωτικής ασφάλισης οχήματος έναντι φυσικών καταστροφών

5 άξονες πρωτοβουλιών για την οδική ασφάλεια

Εντός του Μαΐου θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Insurancemarket: Eνδιαφέροντα ευρήματα και οι τάσεις στο Ετήσιο Report για την online ασφάλιση

Το insurancemarket.gr, δημοσιεύει το Ετήσιο Report 2024 για την online ασφάλιση, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στην

O N. Mακρόπουλος “παρών” και στην επόμενη ημέρα της Ευρώπη Holdings

Στον κ. Νίκο Μακρόπουλο, ιστορικό στέλεχος της αγοράς και ιδρυτή Ευρώπη Ασφαλιστικής, πέρασαν 29.143.050