Γλυκόπικρη γεύση αφήνει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, για την είσοδο και των δημόσιων νοσοκομείων στην ψηφιακή εποχή.
Σύμφωνα με την Αριστοτέλους, 31 Δημόσια Νοσοκομεία της Ευρύτερης Περιφέρειας αποκτούν για πρώτη φορά υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης και επικοινωνίας, «τοποθετώντας τη χώρα μας στο χάρτη των σύγχρονων υπηρεσιών και εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας».
Ειδικότερα, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 536 σημεία (από τα προβλεπόμενα 910) ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi Hotspot) σε 19 από τα προβλεπόμενα 31 νοσοκομεία και σε λίγες εβδομάδες θα τεθούν σε δημόσια χρήση και τα υπόλοιπα.
Η πραγματικότητα είναι πως το ΕΣΥ θα μπορούσε να είχε αποκτήσει ελεύθερο ασύρματο διαδίκτυο πολύ νωρίτερα. Άλλωστε, το Wi-Fi έχει ενταχθεί στην καθημερινότητα μας γιατί όχι και στα δημόσια νοσοκομεία. Οπότε ας πούμε «κάλλιο αργά παρά ποτέ».
Από την άλλη, όμως, η ανακοίνωση αυτή μοιάζει κάτι σαν «παρηγοριά στον άρρωστο», ειδικά για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και τους πολίτες που τα επισκέπτονται.
Οι ειδήσεις για νοσοκομεία που στερεύουν από υλικά, συχνά τόσο βασικά όσο γάντια και γάζες, είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, παρά τις διαβεβαιώσεις για επάρκεια πιστώσεων και τις διαψεύσεις της Αριστοτέλους. Οι ελλείψεις αυτές συναγωνίζονται τις κενές θέσεις σε ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Σήμερα, για παράδειγμα, το «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο ανακοίνωση την αναστολή της εφημερίας εξαιτίας της έλλειψης γιατρών για την ασφαλή λειτουργία των τμημάτων (εδώ).
Για να δούμε, όμως, το ποτήρι μισογεμάτο, η ελεύθερη και ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους ασθενείς, το προσωπικό, και τους επισκέπτες των εν λόγω νοσοκομείων, που υπόσχεται η Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας και ο Γ. Μπασκόζος είναι μια θετική εξέλιξη.
Φυσικά, πρόκειται για υλοποίηση του έργου «Ένταξη Νοσοκομειακών Μονάδων στο δίκτυο ΕΔΕΤ για την υποστήριξη ερευνητικών και κλινικών δραστηριοτήτων στην ιατρική και στη βιολογία, σε νεφoϋπολογιστικό περιβάλλον (Cloud Computing)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) Ψηφιακή Σύγκλιση.
Υπόσχεται, όμως, εξοπλισμό προηγμένων προτύπων ασφαλείας και αξιοπιστίας,υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στους χρήστες φορητών συσκευών. Ένας από τους στόχους είναι στο άμεσο μέλλον να υποστηρίζονται σύγχρονες εφαρμογές e-Health και m-Health.
Οπότε, αν βρεθείτε (μακριά από εμάς) σε κάποιο από τα παρακάτω νοσοκομεία θα έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο από το κινητό σας, το tablet ή τον φορητό σας υπολογιστή.
- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ”
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ “ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ”
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ
- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σημείωση, το Νοσοκομείο της Καλαμάτας έχει wi-fi απο τα τέλη του 2014 (εδώ).
Πηγή:virus.com.gr