back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026

Διεθνές συνέδριο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος με τίτλο: «Υγεία: Εστιάζοντας στις Ανάγκες του Αύριο»

Με την συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων, ανωτάτων στελεχών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και αναγνωρισμένων καθηγητών του τομέα ασφάλισης και υγείας διοργανώνεται από την Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος το διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Υγεία: Εστιάζοντας στις Ανάγκες του Αύριο».

To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Banquet) με ώρα έναρξης 8.30 π.μ.

- Advertisement -

Μετά το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος κ. Πάνο Δημητρίου το λόγο θα λάβει ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, πρώην Υπουργός, Professor of Health Policy & Head of the Department of Health Policy, London School of Economics  ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πρώτη ενότητα του Συνεδρίου εστιάζει στην «Εξέλιξη του κόστους υγείας από την οπτική των παρόχων και των καταναλωτών», με κεντρικό εισηγητή τον κ. Νικόλαο Βέττα Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ και Καθηγητή του  Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών. Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο κ. Κωνσταντίνος  Κουγιουμουτζής Γενικός Τεχνικός Διευθυντής Υγείας της NN Hellas, συμμετέχουν (αλφαβητικά): οι  κ.κ. Δημήτρης Αυλωνίτης  Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή & Καθηγητής Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών, Δημήτρης Βασιλειάδης Μέλος ΔΣ ΕΑΕ, Διοικητικός Διευθυντής MetLife Ελλάδος & Κύπρου, Μέλος της Επιτροπής Υγείας ΕΑΕΕ,  Γιώργος  Λεχουρίτης Πρόεδρος Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ και Αθανάσιος Λοπατατζίδης Εμπορικός Διευθυντής Ομίλου Affidea.

- Advertisement -

Η επόμενη ενότητα είναι αφιερωμένη στην «υιοθέτηση και λειτουργία των θεραπευτικών πρωτοκόλλων (DRGs) στην Ελληνική Αγορά». Η εισαγωγή στο θέμα θα γίνει από τον κ. Νίκο  Χοστελίδη  PwC Director, Επικεφαλής του τμήματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον Ασφαλιστικό Κλάδο. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει με συντονιστή τον κ. Γιώργο Βελιώτη Γενικό Διευθυντή Ζωής και Υγείας Interamerican (part of Achmea)  συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι  Χρυσόστομος: Γούναρης (Δρ.) Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ. Κέντρο Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών, Γιάννης Καντώρος Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας ΕΑΕΕ & Διευθύνων Σύμβουλος Interamerican, Ανδρέας Καρταπάνης Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Υγεία, Νικόλαος Μανιαδάκης Καθηγητής Διοίκησης Υπηρεσιών & Πολιτικής Υγείας – Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Βασίλης Μπαρδής Γενικός Επιχειρησιακός & Διοικητικός Διευθυντής Ομίλου Ιατρικού και Απόστολος Τερζόπουλος Σύμβουλος Διοίκησης Ομίλου Βιοϊατρικής.

Στην τρίτη ενότητα το ενδιαφέρον στρέφεται στα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας. Το γαλλικό σύστημα υγείας παρουσιάζει ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, το Ολλανδικό Σύστημα Υγείας παρουσιάζει ο κ. Jeroen Kemperman Senior Manager Strategy & Business Development, Zilveren Kruis και το  Ιρλανδικό Σύστημα Υγείας ο κ. John O’Dwyer Chief Executive , Vhi Group DAC

Τέλος, το συνέδριο ολοκληρώνεται με την συζήτηση που θα έχουν οι κ.κ. Ιωάννης Δέδες Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής  του Σύριζα και Ιατρός, ο κ. Βασίλης Οικονόμου βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας Κωνσταντίνος Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ και  Υπεύθυνος του τομέα Υγείας.

Το συνέδριο θα κλείσει ο κ. Βασίλης Αγγέλου Μέλος ΔΣ ΕΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος Lux Actuaries & Consultants

Σχετικές δημοσιεύσεις

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Η ICAP CRIF τιμά στις 17/12 τους 114 «True Leaders» του 2024

Οι κορυφαίοι της ελληνικής επιχειρηματικότητας, σε μια λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής

100 χρόνια ΕΕΑ: Οι στιγμές της μεγάλης γιορτής στο Μέγαρο Μουσικής

Η ιστορική βραδιά ανέδειξε τη σημασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της συλλογικής προσπάθειας - Στις τιμώμενες επιχειρήσεις, οι Ασφάλειες Ραφαηλίδη

Η «Μηχανή του Χρόνου» ζωντανεύει έναν αιώνα ιστορίας στην επετειακή γιορτή του ΕΕΑ

Μια ολοκληρωμένη ιστορική καταγραφή, που φωτίζει άγνωστες πτυχές της δράσης του φορέα, από το 1925 μέχρι σήμερα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ρωγμή στο παρμπρίζ: Τα do’s & don’ts που κάνουν τη διαφορά στην ασφάλεια

Η Carglass επισημαίνει ότι η σωστή ενημέρωση και η έγκαιρη αντίδραση εξασφαλίζουν όχι μόνο οικονομία, αλλά κυρίως ασφάλεια στον δρόμο

Δημήτρης Μαζαράκης: Τι ανακοίνωσε για την Εθνική Ασφαλιστική, σχέδια 2026

Με αισιοδοξία υποδέχεται το 2026 η εταιρεία, σχεδιάζοντας τις βάσεις της σε 4 πυλώνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO σε δημοσιογραφική εκδήλωση

Διεθνής επέκταση και νέα στρατηγική για την ERGO International υπό την ηγεσία του Έλληνα COO Θεόδωρου Κοκκάλα

O Θ. Κοκκάλας φιλοξένησε περισσότερους από 1.000 ηγέτες σε δύο παγκόσμια Town Halls – Οι βασικοί άξονες της νέας στρατηγικής του ομίλου

Εθνική Ασφαλιστική: Ειδική γραμμή στήριξης για τους ασφαλισμένους

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η άμεση ανταπόκριση και η αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις μεταμοσχεύσεις: Ιστορική αύξηση και νέο τοπίο στη δωρεά οργάνων

Η μεταμόσχευση στη χώρα μας δεν είναι πια σπάνια δυνατότητα, αλλά ρεαλιστική προοπτική για περισσότερους ασθενείς

Κρατική αρωγή και ασφάλιση: Το νέο ψηφιακό φίλτρο μετά τις φυσικές καταστροφές

Το ν/σ «Ενεργή Μάχη» προβλέπει εργαλείο διασταύρωσης δεδομένων πριν από τη χορήγηση κρατικής αρωγής

ICAP CRIF: Εξαπλασιάστηκαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Τα μεγέθη του κλάδου όπως αποτυπώνονται στην ετήσια επιχειρηματική έκδοση «Ελληνικός Οδηγός» / «The Greek Financial Directory»

Το τέλος με τις ασφαλίσεις υγείας. Το καμπανάκι

Από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, αν και ιδέες είναι ακόμα, ο Ανασφάλιστος ξεχώρισε μία...

ΕΕΑ: Ψηφοφορία για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις ενάντια στη μείωση των προμηθειών τους