back to top
18.3 C
Athens
Δευτέρα 6 Απριλίου 2026

Αυξημένη έμφαση στις direct πωλήσεις στην Ευρώπη δίνει η Allianz

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η νέα ψηφιακή μονάδα (direct πωλήσεις) που «στήνει» η Allianz στην Ευρώπη θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα δίκτυα διανομής που βασίζονται στους μεσίτες, εάν εκσυγχρονίσουν τις διαδικασίες τους. Αυτό δήλωσε –μεταξύ άλλων- ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Oliver Baete κατά το Capital Markets Day του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου στο Μόναχο.

- Advertisement -

Η Allianz συστήνει μια νέα ευρωπαϊκή μονάδα που θα λειτουργεί μόνο online, δια της συγχώνευσης των υφιστάμενων direct «καναλιών» διανομής ασφαλιστικών προϊόντων AllSecur DE στη Γερμανία, AllSecur NL στην Ολλανδία, Genialloyd στην Ιταλία και Fenix Directo στην Ισπανία.

«Θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε χωρίς προϋφιστάμενα (legacy συστήματα και να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική οργανωτική δομή αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες που δείχνουν στις υφιστάμενες μονάδες μας τι μπορούν να επιτύχουν μέσω του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Baete.

- Advertisement -

Η νέα μονάδα αναμένεται να εμφανίσει αύξηση των καθαρών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων από 1 δις. ευρώ το 2017 σε 3-5 δις. ευρώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ανάπτυξη που μπορεί να προκύψει όχι μόνο οργανικά, αλλά και μέσω εξαγορών, όπως σχολίασε ο υπεύθυνος επιχειρησιακού μετασχηματισμού της Allianz Ivan de la Sota.

Η νέα μονάδα αναμένεται να μπορεί να διεκπεραιώνει το 90% των αιτήσεων αποζημίωσης εντός 24 ωρών και να απορρίπτει λιγότερο από το 1% των αιτήσεων. Ο δείκτης εξόδων της εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 12%.

«Βλέπουμε μια ευκαιρία στην αγορά μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των ψηφιακών καναλιών διανομής, καθώς κανείς το έχει πράξει μέχρι τώρα. Θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι. Βέβαια, στον ψηφιακό κόσμο πρέπει να έχεις πολύ ανταγωνιστικά τιμολόγια, κάτι που συμαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργείς με πολύ ανταγωνιστικό δείκτη δαπανών, πρόσθεσε ο κ. De la Sota.

Η Allianz επιδιώκει να «μοχλεύσει» την τεχνογνωσία των ειδικών της σε κάθε χώρα  και να αξιοποιήσει τις πλέον σύγχρονες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων ώστε να προσφέρει τα πιο ανταγωνιστικά προϊόντα στην αγορά direct πωλήσεων. Οι τιμές θα υπολογίζονται διαφορετικά σε κάθε χώρα και τα «online” προϊόντα θα διαφέρουν από αυτά που διανέμονται μέσω των “offline” μονάδων.

Ο κ. Baete πάντως υπογράμμισε ότι δεν προβλέπεται  «κανιβαλισμός» μεταξύ των δικτύων μεσιτών και της online μονάδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πασχαλινή προσφορά από την Allianz Greece σε συνεργασία με τη Μουστάκας

Αγορές με επιστροφή ασφαλίστρων για τους κατόχους της κάρτας «Ασφαλιστικός Γονέας»

Τι υπέγραψε η Allianz με την Talanx, πρώτη άμεση επένδυση σε δίκτυο ενέργειας

Η συνεργασία αφορά σημαντικές επενδύσεις στην ενεργειακή ασφάλεια και τον εφοδιασμό περίπου 29 εκατ. ανθρώπων

Allianz: Οι χαλαζοπτώσεις εκτοξεύουν τις ασφαλισμένες ζημιές σε ιστορικά υψηλά

Οι ισχυρές καταιγίδες μεταφοράς (SCS) είναι απρόβλεπτες, αλλά οι κίνδυνοι μπορούν να μετριαστούν με συνδυασμό παραδοσιακών μέτρων ανθεκτικότητας και λύσεων TN

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

4 σημαντικά μηνύματα για τους αντασφαλιστές

Εκτιμήσεις αλλά και προειδοποιήσεις από AM Best, Howden Re, Gallagher Re και Aon, στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Η «κρυφή» ασφαλιστική κρίση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Οι διάχυτες ζημιές αποκαλύπτουν νέα κενά προστασίας και εγείρουν δομικά ζητήματα για τα προϊόντα του κλάδου

Η Ελλάδα 2η στην ΕΕ στη μείωση θανάτων από τροχαία

Τι δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια το 2025

Τι υπέγραψε η Allianz με την Talanx, πρώτη άμεση επένδυση σε δίκτυο ενέργειας

Η συνεργασία αφορά σημαντικές επενδύσεις στην ενεργειακή ασφάλεια και τον εφοδιασμό περίπου 29 εκατ. ανθρώπων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Έξοδος από τον λαβύρινθο

Στο δαιδαλώδες πλαίσιο συμμόρφωσης του κλάδου κατασκευών, οι πελάτες χρειάζονται ένα σταθερό χέρι να τους καθοδηγεί και να τους επιτρέπει να εργαστούν απρόσκοπτα

Πασχαλινή προσφορά από την Allianz Greece σε συνεργασία με τη Μουστάκας

Αγορές με επιστροφή ασφαλίστρων για τους κατόχους της κάρτας «Ασφαλιστικός Γονέας»

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Export Credit Greece ο Νίκος Βαγιάννης

Ο κ. Βαγιάννης είχε ενεργό θεσμικό ρόλο ως Ταμίας του ΣΕΜΑ, θέση από την οποία παραιτήθηκε μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων

Νέα ψηφιακή εμπειρία για τους ασφαλισμένους από την Interasco

Οι χρήστες της πλατφόρμας My Interasco αποκτούν άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας

Από τον διάλογο στη συλλογική δράση: Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα στην Αθήνα – Βίντεο

Η εκδήλωση του Εθνικού Συντονιστή ΙΝΖΕΒ αποτέλεσε πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ θεσμικών φορέων, επιστημονικής κοινότητας, εκπροσώπων της ΚτΠ και της αγοράς