back to top
19 C
Athens
Τρίτη 5 Μαΐου 2026

Aσφαλιστικές: Οξύνεται το πρόβλημα της αύξησης των ασφαλίστρων στον κλάδο υγείας 

«Κραυγή αγωνίας» των ασφαλιστικών εταιρειών για την διατηρησιμότητα των ασφαλιστικών συμβολαίων υγείας από τις παρατεταμένες αυξήσεις στα τιμολόγια υγείας στις οποίες αναγκάζονται από τις αυξήσεις των παρόχων υγείας εκπέμπει το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο. Οι διακοπές συμβολαίων έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις για τον κλάδο. 

Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο η ανοδική τάση στα ασφάλιστρα υγείας και μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πηγές μέσα από την ασφαλιστική αγορά  θα είναι και πάλι αυξημένα κατά  15% (ετησιοποιημένα)  γεγονός που δημιουργεί έντονες ανησυχίες στην ασφαλιστική αγορά.  

- Advertisement -

Διευθύνων σύμβουλος πολυεθνικής εταιρείας, μιλώντας στο IW  την Πέμπτη πρωί τόνισε ότι δυστυχώς αν δεν αλλάξει η στάση των κλινικών και η καταχρηστική ολιγοπωλιακή τακτική τους θα δούμε παρατεταμένες διψήφιες αυξήσεις ασφαλίστρων που θα επηρεάσει  και την πελατειακή τους βάση. «Δεν υπάρχουν πολλοί ασφαλισμένοι που θα αντέξουν αυξήσεις της τάξης του 15% σε ορίζοντα 5ετίας-6ετίας.  Αυτό που συντηρεί  την αγορά του κλάδου υγείας, είναι ότι οι παλαιότεροι και πιο ηλικιωμένοι ασφαλισμένοι δεν τους συμφέρει να βγουν από τα προγράμματα και ότι ο δημόσιος κλάδος υγείας επιδεινώνεται οπότε δεν θα υπάρχει κάποια εναλλακτική επιλογή.  Για εμάς τις ασφαλιστικές, κάθε μεγάλη αύξηση ασφαλίστρων σημαίνει απώλεια ασφαλισμένων και μείωση εσόδων» 

Αύξηση του χρόνου πληρωμών στις κλινικές και μεγάλα ποσοστά στη Διαιτησία 

- Advertisement -

Ενδεικτικό του τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούν οι  κλινικές είναι το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές πληρώνουν τις αποζημιώσεις προς τις κλινικές  σε ορίζοντα 4 μηνών και ότι καταφεύγουν σε ποσοστό άνω του 40% στη διαιτησία. 

Έτσι οι μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια των κλινικών αργούν να φτάσουν στις κλινικές.  «Απαιτείται μία πολιτική λύση σ’ αυτό το πρόβλημα. 

Δεν μπορεί ένα ολιγοπωλιακό σχήμα να δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα και στην ασφαλιστική αγορά και στους ασφαλισμένους και  έμμεσα στο Δημόσιο Σύστημα υγείας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κάτι καλό μαγειρεύεται στην υγεία, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά

Για σχέδιο εξυγίανσης του χώρου μαθαίνει ο Ανασφάλιστος, που θα φέρει πίσω τους χαμένους ασφαλισμένους των τελευταίων χρόνων

Συμφωνίες bancassurance. Γιατί καθυστερεί το ντιλ ΕΤΕ-Allianz

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η CrediaBank, η οποία σχεδιάζει να αναβαθμίσει το κομμάτι του bancassurance εξετάζοντας νέες στρατηγικές συμμαχίες

Bekas & Associates Law Offices: Το κενό στην σχέση ασφαλιστικών με δικηγόρους στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Οι δικηγόροι του κλάδου φαίνεται κατά κανόνα να (επιλέγουν να) έχουν ρόλο λιγότερο ενεργό, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Β. Μπέκας σε συνέντευξή του στην Έλ. Ερμείδου

Στο κυνήγι των μαγισσών οι ασφαλιστές

Περιμένουν οι ασφαλιστές να αναδυθεί η καλή νεράιδα... Μέχρι πότε οι πολιτικοί θα σηκώνουν τέτοιες παραστάσεις;

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Η Anytime ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία – Βίντεο

Έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην αναγνωρισιμότητα του brand και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

Στρατηγική συνεργασία με τον Νικήτα Ε. Κουτσουράη ανακοίνωσε η Karavias

Το έμπειρο στέλεχος θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία

Mega Brokers: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ επιβράβευση για προσωπικό και συνεργάτες

Bonus, επιπλέον αμοιβές και παροχές επισφραγίζουν την επιτυχία του 2025

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στις «Συμπληγάδες» του Ορμούζ η ευρωπαϊκή οικονομία

Οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα την αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων, και άλλα θέματα που θα διαβάσετε στο νέο «ΧΡΗΜΑ Week»

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Η Anytime ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία – Βίντεο

Έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην αναγνωρισιμότητα του brand και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

ΕΕΑ για 4ημερη εργασία: «Να δρούμε σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

Το Επιμελητήριο διακρίνει πιθανότητες υλοποίησης σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, αλλά ύστερα από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Στρατηγική συνεργασία με τον Νικήτα Ε. Κουτσουράη ανακοίνωσε η Karavias

Το έμπειρο στέλεχος θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία