back to top
23.8 C
Athens
Τετάρτη 13 Μαΐου 2026

Aσφαλιστικές: Οξύνεται το πρόβλημα της αύξησης των ασφαλίστρων στον κλάδο υγείας 

«Κραυγή αγωνίας» των ασφαλιστικών εταιρειών για την διατηρησιμότητα των ασφαλιστικών συμβολαίων υγείας από τις παρατεταμένες αυξήσεις στα τιμολόγια υγείας στις οποίες αναγκάζονται από τις αυξήσεις των παρόχων υγείας εκπέμπει το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο. Οι διακοπές συμβολαίων έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις για τον κλάδο. 

Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο η ανοδική τάση στα ασφάλιστρα υγείας και μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πηγές μέσα από την ασφαλιστική αγορά  θα είναι και πάλι αυξημένα κατά  15% (ετησιοποιημένα)  γεγονός που δημιουργεί έντονες ανησυχίες στην ασφαλιστική αγορά.  

- Advertisement -

Διευθύνων σύμβουλος πολυεθνικής εταιρείας, μιλώντας στο IW  την Πέμπτη πρωί τόνισε ότι δυστυχώς αν δεν αλλάξει η στάση των κλινικών και η καταχρηστική ολιγοπωλιακή τακτική τους θα δούμε παρατεταμένες διψήφιες αυξήσεις ασφαλίστρων που θα επηρεάσει  και την πελατειακή τους βάση. «Δεν υπάρχουν πολλοί ασφαλισμένοι που θα αντέξουν αυξήσεις της τάξης του 15% σε ορίζοντα 5ετίας-6ετίας.  Αυτό που συντηρεί  την αγορά του κλάδου υγείας, είναι ότι οι παλαιότεροι και πιο ηλικιωμένοι ασφαλισμένοι δεν τους συμφέρει να βγουν από τα προγράμματα και ότι ο δημόσιος κλάδος υγείας επιδεινώνεται οπότε δεν θα υπάρχει κάποια εναλλακτική επιλογή.  Για εμάς τις ασφαλιστικές, κάθε μεγάλη αύξηση ασφαλίστρων σημαίνει απώλεια ασφαλισμένων και μείωση εσόδων» 

Αύξηση του χρόνου πληρωμών στις κλινικές και μεγάλα ποσοστά στη Διαιτησία 

- Advertisement -

Ενδεικτικό του τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούν οι  κλινικές είναι το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές πληρώνουν τις αποζημιώσεις προς τις κλινικές  σε ορίζοντα 4 μηνών και ότι καταφεύγουν σε ποσοστό άνω του 40% στη διαιτησία. 

Έτσι οι μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια των κλινικών αργούν να φτάσουν στις κλινικές.  «Απαιτείται μία πολιτική λύση σ’ αυτό το πρόβλημα. 

Δεν μπορεί ένα ολιγοπωλιακό σχήμα να δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα και στην ασφαλιστική αγορά και στους ασφαλισμένους και  έμμεσα στο Δημόσιο Σύστημα υγείας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι μεγάλες χαρές των ασφαλιστικών

Τι θα γίνει το 2026 αν οι αγορές δεν πάνε καλά, διερωτάται ο Ανασφάλιστος

Καμπανάκι από τραπεζίτες και υπουργούς Οικονομικών για το private credit

Τράπεζες, ασφαλιστικές, εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και private equity είναι εκτεθειμένες σε μια σειρά αυξανόμενων κινδύνων, σύμφωνα με το FSB

Κάτι καλό μαγειρεύεται στην υγεία, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά

Για σχέδιο εξυγίανσης του χώρου μαθαίνει ο Ανασφάλιστος, που θα φέρει πίσω τους χαμένους ασφαλισμένους των τελευταίων χρόνων

Συμφωνίες bancassurance. Γιατί καθυστερεί το ντιλ ΕΤΕ-Allianz

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η CrediaBank, η οποία σχεδιάζει να αναβαθμίσει το κομμάτι του bancassurance εξετάζοντας νέες στρατηγικές συμμαχίες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Διεθνής συνεργασία και προστασία θυμάτων – Το Επικουρικό Κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης

Το επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου ολοκληρώθηκε με το Fireside Chat μεταξύ του Γ. Βαλαή και του S. Greceanu (COB, BAAR)

Ασφαλισμένη οδήγηση στην πράξη: θεσμοί, έλεγχοι και προστασία των θυμάτων

Όσα ειπώθηκαν στο 2ο πάνελ του επετειακού συνεδρίου του Επικουρικού Κεφαλαίου

Η Eurolife FFH επεκτείνει το δίκτυο του My Health F1rst

Με την προσθήκη των νοσοκομείων του Ομίλου HHG η ασφαλιστική προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές και προνόμια στους ασφαλισμένους της

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Optima bank: Kέρδη +22%, όλα τα μεγέθη πάνω από +34%

Η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) στο 25% παραμένει με διαφορά η υψηλότερη στην ελληνική αγορά αλλά και από τις υψηλότερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Οι καλύτερες χώρες για γυναικεία επιχειρηματικότητα

Νέα παγκόσμια έρευνα από τους ειδικούς ασφάλισης μικρών επιχειρήσεων της iSelect – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 18 Ιούνιου, ενόψει των εξετάσεων της Θεσσαλονίκης στις 27 του μήνα

Διεθνής συνεργασία και προστασία θυμάτων – Το Επικουρικό Κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης

Το επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου ολοκληρώθηκε με το Fireside Chat μεταξύ του Γ. Βαλαή και του S. Greceanu (COB, BAAR)

Beyond the Regulations: Η Εθνική Ασφαλιστική συνδέει τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα με την σύγχρονη ασφαλιστική πρακτική

Workshop για φοιτητές που συμμετέχουν στο Master 2 Droit des assurances του Université Paris Dauphine-PSL