back to top
10.5 C
Athens
Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026

Άννυ Τρύφων, Designia: Δίπλα στις επιχειρήσεις ως risk advisors

Δίπλα στις επιχειρήσεις ως risk advisors στέκονται οι Designia Insurance Brokers, παρέχοντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα συνολικό επίπεδο για το πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σημερινό περιβάλλον, τονίζει στο IW η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Άννυ Τρύφων, απαντώντας σε μία σειρά ερωτήσεων για τις επιχειρηματικές ασφαλίσεις και τα σχήμα συνασφάλισης.

- Advertisement -

Συνέντευξη στην Έλενα Ερμείδου

  • Με τι ρυθμούς κινούνται οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις;

Η αγορά των επιχειρηματικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο μετασχηματισμού. Η ψήφιση του Νόμου 5116/2024, που καθιστά υποχρεωτική την ασφάλιση των επιχειρήσεων με κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ από 1/6/2025, αναμένεται να λειτουργήσει ως επιταχυντής για τη μείωση του κενού ασφάλισης και ταυτόχρονα για την ωρίμανση της ασφαλιστικής συνείδησης στη χώρα μας. Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν πρόκειται απλώς για μια νομική υποχρέωση, αλλά για μια θεσμική αναγνώριση της ανάγκης για ανθεκτικότητα και προνοητικότητα στον επιχειρηματικό σχεδιασμό.

- Advertisement -

Παράλληλα, μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον, η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίνεται αναπτύσσοντας νέα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επιχειρήσεων, με έμφαση στην ευελιξία, την τεχνολογική υποστήριξη των οργανισμών και την κάλυψη σύνθετων κινδύνων, όπως οι φυσικές καταστροφές και οι κυβερνοεπιθέσεις.

Στην Designia Insurance Brokers παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα και να στεκόμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις ως risk advisors, παρέχοντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα συνολικό επίπεδο για το πώς μπορούν να αντεπεξέλθουν με προνοητικότητα και αποφασιστικότητα στο απαιτητικό σημερινό περιβάλλον.

  • Ποιοι κλάδοι είναι υπο-ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, ή ποιες επιχειρήσεις;

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανασφάλιστες ή λειτουργούν με ανεπαρκή κάλυψη. Αυτό δεν οφείλεται μόνο σε λόγους «ιστορικούς», όπως η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά και σε μια έλλειψη κατανόησης και αφομοίωσης του ρόλου της ασφάλισης ως εργαλείου διαχείρισης κινδύνου και όχι ως κόστους.

Η πρόκληση για εμάς ως risk advisors είναι να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα με εκπαίδευση, διαφάνεια και προϊόντα που μιλούν τη γλώσσα του επιχειρηματία και είναι σχεδιασμένα στα μέτρα και σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Γιατί στόχος μας στην Designia Insurance Brokers είναι να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις ηρεμία και σιγουριά, δηλαδή το «peace of mind» που χρειάζονται ώστε να επικεντρώνονται στην ανάπτυξή τους.

  • Τι θα προσέφερε στην ασφάλιση των επιχειρήσεων το σχήμα συνασφάλισης;

Το σχήμα συνασφάλισης αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την ανάληψη μεγάλων -από πλευράς ύψους- κεφαλαίων, αλλά και δύσκολων κινδύνων, όπως οι φυσικές καταστροφές. Μέσω της κατανομής του ρίσκου και του επιμερισμού της ανάληψης κινδύνου μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, ενισχύεται η δυνατότητα κάλυψης και μειώνεται η έκθεση κάθε παρόχου μεμονωμένα. Έτσι, ενδυναμώνεται η σταθερότητα και η ευελιξία του ασφαλιστικού μηχανισμού συνολικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μ. Παπαζαρκάδα: «Θέλουμε να είμαστε ο πρώτος συνεργάτης που σκέφτεται κάθε επιχειρηματίας όταν χρειάζεται ασφάλεια και αξιοπιστία» 

Η Country Manager της Coface στην Ελλάδα μιλά στο Insurance World και στον Λάμπρο Ρόδη για τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και το όραμα της εταιρείας

Η νέα εποχή στη διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων: Από την ασφάλιση στην ευφυή πληροφόρηση

Η Coface δείχνει τον δρόμο προς μια νέα κουλτούρα επιχειρηματικής νοημοσύνης

Η Designia Insurance Brokers έκοψε την πίτα της και γιόρτασε τις επιτυχίες της!

Μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα με παρουσία όλων των στελεχών αλλά και συνεργατών της εταιρείας, η Designia Insurance Brokers πραγματοποίησε

Η Designia Insurance Agents βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες

Σε μια εκδήλωση αναγνώρισης και επιβράβευσης, η Designia Insurance Agents τίμησε τους συνεργάτες της που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους το 2024.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα ηγεσία, καθαρό στίγμα: Μαζαράκης – Κώτσαλος σκιαγραφούν τη νέα εποχή της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η νέα ηγεσία της Εθνικής Ασφαλιστικής άνοιξε τα χαρτιά της σε συνάντηση με τον κλαδικό Τύπο

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Βασικό θέμα συζήτησης τα ασφάλιστρα υγείας – Προαναγγέλθηκε νέα επικοινωνία μέσα στις επόμενες μέρες

Και αν συμβεί… Το 2026 ανοίγει με κρίσιμη συζήτηση για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Λάμπρο Αποστολιώτη, ο ρόλος του ΠΣΑΣ στη νέα εποχή

ICAP CRIF: Αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές του 2024

Με σωρευτικά κέρδη ύψους €336,6 εκατ., κάλυψαν το 78,2% των συνολικών EBITDA του κλάδου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ωνάσειο Νοσοκομείο: Νέα, υπερσύγχρονη συσκευή μεταφοράς καρδιάς ενισχύει τις μεταμοσχεύσεις

Η ιατρική γνώση, η οργάνωση και η τεχνολογία συμβάλλουν ώστε η δωρεά οργάνων να γίνεται με ασφάλεια και υπευθυνότητα

Μουντιάλ 2026: Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην ιστορία, με χορηγίες μαμούθ

Σύμφωνα με τον διεθνή χρηματιστηριακό οίκο Ozios, το φετινό Μουντιάλ θα ξεπεράσει ό,τι έχουμε δει όχι μόνο σε αριθμό αγώνων, αλλά και σε έσοδα

Νέα ηγεσία, καθαρό στίγμα: Μαζαράκης – Κώτσαλος σκιαγραφούν τη νέα εποχή της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η νέα ηγεσία της Εθνικής Ασφαλιστικής άνοιξε τα χαρτιά της σε συνάντηση με τον κλαδικό Τύπο

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Βασικό θέμα συζήτησης τα ασφάλιστρα υγείας – Προαναγγέλθηκε νέα επικοινωνία μέσα στις επόμενες μέρες

Η Κάρμεν βρήκε οικογένεια στον ΠΑΝΟΡΜΟ!

Το 2025 ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ υλοποίησε σειρά ουσιαστικών δράσεων ΕΚΕ, μεταξύ αυτών και η στήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών