back to top
16.4 C
Athens
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026

ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Κινδύνων

Οι Ασφαλίσεις Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Κινδύνων γνωρίζουν σημαντική ανάπτυξη, η οποία μάλιστα επιταχύνεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Στη σημαντική άνοδό τους συμβάλλουν οι εξελίξεις στη νομοθεσία που καθιστούν υποχρεωτική την ασφάλιση επί μέρους επιχειρήσεων, ενδεικτικά εκείνων που ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει συγκεκριμένο και νομοθετικά οριζόμενο ύψος, καθώς και πλειάδας επιχειρήσεων που καλούνται να ασφαλισθούν έναντι της ευθύνης που φέρουν προς τρίτους ή εκείνων των επιχειρήσεων που η δραστηριότητά τους θεωρείται επιρρεπής πρόκλησης ρύπανσης. Πλέον αυτών, συμβάλλει η αναγνώριση του ρόλου των Ασφαλίσεων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Κινδύνων στην οικονομική προστασία των επιχειρήσεων, μέσω εξειδικευμένων καλύψεων, ενδεικτικά του εξοπλισμού τους, των δραστηριοτήτων τους, ή άλλων «συγγενών» ασφαλίσεων, όπως των πιστώσεων και εγγυήσεων, της διακοπής εργασιών και της απώλειας κερδών.

- Advertisement -

Σε επίρρωση των ανωτέρω το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Κινδύνων, προς όφελος της τεχνογνωσίας των ενδιαφερομένων συναδέλφων, διοικητικών στελεχών ασφαλιστικών επιχειρήσεων και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, κατά την επιλογή των σπουδαστών του την Τρίτη 3 και την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026, 16:00-19:20.

- Advertisement -

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο Βαγγέλης Βερνάρδος, Διευθυντής Ασφαλιστικών Κλάδων και Τεχνικός Διευθυντής της Ασφαλιστικής Εταιρείας ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με διδακτορικές σπουδές πολυκριτιριακής ανάλυσης Risk Underwriting στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σημειώνεται το πολυδιάστατο ενδιαφέρον του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, ο αναλυόμενος κλάδος Ασφαλίσεων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Κινδύνων καταλαμβάνει καίρια θέση στην αναπτυξιακή στρατηγική των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ενώ η ακολουθούμενη εκπαιδευτική προσέγγιση των θεματικών αντικειμένων του επεκτείνεται στην μελέτη περιπτώσεων νέων κινδύνων και απειλών που εντάσσονται στο πλαίσιο του.

Αναλυτική περιγραφή του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και Αίτηση Συμμετοχής θα βρείτε στην κατάλληλη ενότητα της ιστοσελίδας του ΕΙΑΣ, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τη Γραμματεία Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου, eiasinfo@eias.gr, 210 9219660/684.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μη χάσετε το πρώτο webinar (Το event ως εργαλείο εταιρικής ταυτότητας) της EventAtlas Academy

Πώς ένα corporate event μπορεί να εκφράσει την ταυτότητα και τις αξίες ενός οργανισμού μέσα από κάθε σημείο επαφής με το κοινό;

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Η γνώση που γίνεται πράξη – ένα ακόμη αποκλειστικό προνόμιο των μελών της GAMA Global

Στο webinar του Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί από Ελληνίδα ομιλήτρια, τη Φάνη Θεοφανίδου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Interamerican ανοίγει τις πόρτες της στους νέους επαγγελματίες μέσα από τα Business Days 2026

Στον κόσμο της ασφάλισης, της τεχνολογίας και των δεδομένων στρέφει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς επαγγελματιών η Interamerican

Οι νέες προοπτικές στον χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026

Mε μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το panel με τίτλο: Οι Νέες Προοπτικές στο Χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026 με συμμετέχουσα την Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως

Bekas & Associates Law Offices: Το αυτοκίνητο συγκεντρώνει τις περισσότερες αιτιάσεις

Τις περισσότερες αιτιάσεις συγκεντρώνει ο κλάδος αυτοκινήτου αναφέρει ο Βασίλειος Θ. Μπέκας, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Founding Partner

Η AI μπαίνει στο κόστος της ηθικής βλάβης – Η ασφαλιστική αγορά αναζητά προβλεψιμότητα στις αποζημιώσεις

Η Τεχνητή Νοημοσύνη περνά πλέον και στο πεδίο των αποζημιώσεων για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη, καθώς η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τρεις διακρίσεις για την Εθνική Ασφαλιστική στα Peak Awards 2026

Τρεις διακρίσεις στα Peak Awards 2026 απέσπασε η Εθνική Ασφαλιστική για την πρωτοβουλία «Μπροστά στις Φυσικές Καταστροφές, Αλλάζουμε το Κλίμα Μέσα μας».

Η Interamerican ανοίγει τις πόρτες της στους νέους επαγγελματίες μέσα από τα Business Days 2026

Στον κόσμο της ασφάλισης, της τεχνολογίας και των δεδομένων στρέφει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς επαγγελματιών η Interamerican

Syndea: Στο επίκεντρο η ιδιωτική ασφάλιση υγείας  με τα προγράμματα Synet Health

Στην ανάγκη για άμεση πρόσβαση σε φροντίδα και αποκατάσταση εστιάζει η Syndea μέσα από τα προγράμματα ασφάλισης υγείας Synet Health

Οι νέες προοπτικές στον χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026

Mε μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το panel με τίτλο: Οι Νέες Προοπτικές στο Χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026 με συμμετέχουσα την Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως

Bekas & Associates Law Offices: Το αυτοκίνητο συγκεντρώνει τις περισσότερες αιτιάσεις

Τις περισσότερες αιτιάσεις συγκεντρώνει ο κλάδος αυτοκινήτου αναφέρει ο Βασίλειος Θ. Μπέκας, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Founding Partner