back to top
13.6 C
Athens
Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026

«Αγώνας δρόμου» των εταιρειών προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό εν μέσω COVID-19

Κατά τηντηλεδιάσκεψη που συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Α.Ε. & Ε.Π.Ε. και την KPMG με θέμα «Συνθήκες εργασίας στην εποχή της νόσου COVID-19» και διεξήχθη την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, συζητήθηκαν οι επιδράσεις του lockdown στην εργασία και οι ανησυχίες και οι προκλήσεις που η πανδημία έχει δημιουργήσει στις εταιρείες και τους εργαζομένους. Συγκεκριμένα, οι τρεις κεντρικοί άξονες της τηλεδιάσκεψης ήταν: η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων της έρευνας- Βαρόμετρο της KPMG για τις συνθήκες εργασίας στην εποχή της νόσου COVID-19 (1ος, 2ος & 3οςκύκλος), η συζήτηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών σχετικά με το πως βιώσαν την κρίση της πανδημίας και ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας (lockdown) καθώς και οι μελλοντικές τάσεις στην εργασία και η πιθανή καθιέρωση ενός νέου εργασιακού μοντέλου.

 

- Advertisement -

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Δρ. Ιωάννα Αναστασοπούλου, Δικηγόρος [PPTLegal] και Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Α.Ε. & Ε.Π.Ε,εισηγητές ήτανη Βερώνη Παπατζήμου, Γενική Διευθύντρια, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG, καιοΚωνσταντίνος Γιουλούντας, Υποδιευθυντής, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG. Επιπλέον, ως εκπρόσωποι εταιρειών έλαβαν μέρος η Γωγώ Στεργιοπούλου, HRDirector του Athens International Airport, ο Γιάννης Κουτράκης, Chief People Officer της Printec Group, και ο Αργύρης Τσιλίδης, HR Manager της Nikas SA. Tη συζήτηση συντόνισε η Νατάσσα Πασχάλη, Head of Group Human Resources General Division του Ομίλου Eurobank.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα σημαντικότερα συμπεράσματα της τηλεδιάσκεψης:

  • Οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα στο lockdown υιοθετώντας την εξ αποστάσεως εργασίας ως μέτρο για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένωνκαι ταυτόχρονα εστίασαν στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των επιχειρήσεων.
  • Η άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης με την εισαγωγή μέτρων βοήθησε στην ευθυγράμμιση τόσο των διοικήσεων των εταιρειών όσο και των εργαζομένων.
  • Οι εταιρείες όλο αυτό το διάστημα επενδύουν στην εκπαίδευση των εργαζομένων όλων των ιεραρχικών βαθμίδων στις νέες τεχνολογίες, ενέργεια που πρέπει να συνεχιστεί.
  • Μια από τις παραμέτρους, η οποία δεν είχε ευνοήσει στο παρελθόν την υιοθέτηση της εξ αποστάσεως εργασίας, ήταν η μέτρηση της παραγωγικότητας. Η αδυναμία μέτρησης της παραγωγικότηταςστην εξ αποστάσεως εργασία συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.Ως λύσεις προτάθηκαν ο σαφής ορισμός του έργου που πρέπει να παραχθεί και η αποτελεσματική επίβλεψη της εργασίας.
  • Η υιοθέτηση της εξ αποστάσεως εργασίας ανέδειξε την ανάγκηνα αποκτήσουν τα διευθυντικάστελέχηπρόσθετεςδεξιότητες στο χειρισμό των νέωντεχνολογιώνκαθώς και στην καθοδήγησηκαι την παρακίνηση των υφιστάμενων τους εξ αποστάσεως.
  • Κατά τη συζήτηση έγινε αποδεκτό από όλους τους συμμετέχοντες, ότι η κρίση που επέφερε η νόσος COVID-19 έχει επιταχύνει τη μετάβαση των εταιρειών προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
  • Αναδείχθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης του θεσμικού/νομικού πλαισίου αναφορικά με την εξ αποστάσεως εργασία δεδομένου ότι όχι μόνο απασχολεί αρκετές εταιρείες αλλά φαίνεται να είναι και το μέλλον στην εργασία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το «My Interasco Customer Portal» απλοποιεί τη διαχείριση ασφαλιστηρίων

Με ένα μόνο κλικ, οι πελάτες μπορούν να έχουν συγκεντρωτική ενημέρωση, να παρακολουθούν την επιβράβευσή τους, αλλά και να μειώνουν τη χρήση χαρτιού

Δίκτυα πωλήσεων και αυτοματοποίηση: Τιμολόγηση, διαχείριση ζημιών, απάτες

Πώς διαμορφώνει η τεχνητή νοημοσύνη τη νέα εποχή του ασφαλιστικού κλάδου

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

KPMG: 100+ κορυφαία στελέχη στην παρουσίαση της 15ης Ετήσιας Έκθεσης για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά 

Με καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες ολοκληρώθηκε η ετήσια εκδήλωση της KPMG στην Ελλάδα «The Future of Insurance»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ανατροφή ενός παιδιού στην Ελλάδα: Κόστος, προκλήσεις και ο ρόλος του οικονομικού σχεδιασμού

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Generali Greece, το συγκεκριμένο κόστος μέχρι την ενηλικίωση αγγίζει κατά μέσο όρο τις 233.000 ευρώ

Με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του θεσμού ολοκληρώθηκε το 8ο Greek Investment Day στο Παρίσι

Αναδεικνύοντας τη συμβολή της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στη διαμόρφωση σταθερών σχέσεων μεταξύ ελληνικών εταιρειών και διεθνών θεσμικών επενδυτών

Skroutz: 1.400 επιχειρήσεις έσπασαν το φράγμα των 100.000 ευρώ σε ετήσιο τζίρο!

21% αύξηση στις παραγγελίες και 22% αύξηση (μ.ό.) στον παραγόμενο τζίρο των επιχειρήσεων παρατηρήθηκε το 2025

Στο μικροσκόπιο της Asset Consulting οι ζημιές στη Βιολάντα

Καθοριστικός ο ρόλος του γραφείου πραγματογνωμόνων που έχει αναλάβει την αποτίμηση των ζημιών και την τεχνική τεκμηρίωση του ασφαλιστικού φακέλου

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: 1η Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια στην Αττική

Παράλληλα, η Πλατεία Δημαρχείου Ελληνικού-Αργυρούπολης μετονομάζεται σε Πλατεία Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια

Τερέζα Σκαρλάτου: «Η Ασφάλιση Πιστώσεων και Εγγυήσεων από την Allianz Trade προσφέρει στις επιχειρήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται» 

Η CEO της Allianz Trade αποκαλύπτει στο «IW» μια φιλοσοφία ηγεσίας που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στη συνεργασία αλλά και στη δύναμη των δεδομένων

Τι διαβλέπει η Munich Re, τα στραβοπατήματα

Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα που περιβάλλει την πολιτική των ΗΠΑ – Προβλέψεις για Ευρώπη, Κίνα αλλά και τεχνολογικές μετοχές

Η HDI παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία «Climate Risk Consulting Service»

Mια επιστημονική λύση πρόγνωσης νέας γενιάς, που αξιοποιεί την ΤΝ και τα πιο σύγχρονα γεωχωρικά εργαλεία της εταιρείας

Η ανατροφή ενός παιδιού στην Ελλάδα: Κόστος, προκλήσεις και ο ρόλος του οικονομικού σχεδιασμού

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Generali Greece, το συγκεκριμένο κόστος μέχρι την ενηλικίωση αγγίζει κατά μέσο όρο τις 233.000 ευρώ