Αντιστέκονται στην πτώση οι ομαδικές ασφαλίσεις

Στροφή στη συγκράτηση του κόστους πραγματοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν εν ζωή τα ομαδικά ασφαλιστήρια προγράμματα των επιχειρήσεων που πλήττονται από την ύφεση της ελληνικής οικονομίας. Άμεσα συνδεδεμένη με το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, η ομαδική ασφάλιση δε θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από την κρίση που μαστίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με την πτώση της ζήτησης, την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση της κερδοφορίας τους. 

Παρά το γενικευμένο κλίμα υποχώρησης των εργασιών στον κλάδο ζωής, ο πλέον αναπτυσσόμενος κλάδος της ασφαλιστικής βιομηχανίας, η ομαδική ασφάλιση, συνεχίζει να δείχνει ισχυρά σημάδια αντίστασης. Λειτουργώντας ως «ανάχωμα» στην πτώση που παρουσιάζει ο κλάδος ζωής, που συρρικνώνεται σταθερά τα δύο τελευταία χρόνια, καταγράφοντας μείωση της τάξης του -7,15%, η αγορά των ομαδικών ασφαλίσεων παρουσιάζει την ίδια περίοδο ανάπτυξη της τάξης του +18,7%, ενώ ειδικά ο τομέας των ομαδικών συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων αναπτύσσεται με ρυθμό που προσεγγίζει το 40%.

Τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος δείχνουν ότι τα ασφάλιστρα του κλάδου των ομαδικών ασφαλίσεων ανήλθαν το 2010 στα 372,4 εκατ. ευρώ, ενώ στα 329,3 εκατ. ευρώ ανήλθε το ύψος των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, ανεβάζοντας τα συνολικά ασφάλιστρα της αγοράς των ομαδικών ασφαλίσεων στα 701,7 εκατ. ευρώ, έναντι των 637,7 εκατ. ευρώ του 2009. Οι αποζημιώσεις που κατέβαλε για τη ζωή ανήλθαν στα 145,8 εκατ. ευρώ, ενώ στα 269,5 εκατ. ευρώ ήταν οι αποζημιώσεις που κατέβαλε για συντάξεις. 

Στην ελληνική αγορά κυριαρχούν τα ομαδικά προγράμματα ζωής και υγείας, που καλύπτουν τον εργαζόμενο ή και την οικογένειά του από το ενδεχόμενο ατυχήματος ή απώλειας ζωής, εξασφαλίζοντας μια σταθερή πηγή εισοδήματος στην περίπτωση ενός ανεπιθύμητου γεγονότος. Ισχυρή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν, ωστόσο, και τα συνταξιοδοτικά ομαδικά προγράμματα, που αναμένεται να αποτελέσουν και την αιχμή του δόρατος για την περαιτέρω ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών τα προσεχή χρόνια, μετά τις αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και την επερχόμενη μείωση των επικουρικών συντάξεων που προωθεί η κυβέρνηση εντός του καλοκαιριού. 

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία για το 2010, η MetLife Alico είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στις ομαδικές ασφαλίσεις με συνολικά ασφάλιστρα 200,8 εκατ. ευρώ (δεύτερη στη γενική κατάταξη ασφαλειών ζωής) και μερίδιο 28,6%, που ειδικά στον τομέα των ομαδικών συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων διαμορφώνεται στο 44,5%. Η επίδοση της MetLife Alico, που διατηρεί την πρώτη θέση στον κλάδο των ομαδικών ασφαλίσεων για πολλά χρόνια, είναι αξιοσημείωση, καθώς πρόκειται για την πρώτη εταιρεία σε ανάπτυξη με ρυθμό 35,5% ή +52,6 εκατ. ευρώ, σε απόλυτο μέγεθος, τα δύο τελευταία χρόνια, που αντιστοιχεί σχεδόν στο 50% της συνολικής ανάπτυξης της αγοράς. 

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής του τομέα της MetLife Alico, κ. Γιώργος Βλασσόπουλος, «η ομαδική ασφάλιση, με δυναμική παρουσία σχεδόν 50 χρόνων στη χώρα μας, έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα θεσμό που αντιστοιχεί στο 30% του συνολικού τζίρου της ασφαλιστικής βιομηχανίας ασφαλειών ζωής στην Ελλάδα, αποδίδοντας ως αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους ποσό που προσεγγίζει τα 5 δισ. ευρώ κατά την τελευταία τριετία και ανταποδοτικότητα που πλησιάζει το 75%. Οι ασφαλιστικές εταιρείες εξυπηρετούν σήμερα περί τα 6.700 συμβόλαια ομαδικής ασφάλισης, καλύπτοντας σχεδόν 2,4 εκατ. ασφαλισμένους».
Στη δεύτερη θέση των ισχυρότερων εταιρειών του κλάδου ακολουθεί η Εθνική Ασφαλιστική, με συνολικά ασφάλιστρα 160,2 εκατ. ευρώ (πρώτη στη γενική κατάταξη ασφαλειών ζωής) και μερίδιο 22,8%, παρουσιάζοντας ρυθμό ανάπτυξης σε επίπεδο διετίας κατά +30,3% ή +37,2 εκατ. ευρώ ασφάλιστρα, σε απόλυτο μέγεθος. Η Εθνική Ασφαλιστική μαζί με την Metlife Alico είναι οι δύο κυρίαρχες εταιρείες στο χώρο των ομαδικών ασφαλίσεων, με αθροιστικό μερίδιο αγοράς 51,4%, που ειδικά στον τομέα των ομαδικών συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων εκτοξεύεται σε 68,4%.

Η οικονομική κρίση ρίχνει βαριά τη σκιά της, περιορίζοντας την ικανότητα των επιχειρήσεων να χρηματοδοτήσουν τα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης, η εξέλιξη των οποίων επηρεάζεται σε πρώτη φάση τόσο από τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων όσο και από τη μείωση των αποδοχών τους. Όπως σημειώνει ο Διευθυντής Ομαδικων Ασφαλίσεων Ζωής της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου, της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Τάσος Πάτερης, το φαινόμενο των ακυρώσεων παρατηρείται κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατώντας να αντέξουν τις συνέπειες της κρίσης, καταφεύγουν στην περικοπή των προγραμμάτων ομαδικής ασφάλισης που παρείχαν στους εργαζόμενούς τους. Η κρίση, όπως εξηγεί ο κ. Πάτερης, έχει επηρεάσει και τη δομή των ομαδικών ασφαλιστηρίων, κυρίως μέσω της εισαγωγής στα προγράμματα μεγαλύτερων ποσών απαλλαγής ή αυξημένων ποσοστών συμμετοχής στις δαπάνες για την νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, προκειμένου να ελεγχθεί το διαρκώς αυξανόμενο κόστος των ασφαλίστρων υγείας και να καταστούν βιώσιμα. 

Οι μεγάλες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου, επιδεικνύουν ισχυρότερα σημάδια αντοχής. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της παροχής για τους εργαζόμενούς τους, σε ένα περιβάλλον συρρίκνωσης, εισοδημάτων και ωφελημάτων από την πλευρά της κοινωνικής ασφάλισης, επιδιώκουν τη διατήρηση των προγραμμάτων και επικεντρώνουν την προσπάθειά τους σε προσαρμογές των συμβολαίων για τη μείωση του κόστους. Η ερμηνεία έχει να κάνει με το σαφή ανταποδοτικό χαρακτήρα που έχουν τα συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία, με βάση όλες τις σχετικές έρευνες, αξιολογούνται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των εργαζομένων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που πλήττεται από την κρίση, προχωρά σε πάγωμα ή ακόμα και σε μειώσεις μισθών, τα ομαδικά προγράμματα ασφάλισης υγείας και ζωής λειτουργούν ως «ανάχωμα» στο κλίμα περικοπών.
Ο ασφαλιστικός κλάδος ανταποκρίνεται στην προσπάθεια των εταιρειών για συγκράτηση του κόστους, προχωρώντας σε αναπροσαρμογή των προγραμμάτων, με στόχο την κάλυψη των απαιτήσεων με βάση τις ανάγκες της συγκυρίας. 

Η προσπάθεια αυτή δεν εξαντλείται φυσικά στη μείωση των καλύψεων ή στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του ασφαλισμένου, που στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί τον εύκολο δρόμο. Αφορά κυρίως την προσπάθεια μείωσης του κόστους στην πηγή, αξιοποιώντας το εργαλείο των συμβάσεων με τα μεγάλα νοσηλευτήρια της χώρας και τα διαγνωστικά κέντρα, που νιώθουν με τη σειρά τους τις επιπτώσεις της κρίσης, μέσα από τη μείωση των εργασιών που διοχετεύονται από τον ασφαλιστικό κλάδο. 

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η EFG Εurolife, με συνολικά ασφάλιστρα 57,4 εκατ. ευρώ (τέταρτη στη γενική κατάταξη ασφαλειών ζωής) και μερίδιο 8,2%, παρουσιάζοντας, σε επίπεδο διετίας, αξιοσημείωτη άνοδο +11,1% ή +5,7 εκατ. ευρώ ασφάλιστρα, σε απόλυτο μέγεθος. Όπως διευκρινίζει ο γενικός διευθυντής της, κ. Ηλίας Αποστόλου, σημαντική δραστηριότητα της εταιρείας προέρχεται από τον τομέα του bancassurance και την ασφάλιση τραπεζικών προϊόντων μέσω της Efg Eurobank, που διοχετεύει τα δύο τρίτα περίπου των εργασιών του ομίλου. 

Στην τέταρτη θέση, με συνολικά ασφάλιστρα 29,6 εκατ. ευρώ κατατάσσεται η Interamerican (πέμπτη στη γενική κατάταξη ασφαλειών ζωής) και ακολουθεί η ING (τρίτη στη γενική κατάταξη ασφαλειών ζωής), με συνολικά ασφάλιστρα 27,3 εκατ. ευρώ.
Ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, η Interamerican, διαπιστώνει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στον κλάδο των ομαδικών προγραμμάτων, ενώ δυναμικό come back ετοιμάζει ο όμιλος της ING, που εστιάζει πλέον τη στρατηγική του στα αποταμιευτικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα. 

Όπως εκτιμά ο επικεφαλής του κλάδου της Interamerican, κ. Γιάννης Καντώρος, «η ανισορροπία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κλάδο των ασφαλίσεων ζωής, με την υπεροχή των ατομικών συμβολαίων σε σχέση με τα ομαδικά προγράμματα, θα αποκατασταθεί σταδιακά προς όφελος της ομαδικής ασφάλισης». Με 800 περίπου ασφαλισμένες επιχειρήσεις και συμφωνίες με τα μεγάλα νοσηλευτήρια της χώρας, ο όμιλος της Interamerican μπαίνει δυναμικά στο χώρο των ομαδικών ασφαλίσεων, επιτυγχάνοντας ήδη, από το πρώτο εξάμηνο του έτους, το 90% του στόχου που έχει θέσει η διοίκηση του ομίλου για το 2011. Η εταιρεία επιχειρεί να αντιστρέψει την τάση των ακυρώσεων που παρατηρείται από ορισμένες επιχειρήσεις, με τον ανασχεδιασμό των προϊόντων και την αναπροσαρμογή των καλύψεων και εκτιμά ότι η αγορά των ομαδικών θα παρουσιάσει ισχυρή ανάπτυξη και στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, ακολουθώντας τη διεθνή τάση. Οι προοπτικές, σύμφωνα με τον κ. Καντώρο, συνδέονται τόσο με την ανάπτυξη του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης στο χώρο των συντάξεων όσο και με την τάση συγκέντρωσης που θα υπάρξει στο χώρο της υγείας, που απαιτεί υψηλή εξειδίκευση και μεγάλο όγκο εργασιών για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας.

Στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων, αξιοσημείωτη είναι η επίδοση και άλλων ασφαλιστικών εταιρειών, που δεν βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της γενικής κατάταξης ασφαλειών ζωής, όπως η Allianz, με μερίδιο 5,4%, η Generali με μερίδιο 5,1%, η Groupama με 4,8%, η AXA με 4,3% και η Αγροτική Ασφαλιστική με μερίδιο 4,1%. 

Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Χαρατσάρη, διευθυντή πωλήσεων ομαδικών ασφλίσεων ζωής της Generali, «οι ομαδικές ασφαλίσεις είναι ένας τομέας στον οποίο η εταιρεία δίνει ιδιαίτερο βάρος. Ο όμιλος της Generali, ως κλασικός ασφαλιστής, βρίσκεται μεταξύ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών του κόσμου που δίνει μεγάλη σημασία στο corporate τμήμα των ασφαλιστικών εργασιών, αναπτύσσοντας εδώ και πολλά χρόνια στενή σχέση με τις μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις». Ο όμιλος Generali έχει συστήσει το παγκόσμιο δίκτυο Generali Employee Benefits (GEB), το οποίο δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ συνεργάζεται με 120 τοπικούς ασφαλιστές με ένα σύστημα pool. Το GEB είναι leader στη συγκεκριμένη αγορά των παροχών προσωπικού (Employee Benefits) με μερίδιο 26%». Η Generali, όπως εξηγει ο κ. Χαρατσάρης, αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες των πολυεθνικών επιχειρήσεων που λειτουργούν διεθνώς και στη χώρα μας, προσφέροντας κάθε είδους ευέλικτα και ολοκληρωμένα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης. 

Τον τελευταίο χρόνο, διάστημα κατά το οποίο η κρίση πλήττει τις διεθνείς αγορές, αλλά και την ελληνική οικονομία, παρατηρείται ένας επανασχεδιασμός των ομαδικών συμβολαίων, με μειωμένο προϋπολογισμό από την πλευρά του πελάτη και δίνεται έμφαση σε υπηρεσίες προς τον ασφαλιζόμενο, όπως π.χ. απευθείας εξόφληση, ιδιαίτερα σε διαγνωστικά κέντρα, παροχή πακέτων check up κ.ά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα της Generali, «μία στενή και μονόπλευρη προσέγγιση του θέματος της ασφάλισης, μία προσέγγιση δηλαδή μόνο από την πλευρά του κόστους είναι σε βάρος του ανταγωνιστικού προφίλ της βιομηχανικής ή εμπορικής επιχείρησης». 

Η ομαδική ασφάλιση, σύμφωνα με τον κ. Χαρατσάρη:

• Προβάλλει και ικανοποιεί το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνεργάτες της, δημιουργώντας υψηλά κίνητρα παραγωγικότητας και διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό.
• Ενδυναμώνει την ενιαία εταιρική συνείδηση, δημιουργώντας σταθερούς και ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στην εταιρεία και τους συνεργάτες της. Η εταιρεία αποκτά πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, διότι προσελκύει στελέχη υψηλού επιπέδου στον κάθε τομέα, με αποτέλεσμα να αυξάνει την παραγωγικότητά της και να βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών της. 

Η Generali εκτιμά ότι τα ομαδικά συμβόλαια προσωπικού θα έχουν περαιτέρω ανάπτυξη στο μέλλον, καθώς σε ό,τι αφορά τις συντάξεις οδηγούμαστε σταδιακά σε πανευρωπαϊκές λύσεις, ενώ και οι απαιτήσεις για υψηλού επιπέδου παροχές στον τομέα της υγείας αυξάνονται.

Το σύνολο των μεγάλων εταιρειών του κλάδου, όπως η MetLife Alico, η Εθνική Ασφαλιστική, η Interamerican, η ING, η Efg Eurolife, η Allianz, η Generali, με ισχυρή παρουσία στην αγορά των ομαδικών ασφαλίσεων, έχουν προχωρήσει από την αρχή του χρόνου σε νέες συμφωνίες με τα μεγάλα νοσηλευτήρια της χώρας, εξασφαλίζοντας σημαντικά μειωμένες τιμές για τους ασφαλισμένους σε ομαδικά προγράμματα. Την ίδια πολιτική ακολουθούν και εταιρείες με μικρότερη παρουσία στον κλάδο, όπως η International Life και η Ευρωπαϊκή Πίστη, αναγνωρίζοντας ως μονόδρομο την προσπάθεια συγκράτησης του κόστους κυρίως στα προγράμματα υγείας, που βαρύνονται από τον υψηλό ιατρικό πληθωρισμό, αλλά και τις επιβαρύνσεις που επέφερε η επιβολή ΦΠΑ στις νοσοκομειακές υπηρεσίες. Η πολιτική συγκράτησης του κόστους, σύμφωνα με την κα Χαρά Λαμπροπούλου, επικεφαλής του τομέα της Ευρωπαϊκής Πίστης «αποδίδει, καθώς τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου δείχνουν ότι η εταιρεία συγκρατεί τις δυνάμεις της, διατηρώντας την παραγωγή της στον κλάδο στα 5 εκατ. ευρώ περίπου, στα ίδια δηλαδή επίπεδα με αυτά του 2010».

Ο μεγάλος όγκος των ασφαλισμένων που διοχετεύεται μέσα από την ομαδική ασφάλιση, επιτρέπει τη διαπραγμάτευση από θέση ισχύος, αναδεικνύοντας τα οφέλη για όλες τις πλευρές, σε μια αγορά που δοκιμάζεται από τη συρρίκνωση των μισθών και τον περιορισμό των εργαζομένων.

Η προσπάθεια του ασφαλιστικού κλάδου, όπως σημειώνει ο κ. Βλασσόπουλος από τη MetLife Alico, βρίσκει δικαίωση, «καθώς εδραιώνει περισσότερο την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου στις δυνατότητες της ομαδικής ασφάλισης, σε καιρό βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και την καθιερώνει αυτοδίκαια στη συνείδηση εργοδοτών και εργαζομένων ως έναν ουσιώδη πυλώνα του ασφαλιστικού μας συστήματος». Η αγορά, όπως σημειώνει, «θα γνωρίσει μια μεταβατική φάση, αλλά είναι επίσης ευθύνη των επιχειρήσεων να διακρίνουν τους επιχειρηματικούς κλάδους που θα αντέξουν στην κρίση και θα συμμετάσχουν στην αναπτυξιακή διαδικασία στο μέλλον, επικοινωνώντας τα πλεονεκτήματα των προγραμμάτων και συμβάλλοντας στην εμπέδωση ασφαλιστικής συνείδησης».

Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ο leader της αγοράς συνεχίζει να ενισχύει τη θέση του χάρη στην πολιτική της έγκαιρης παρέμβασης, που υιοθέτησε η MetLife Alico. Όπως εξηγεί ο κ. Βλασσσόπουλος, η εταιρεία προσέγγισε έγκαιρα τους πελάτες της, ενημερώνοντάς τους για τις δυνατότητες συγκράτησης του κόστους. Η πολιτική του consulting approach απέδωσε, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των εργασιών του κλάδου κατά 5% το πρώτο εξάμηνο και δεν είναι τυχαίο ότι η μονάδα της MetLife Alico, που αριθμεί 50 άτομα προσωπικό, ενισχύθηκε με νέες προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων – συνεργατών. Η MetLife Alico διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, που περιλαμβάνουν ασφαλίσεις ζωής και ατυχημάτων, νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, λογαριασμούς διαχείρισης και συνταξιοδοτικών παροχών, καθώς και εθελοντικά προγράμματα. 

Στο σκέλος των προγραμμάτων υγείας, το βασικό πρόγραμμα Alico Benefit Club εξασφαλίζει ένα δυναμικό σύστημα παροχών, μέσα από συμφωνίες με 23 μεγάλα νοσηλευτήρια και 29 διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, επιτυγχάνοντας τον έλεγχο του κόστους, ενώ στο σκέλος των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, η τάση ενίσχυσης των πρόσθετων κεφαλαίων που καταγράφεται από μεγάλες επιχειρήσεις, επιβεβαιώνει τη σημασία των προγραμμάτων σε ένα περιβάλλον γενικευμένης αβεβαιότητας για το μέλλον των συντάξεων. 

Αντίστοιχη είναι η πολιτική της Εθνικής Ασφαλιστικής, που, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα κ. Πάτερη, πραγματοποιεί μια στροφή προς τα δίκτυα, διευρύνοντας τις συνεργασίες της με τα συμβεβλημένα νοσοκομεία, στα οποία διοχετεύεται ήδη το 40% των εργασιών του κλάδου. Η πολιτική των Preferred Providers Organizations δίνει διέξοδο στο αίτημα περιορισμού του κόστους, εξασφαλίζοντας στους πελάτες της απευθείας πληρωμή και κυρίως προνομιακές τιμές, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι στο ίδιο επίπεδο με τις τιμές που δίνονται στα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία. Οι νέες παροχές εστιάζονται στην ανθρωποκεντρική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, με στόχο τη γρήγορη και άμεση αντιμετώπιση περιστατικών και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας. Αριθμώντας στο ενεργητικό της 800 ασφαλισμένες επιχειρήσεις, η εταιρεία κατέγραψε ασφάλιστρα ύψους 160 εκατ. ευρώ το 2010, τα οποία κατανέμονται ισομερώς στους δύο κλάδους υγείας και σύνταξης, αλλά και στο κομμάτι των ασφαλίσεων δανείων που διοχετεύονται μέσα από το δίκτυο της Εθνικής Τράπεζας. 

Τα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης που παρέχουν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής, είναι κυρίως προγράμματα ασφάλισης ζωής, ατυχημάτων, απώλειας εισοδήματος, νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, παροχής επιδομάτων μητρότητας, χειρουργικών επεμβάσεων, κάλυψης ταξιδιωτικής βοήθειας, καθώς και αποταμιευτικών και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Η διαχρονικά σταθερή αναπτυξιακή πορεία του κλάδου επιβεβαιώνει ότι η ομαδική ασφάλιση είναι σε θέση να καλύψει με αποτελεσματικότητα και ευελιξία το διαρκώς αυξανόμενο κενό που δημιουργείται από την υποχώρηση της κοινωνικής ασφάλισης, τόσο στον τομέα των συντάξεων όσο και στον τομέα της υγείας. 

Οι εκπρόσωποι της αγοράς συμφωνούν ότι η ομαδική ασφάλιση αποτελεί πλέον ένα δοκιμασμένο και αξιόπιστο θεσμό για την ελληνική αγορά. Προσαρμοζόμενος στις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες και ανάγκες, μπορεί να αποτελέσει την κατάλληλη «μαγιά» για την ανάπτυξη της επαγγελματικής ασφάλισης, με βάση τη διακηρυγμένη πρόθεση της Πολιτείας να θεσπίσει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, που θα επιτρέψει την ανάπτυξη του θεσμού κατά τα διεθνή πρότυπα.