Τρεις άξονες δραστηριοποίησης στον κλάδο αυτοκινήτου

του Γιάννη Μπράβου, Γενικού Διευθυντή Ομίλου International Life

Ο όμιλος International Life δραστηριοποιείται στον κλάδο αυτοκινήτου, καθώς το 1/3 της παραγωγής του προέρχεται από αυτόν. Στρατηγικά, η εταιρεία έχει αναπτύξει τρεις άξονες, στους οποίους εστιάζει για τη συγκεκριμένη κατηγορία δραστηριοποίησης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια διευρυμένη ποικιλία προϊόντων, ικανά να ανταποκριθούν σε όλες τις ανάγκες κάλυψης.

Αρχικά, η International Life λάνσαρε, πριν περίπου 3 μήνες, στην αγορά τις direct ασφαλίσεις, με τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος φθηνότερου ασφαλίστρου αυτοκινήτου, του In Economy, το οποίο διατίθεται σε δίκτυα και σε πελάτες direct με την ίδια τιμολόγηση. Το In Economy είναι ένα προϊόν χαμηλότερων προμηθειών, που δεν διαχωρίζει τα δίκτυα από τα κεντρικά, το direct από το μη, το agency από τα πρακτορεία, αλλά τα ενώνει.

Τους τελευταίους μήνες, η International Life προετοιμάζει παραμετρικό τιμολόγιο στον κλάδο του αυτοκινήτου. Το νέο τιμολόγιο θα περιλαμβάνει παράγοντες όπως η ηλικία του οδηγού και του οχήματος και έχει στόχο να μας προσδώσει ανταγωνιστικότητα στην τιμολόγηση του αυτοκινήτου την 1η Οκτωβρίου. Όλες οι απαραίτητες παράμετροι για την τιμολόγηση θα είναι δυνατό να λαμβάνονται από το δίπλωμα και την άδεια, ώστε να διευκολύνεται η συλλογή πληροφοριών.

Επίσης, η εταιρεία, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των ασφαλισμένων για προσιτά ασφάλιστρα, λόγω της οικονομικής κρίσης, παγώνει τις αυξήσεις στις ανανεώσεις αυτοκινήτου. Δηλαδή για τις ανανεώσεις του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου θα ισχύουν οι περσινές τιμές χωρίς αυξήσεις, εν αναμονή του παραμετρικού τιμολογίου, γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει στη διατήρηση του χαρτοφυλακίου των ασφαλειών αυτοκινήτου της International Life. 

Άλλα πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου International Life:

 - Minimum: Περιλαμβάνει κάθε περίπτωση Αστικής Ευθύνης που προκύπτει για τον ασφαλισμένο από την κυκλοφορία του αυτοκινήτου, καθώς επίσης τις καλύψεις «Προστασία Bonus Malus» & «Ζημίες από ανασφάλιστο όχημα».

– Basic 5: Περιλαμβάνει κάθε περίπτωση Αστικής Ευθύνης που προκύπτει για τον ασφαλισμένο από την κυκλοφορία του αυτοκινήτου, καθώς επίσης τις καλύψεις «Προσωπικό Ατύχημα» και «Θραύση Κρυστάλλων». Στο σύνολο των καλύψεων προσφέρεται έκπτωση 5%.

-Plus 20: Περιλαμβάνει κάλυψη κινδύνων φωτιάς και τρομοκρατικών ενεργειών, καθώς επίσης κάλυψη για ολική και μερική κλοπή. 

- Master Care 20:
Συνδυάζει τις καλύψεις «Αστική Ευθύνη» και «Πυρός και Κλοπής» με τις «Ίδιες Ζημίες». Είναι το πιο ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλισης, καθώς καλύπτει το ασφαλιζόμενο όχημα από οποιαδήποτε αιτία (βανδαλισμό, κακόβουλη βλάβη), ακόμα και αν είναι υπαίτιος για το ατύχημα. 

- Χρηματοδοτούμενο με Προσωπικό Ατύχημα: Το προιόν απευθύνεται σε πελάτες που αγοράζουν καινούργια χρηματοδοτούμενα αυτοκίνητα ή έχουν αγοράσει καινούργια αυτοκίνητα, που βρίσκονται ακόμη σε χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα ασφάλισης παρέχει τις ελάχιστες απαιτούμενες από τις χρηματοδότριες εταιρείες καλύψεις και δίνει επιπροσθέτως τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει πρόσθετες καλύψεις με ανταγωνιστικά ασφάλιστρα. Προσφέρεται 10% έκπτωση στο καινούριο πρωτοασφαλιζόμενο για πρώτη ανανέωση ή 5% έκπτωση για μεταφορά κατά το 1ο έτος χρηματοδότησης.

 Χρηματοδοτούμενο με Θραύση Κρυστάλλων: Το προϊόν απευθύνεται σε πελάτες που αγοράζουν καινούργια χρηματοδοτούμενα αυτοκίνητα ή έχουν αγοράσει καινούργια αυτοκίνητα που βρίσκονται ακόμη σε χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα ασφάλισης παρέχει τις ελάχιστες απαιτούμενες από τις χρηματοδότριες εταιρείες καλύψεις και δίνει επιπροσθέτως τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει πρόσθετες καλύψεις με ανταγωνιστικά ασφάλιστρα. Προσφέρεται 10% έκπτωση στο καινούριο πρωτοασφαλιζόμενο για πρώτη ανανέωση ή 5% έκπτωση για μεταφορά κατά το 1ο έτος χρηματοδότησης.