Αναπροσαρμόζονται τα συμβόλαια οχημάτων

Έκρηξη των αποζημιώσεων για σωματικές βλάβες από τροχαία ατυχήματα αναμένουν μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια οι ασφαλιστικές εταιρείες, λόγω της νέας αύξησης στα κατώτατα υποχρεωτικά όρια ασφάλισης, που ισχύει ήδη από τις αρχές του έτους.
 
Όπως τονίζουν στελέχη του κλάδου, στους επόμενους 12 με 24 μήνες θα έχουν ωριμάσει νομικά όσες υποθέσεις οδηγήθηκαν ήδη από τον Ιανουάριο στη δικαιοσύνη, για τις οποίες τα δικαστήρια θα μπορούν να επιδικάζουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις βασιζόμενες στα νέα κατώτατα όρια ασφάλισης.
 
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 τα κατώτατα υποχρεωτικά όρια ασφάλισης για σωματικές βλάβες από τροχαία αυξήθηκαν στις 750.000 ευρώ από θύμα, γεγονός το οποίο επιτρέπει στη δικαιοσύνη να επιδικάζει μεγαλύτερες αποζημιώσεις.
 
Βέβαια η εξέλιξη αυτή πρόκειται να προκαλέσει και αυξήσεις ασφαλίστρων, αυξήσεις τις οποίες θα αρχίσουν σταδιακά να αποφασίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες πιθανότατα από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 – αν ορισμένες δεν το έχουν ήδη πράξει, και πολύ περισσότερο από το 2012 οπότε και θα φανούν οι πρώτες επιδράσεις από τα νέα όρια στις αποφάσεις των δικαστηρίων.