Ποδηλάτισσες με μήνυμα ζωής

Η διάθεση αλληλεγγύης όπλισε με το απαραίτητο σωματικό σθένος δύο γυναίκες, ώστε να πραγματοποιήσουν το τολμηρό εγχείρημα να διανύσουν με ποδήλατο τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα προκειμένου να βοηθήσουν ένα νέο άνθρωπο που πάσχει από καρκίνο και πρέπει να αντιμετωπίσει την ασθένειά του στο Memorial Ν. Υόρκης. Σκοπός της Έλενας Άνθη, εργαζόμενης στον τομέα υγείας της Interamerican και της φίλης της Ήντας-Δήμητρας Μιλιάτσο, είναι μέσω αυτής της κίνησης να προσελκύσουν το ενδιαφέρον προσώπων και οργανώσεων για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για τη νοσηλεία του πάσχοντος.

Έτσι, ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Ιουνίου από την πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης και με την υποστηρικτική συνοδεία ασθενοφόρου και εξειδικευμένου προσωπικού ιατρικής βοήθειας της χορηγού εταιρείας Interamerican, κατέληξαν την Τρίτη 28 Ιουνίου στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα, με εμφανή την κόπωση αλλά και την ικανοποίηση από την ολοκλήρωση της προσπάθειας. Ενδιάμεσοι σταθμοί τους για ξεκούραση ήταν ο Πλαταμώνας, η Λάρισα, η Λαμία και η Χαλκίδα.

«Με την ποδηλατοδρομία μεταφέραμε το μήνυμα της αλληλεγγύης και τη δύναμη της θέλησης, αφού όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη» δήλωσε στον τερματισμό η Έλενα, που είναι μέλος των «Εθελοντών Ζωής» της Interamerican. Στην αφετηρία τις δύο ποδηλάτισσες κατευόδωσε ο περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων κεντρικής και βόρειας Ελλάδος της Interamerican, Τάσος Παπαδόπουλος.