Οι στηρίξεις του 1,41 δοκιμάζονται

 Μια νέα εβδομάδα ξεκινά με την Ελλάδα να βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο κέντρο των εξελίξεων. Την Τετάρτη αναμένεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής για το μεσοπρόθεσμο, γεγονός που πιθανότατα θα προκαλέσει έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την έγκριση της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή την εβδομάδα, λήγει και ο δεύτερος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, ωστόσο δεν αναμένεται κάποια έκπληξη από την κεντρική τράπεζα.

Τεχνικά, βλέπουμε την έντονη πτωτική κίνηση των προηγούμενων ημερών, να έχει οδηγήσει το ευρώ πίσω στην περιοχή του 1,4100, όπου βρίσκονται οι σημαντικές στηρίξεις.

Καθοδική διάσπαση αυτών των επιπέδων θα έχει ως στόχο το 1,4000, που είναι και το πιο κρίσιμο επίπεδο για τη συνέχιση της ανόδου του δολαρίου.

Για την ώρα, το ευρώ αντιδρά ανοδικά από την περιοχή του 1,4100, με τις πρώτες αντιστάσεις για σήμερα να βρίσκονται στην περιοχή του 1,4160 και στη συνεχεία στο 1,4200-20.

Από αυτά τα επίπεδα θα αναμέναμε την επανεμφάνιση των πωλητών, και την επιστροφή στις στηρίξεις του 1,4100.

Οι μόνες ανακοινώσεις της ημέρας έρχονται από την πλευρά της Αμερικής (15:30) με τις προσωπικές δαπάνες, και τον δείκτη τιμών PCE, να αναμένεται να εμφανιστούν σε χαμηλότερα επίπεδα από τον προηγούμενο μήνα.