Παγκόσμιο συνέδριο του MDRT στην Ατλάντα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Ατλάντα των ΗΠΑ το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του διεθνούς οργανισμού MDRT (MILLION DOLLAR ROUND TABLE) από τις 5-8/6/2010. Τα μέλη του MDRT αποτελούν την αριστεία στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Περίπου 6.500 επαγγελματίες παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου από 76 χώρες. Όπως ανακοινώθηκε τα μέλη του MDRT αυξήθηκαν και ανέρχονται πλέον σε 36.000 παγκοσμίως από 31.000 πέρσι. Η ελληνική συμμετοχή και εκπροσώπηση αποτελείτο από 72 άτομα, ικανότατους ασφαλιστικούς συμβούλους μέλη του οργανισμού, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας. 

Συνέδριο του MDRT στην ΑτλάνταΤην αποστολή συνόδευσε ο Πρόεδρος του MDRT Ελλάδας κος Γιάννης Χατζάκης. Επίσης και οι εκπρόσωποι για το MDRT στις Εταιρίες Ιnteramerican και International Life, κύριοι Λάμπρος Αποστολιώτης και Κωνσταντίνος Φλόκας αντίστοιχα, καθώς και η πρόεδρος του ΠΣΑΣ κα Ελένη Γρυπάρη.

Ιδιαίτερη μνεία – στο άνοιγμα του συνεδρίου – έγινε από τον αμερικανό πρόεδρο του MDRT κο Julian Good για το εξαιρετικά επιτυχημένο ευρωπαϊκό συνέδριο ClassIQ που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2011. 

Βασικό μήνυμα του συνεδρίου φέτος στην Ατλάντα ήταν πως ο χρηματοασφαλιστικός σχεδιασμός δεν είναι πώληση απτών προϊόντων. Αφορά στα όνειρα και στις ελπίδες των ανθρώπων! Γιαυτό η πειθαρχία και η συνέπεια στην τήρηση των διαδικασιών, καθώς και η επικέντρωση στον στόχο μέσω ημερήσιου προγραμματισμού οδηγεί στην επιτυχία. 

Επίσης, τονίσθηκε η ανάγκη του ολοκληρωμένου ατόμου διατηρώντας ισορροπία στην προσωπική ζωή, την καριέρα και την οικογένεια.

Συνέδριο του MDRT στην ΑτλάνταΑίσθηση προκάλεσε η αναφορά για την αναπλήρωση του εισοδήματος από την ιδιωτική ασφάλιση κατά την ηλικία της συνταξιοδότησης, πρόβλημα που φαίνεται πως δεν είναι τοπικό πλέον αλλά παγκόσμιο! Σημαντικό μέρος της λύσης προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση.

Τέλος δόθηκε η ευκαιρία στους Έλληνες ασφαλιστικούς συμβούλους να ανταλλάξουν απόψεις με σοβαρούς επαγγελματίες συναδέλφους από όλον τον κόσμο.

Η παρουσία της Ελληνικής αποστολής σε ένα τόσο σημαντικό παγκόσμιο οικονομικό γεγονός και η τεχνογνωσία που αποκομίσθηκε, αποτελεί αχτίδα ελπίδας και ενισχύει την πεποίθηση για το ότι η ιδιωτική ασφάλιση με ικανούς συμβούλους-επαγγελματίες, μπορεί να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο της λύσης, στο βαθύ τούνελ της ύφεσης που έχει μπει η ελληνική κοινωνία!