Στην Ergo Ελλάς ο κ. Γ. Λινός

Καθήκοντα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ergo Ελλάς αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Λινός, καταξιωμένο στέλεχος της αγοράς  που έχει στο παρελθόν αναλάβει διοικητικές θέσεις σε διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες, όπως η Eurolife ΑΕΓΑ, η  Activa και η ATE Ασφαλιστική.

Ο κ. Γιάννης Λινός γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1950. Η οικογένειά του επαναπατρίστηκε το 1966. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πτυχίο, 1972) και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο βρετανικό University of Kent (Master’s degree, 1975).

Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας εργαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος. Στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης εργάζεται συνεχώς από το 1977. Αυτή η εμπειρία των 34 ετών περιλαμβάνει ένα ευρύτατο φάσμα ανώτατων θέσεων:
-          στους τομείς της ασφάλισης, της αντασφάλισης και των μεσιτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών,
-          σε ελληνικές και σε ξένες επιχειρήσεις,
-          στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα,
-          στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
 
Επιπλέον έχει θητεύσει σε πολλά Διοικητικά Συμβούλια επιχειρήσεων και οργάνων εκπροσώπησης της ασφαλιστικής αγοράς, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και έχει πραγματοποιήσει πλήθος ομιλιών σε ελληνικά και διεθνή ασφαλιστικά συνέδρια.
 
Ως σημαντικότερα μέχρι τώρα επιτεύγματά του θεωρούνται τα εξής:
1.       Η ίδρυση με βάση δική του μελέτη σκοπιμότητας και στη συνέχεια η οργάνωση και διεύθυνση της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κατά την περίοδο 1977-1980.
2.       Η συμβολή του κατά την περίοδο 1982-1988 – από τις θέσεις διαδοχικά του Ειδικού Συμβούλου, του Διευθυντή Αντασφαλίσεων και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου – στην οργάνωση και καθιέρωση της Αγροτικής Ασφαλιστικής ως πρωταγωνιστικής δύναμης στην ελληνική αγορά με παροχή ολοκληρωμένης σειράς ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
3.       Η επιτυχής αντιμετώπιση κατά την περίοδο 1988-1989 των σοβαρότατων οικονομικών και νομικών προβλημάτων που είχαν συσσωρευτεί στην ασφαλιστική Φοίνιξ Γ.Α.Ε., θυγατρική τότε της Εμπορικής Τράπεζας, από τη ζημιογόνο δραστηριότητα του υποκαταστήματος του Λονδίνου στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
4.       Η προσέλκυση, εγκατάσταση και υγιής ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1992-1997 του παγκόσμιας εμβέλειας ισπανικού ασφαλιστικού Ομίλου Mapfre με άξονες την αντασφάλιση και τον κλάδο Βοήθειας.
5.       Η δημιουργία και εξέλιξη της ActivaInsurance Α.Α.Ε. κατά την περίοδο 1997-2008, δηλαδή μέχρι την εξαγορά και απορρόφησή της από την EFGEurolife, σε μια από τις πρώτες σε απόδοση ιδίων κεφαλαίων ασφαλιστικές που παράλληλα ξεχώρισε για την εξαιρετική εσωτερική της διακυβέρνηση, την υψηλή κεφαλαιακή της επάρκεια και την υποδειγματική ποιότητα υπηρεσιών προς τους πελάτες και συνεργάτες της.
 
Σήμερα στους κύριους άξονες του επαγγελματικού του ενδιαφέροντος περιλαμβάνονται:
-          η εταιρική διακυβέρνηση και η διαχείριση των επιχειρησιακών κινδύνων
-          ο ανασχεδιασμός και ο αναπροσανατολισμός επιχειρήσεων και
-          η συμμόρφωση με το επικείμενο απαιτητικότερο κανονιστικό πλαίσιο.