Υπέρ της δημιουργίας «Μητρώου Ασφαλιστικής Απάτης» οι μεσίτες στο Η.Β.

Υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών σε ασφαλιστικές απάτες αλλά και της δημιουργίας βάσης δεδομένων ασφαλιστικής «απάτης» είναι η συντριπτική πλειοψηφία των μεσιτών ασφαλίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με έρευνα της Groupama Insurances

Το 93% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως οι νομικές κυρώσεις σε περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης θα πρέπει να είναι περισσότερο αυστηρές για να λειτουργούν αποτρεπτικά, ενώ το 95% τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας βάσης δεδομένων με πληροφορίες για την καταπολέμηση της απάτης και άλλων οικονομικών εγκλημάτων. Στην ερώτηση, μάλιστα, εάν μία κεντρική βάση δεδομένων όπου θα αναρτώνται τα στοιχεία των απατεώνων θα λειτουργήσει αποτρεπτικά ως προς την τέλεση τέτοιου είδους αδικημάτων, το 88% απάντησε καταφατικά. 

Ο κ. Andy Pagett, διευθυντής του τμήματος κατά της απάτης στη Groupama, δήλωσε πως «αυτή η έρευνα δείχνει σαφώς ότι το ζήτημα της ασφαλιστικής απάτης αφορά και αγγίζει τους μεσίτες όσο και τους ασφαλιστές. Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι μεσίτες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της απάτης και η Groupama επεξεργάζεται ήδη με βασικούς συνεταίρους τις δυνατότητες ανταλλαγής πληροφοριών για τη μείωση του κινδύνου απάτης».

Τέλος πρόσθεσε ότι «η δημιουργία κεντρικής βάσης δεδομένων των γνωστών απατεώνων είναι σε καλό δρόμο. Η προτεινόμενη βάση ονομάζεται «Μητρώο Ασφάλιστικής Απάτης» (IFR) και θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Γενικών Ασφαλειών τον Ιούνιο, προκειμένου να λάβει έγκριση. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πρωτοβουλία αυτή, μαζί με τυχόν παρόμοιες κινήσεις για την ενίσχυση σύνολα δεδομένων, όπως η πρόταση Travel CUE».