«Επιχείρηση» Eγγυητικά Tαμεία από τους ασφαλιστές

Άνοιγμα προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές επιχειρεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος προκειμένου να επικοινωνήσει τις θέσεις της σχετικά με την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Εγγυητικών Ταμείων σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, η Ένωση προτίθεται να αποστείλει επιστολή με τις θέσεις της προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές-μέλη της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας τη σημασία των Εγγυητικών Ταμείων για τον κλάδο, και κυρίως για τους ίδιους τους ασφαλισμένους.
 
Η σχεδιαζόμενη νομοθετική παρέμβαση της Ε.Ε. έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή την περίοδο, καθότι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες του «νότου», το χρηματοπιστωτικό σύστημα, μαζί και η ασφαλιστική αγορά, δοκιμάζονται λόγω της κρίσης χρέους.
 
Στο μεταξύ, η Ένωση προτίθεται να αναλάβει μια ακόμη πρωτοβουλία, απευθυνόμενη αυτή τη φορά προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων. Στόχος της θα είναι να επικοινωνήσει τις θέσεις της για την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την παύση της χρήσης του φύλου ως κριτηρίου διαφοροποίησης στον υπολογισμό ασφαλίστρων και παροχών.
 
Η εν λόγω απόφαση, η οποία εκδόθηκε την 1η Μαρτίου 2011, ανατρέπει όλα τα δεδομένα σε ότι αφορά τη λειτουργία των κλάδων Ζωής και Υγείας, καθότι οι ασφαλιστικές εταιρείες υπολογίζουν τα τιμολόγιά τους και εν συνεχεία αποθεματοποιούν βασιζόμενες σε διαφορετικά στοιχεία ανάλογα το φύλλο του ασφαλισμένου