Λειτουργικά κέρδη 2,8 εκατ. ευρώ για την Allianz Ελλάδος

Στις συνέπειες της κρίσης χρέους της χώρας συνεχίζει να αντιστέκεται η Allianz Ελλάδος, πετυχαίνοντας στο α΄ τρίμηνο του 2011 αύξηση παραγωγής, βελτίωση του μεριδίου αγοράς, λειτουργικά κέρδη 2,8 εκατ. ευρώ, καθώς και κέρδη μετά από φόρους 1,6 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στο διάστημα 1η Ιανουαρίου – 31η Μαρτίου 2011 και με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, η Allianz Ελλάδος αύξησε την παραγωγή της κατά 1% έναντι του 2010, στα 61,6 εκατ. ευρώ.

Η συγκρατημένη αύξηση των εργασιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας. Μείωση η οποία επηρεάζει την ασφαλιστική ύλη των εμπορικών αλλά και βιομηχανικών επιχειρήσεων των οποίων η δράση πλήττεται κατά κύριο λόγο από την κρίση. Η σημαντική μείωση που καταγράφεται στις ασφαλίσεις περιουσίας υπερκαλύπτεται από την ανάπτυξη στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων και από τις πωλήσεις ατομικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Σε ότι αφορά ειδικότερα τον κλάδο Αυτοκινήτου, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε  κατά 12,1% στα 22,1 εκατ. ευρώ ενώ ανοδικά κατά 3,3% κινήθηκε και η παραγωγή στο σύνολo του κλάδου Γενικών Ασφαλειών, με τα σχετικά έσοδα να φθάνουν το πρώτο τρίμηνο του 2011 στα 32,3 εκατ. ευρώ.

Στις Ασφαλίσεις Ζωής, η Allianz Ελλάδος αυξάνει  την παραγωγή της κατά 16,2% στα προϊόντα Σύνταξης και Αποταμίευσης που αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες ανάπτυξης των εργασιών ζωής στην τρέχουσα συγκυρία.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του πρώτου τριμήνου του 2011, ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, δήλωσε ότι «φέτος, η οικονομική κρίση επηρεάζει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά την ασφαλιστική αγορά ταυτόχρονα σε επίπεδο κύκλου εργασιών και κερδοφορίας» και πρόσθεσε ότι «η κεφαλαιακή επάρκεια των εταιριών της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και η ρευστότητα που παράγει η δραστηριότητά τους, είναι οι δύο βασικές παράμετροι που θα καθορίσουν την βιωσιμότητα, αλλά και την προοπτική του κλάδου μας για τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Πέτρος Παπανικολάου επέμεινε ιδιαίτερα στη διασφάλιση των μελλοντικών συντάξεων που, σήμερα, ως ανάγκη είναι επιτακτική περισσότερο από κάθε άλλη φορά και υπογράμμισε ότι «η πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει πλήρως το πλαίσιο των φορολογικών κινήτρων, επιτρέποντας στις ασφαλιστικές εταιρείες να ασκήσουν τον κοινωνικό τους ρόλο, παρέχοντας τη δυνατότητα  στους εργαζόμενους να εξασφαλίσουν οι ίδιοι τα εισοδήματα τα οποία προσδοκούν να έχουν ως μελλοντικοί συνταξιούχοι».

Η Allianz Ελλάδος, μετά και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2011, διατηρεί σταθερούς τους στόχους της για το τρέχον 12μηνο, αναμένοντας αύξηση παραγωγής κατά 7,6% στα 249,7 εκατ. ευρώ, όπως και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 11 εκατ. ευρώ.