Η κρίση ευκαιρία για τη δημιουργία ευέλικτων και καινοτόμων προϊόντων

Στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον και τις ευκαιρίες που αυτό προσφέρει αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Πετρίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος INP Μεσίτες Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων Α.Ε., κατά την ομιλία του στην Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε «αντιμετωπίζουμε αντίξοες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα. 

Οι ασφαλιστικές από τη μία πλευρά πιέζονται συνεχώς από τον εντεινόμενο έλεγχο που ξεκίνησε από την ΕπΕΙΑ και συνεχίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, για να καλύψουν με αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων τα αποθεματικά τους,  να προσαρμοστούν στη Solvency II, να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες επισφάλειες που αντιμετωπίζουν και από μεγάλους πελάτες αλλά και από «συναδέλφους», να βρουν εναλλακτικούς τρόπους πώλησης με στόχο να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Εμείς από την άλλη πλευρά ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ως το κεντρικό κύτταρο παραγωγής της ασφαλιστικής βιομηχανίας νιώθουμε τρομερή αβεβαιότητα, γιατί σήμερα καταρρίπτεται οποιαδήποτε στοχοθεσία, οποιαδήποτε διαχείριση είτε σε ατομικό είτε σε εταιρικό επίπεδο και αυτό που καλείται να κάνει ο καθένας είναι διαχείριση αβεβαιότητας.  

Έχουμε όμως μάθει να αντεπεξερχόμαστε στο όχι του πελάτη και να βιώνουμε συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στην αγορά , διότι όποιος παρασυρθεί από την αβεβαιότητα και την κακή ψυχολογία δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Η INP έχει ως μοναδικό κανάλι διανομής τον επαγγελματία διαμεσολαβητή. Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους επαγγελματίες διαμεσολαβητές την ευκαιρία της συνεργασίας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αλλά και την ευκαιρία να εξελιχθούν και να αυξήσουν τα εισοδήματα τους πραγματοποιήσαμε τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης και υποστήριξης.  

– εξειδικευμένο προσωπικό 14 ατόμων
– διοικητικά το δίκτυο μας υποστηρίζεται στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη και μέχρι τον Αύγουστο σε όλη την Κεντρική Ελλάδα με έδρα τη Λάρισα
– παρέχουμε υψηλού επιπέδου μηχανογραφικό σύστημα που προάγει την αξιοπιστία και τη διαφάνεια των προγραμμάτων σε όλους τους κλάδους. των προγραμμάτων Των τυποποιημένων πακέτων των εταιρειών που συνεργαζόμαστε
– οι άνθρωποι που διοικούμε προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και εργαζόμαστε με ήθος και πάθος για να υποστηρίξουμε κάθε δραστηριότητα των συνεργατών μας.

Σήμερα έχουμε πάνω από 100 ενεργούς ασφαλιστικούς συμβούλους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα και είναι μεγάλη μας τιμή που στους μεγάλους πελάτες μας συγκαταλέγεται η Credit Agricole Insurance. Η ασφαλιστική εταιρεία της τέταρτης σε παγκόσμια κατάταξη τράπεζας έχει εμπιστευτεί ένα κομμάτι της παροχής υγείας στην INP και πολύ πρόσφατα συνάψαμε στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών δημιουργώντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ευέλικτο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας, που απευθύνεται σε κάθε Έλληνα καταναλωτή έχοντας χαμηλό κόστος.

Σήμερα πρέπει να δράξουμε της ευκαιρίας, να δημιουργήσουμε ευέλικτα προϊόντα μέσα από μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στο πλαίσιο της ελαστικότητας κάθε εταιρείας, να δημιουργήσουμε παροχές προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις αλλά και το κόστος για τον πελάτη.

Τα καινοτόμα προϊόντα θα λειτουργήσουν ως αντίδοτο στην ύφεση και τη μείωση του ασφαλιστικού προϊόντος. Βασικό μέλημα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η αύξηση του μεγέθους της αγοράς και αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν δεν εργαστούμε σκληρότερα, δεν πείσουμε τον πελάτη για την αναγκαιότητα της ασφάλισης. 

Ως INP φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μία άρτια ομάδα συνεργατών σε όλη την επικράτεια που θα διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και αρχές και θα έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέρχεται με ποιοτικά και παραγωγικά αποτελέσματα σε οποιαδήποτε από τις συνθήκες της αγοράς». 

 Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης στη Λάρισα