Εμπρόθεσμες οι τέσσερις ασφαλιστικές για τα stress test

Εμπρόθεσμες ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες που είχαν υποχρέωση να καταθέσουν έως το τέλος Μαΐου από έναν ολοκληρωμένο φάκελο με τα οικονομικά τους στοιχεία υπολογισμένα με βάση τις ανάγκες των stress test.
 
Αυτό αναφέρουν πηγές της αγοράς σχετικά με τις Εθνική Ασφαλιστική, EFG Eurolife, Αγροτική Ασφαλιστική και Ευρωπαϊκή Πίστη, που περνούν τη δοκιμασία των τεστ αντοχής.
 
Πλέον, η σκυτάλη έχει περάσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία επεξεργάζεται τα στοιχεία των τεσσάρων προαναφερόμενων εταιρειών προκειμένου να τα αποστείλει στα αρμόδια κοινοτικά όργανα, που με τη σειρά τους θα αποφανθούν για τα περιθώρια αντίδρασης των ασφαλιστικών σε συνθήκες ακραίων οικονομικών συγκυριών.
 
Παράλληλα, με ανάλογα τεστ δοκιμάζονται και οι θυγατρικές στην Ελλάδα των πολυεθνικών ασφαλιστικών ομίλων, οι οποίες αποστέλλουν τα σχετικά στοιχεία στις μητρικές τους εταιρείες.
 
Βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει, τα αποτελέσματα των stress test θα γνωστοποιηθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος στα μέσα του καλοκαιριού, ενώ οι ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν θα αφορούν συνολικά στον κλάδο και όχι σε κάθε εταιρεία χωριστά.