2,9 δισ. ευρώ οι πληρωθείσες ζημιές του 2009

Στο ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στη σύγχρονη κοινωνία αναφέρθηκε ο κ. Σπ. Λευθεριώτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΕΙΑΣ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης στη Λάρισα.

Αναφερόμενος στα οφέλη που προκύπτουν από την ιδιωτική ασφάλιση δήλωσε πως «μειώνει την ανάγκη πρόσθετων αποθεματικών, απελευθερώνει κεφάλαια στην αγορά, αποτελεί πηγή επενδυτικών κεφαλαίων και μειώνει τον πιστωτικό κίνδυνο. Όλα αυτά οδηγούν στην βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας».
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «οι πληρωθείσες ζημιές του 2009 ήταν 2,9 δισ. ευρώ και ήταν μοιρασμένα σε ζωή και γενικές ασφάλειες».

Εν συνεχεία πρόσθεσε πως «ο κίνδυνος αποτελεί πλέον στοιχείο της καθημερινότητας μας. Όσο αναπτύσσεται η οικονομία και η κοινωνία δημιουργείται μεγαλύτερη ανασφάλεια, οι δομές γίνονται περισσότερο πολύπλοκες και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε μεγεθύνονται. Αυτό οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων όπως: 

– Αλλαγή συνηθειών στην καθημερινή μας ζωή που δημιουργούν νέα δεδομένα και νέους κινδύνους 
– Μεγαλύτερη εξάρτηση από τα υλικά αγαθά και τα περιουσιακά στοιχεία
– Αλλαγές στο χώρο της υγείας
– Μεγάλες δημογραφικές αλλαγές
– Περιβαλλοντικοί κίνδυνοι: οι επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον
– Ακραία φυσικά φαινόμενα που οφείλονται στην υπερθέρμανση του πλανήτη 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν έρθει η ώρα του κινδύνου να έχουμε προβλέψει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα για να μην είμαστε απροετοίμαστοι. Η προετοιμασία και ως προς την ασφάλιση αλλά και ως προς την ενημέρωση του τι περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι αναγκαίες προϋποθέσεις στην αντιμετώπιση του κινδύνου.

Το video της ομιλίας του κ. Σπ. Λευθεριώτη μπορείτε να δείτε εδώ