Περιορισμένες οι διακυμάνσεις εν αναμονή των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ

Του Joel Kruger, Technical Strategist της FXCM

Το ευρώ κατάφερε να ξεχωρίσει κατά τη χθεσινή ημέρα, με τις συζητήσεις για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, να απομακρύνουν τις πιέσεις και να οδηγούν σε νέα άνοδο του ενιαίου νομίσματος έναντι του δολαρίου, πάνω από την περιοχή του 1,4500.

Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση της Moody’s για πιθανή υποβάθμιση της Αμερικής, εάν δεν υπάρξει πρόοδος με τη μείωση του χρέους και τις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό μέχρι τέλος Ιουλίου, δημιούργησαν περεταίρω πιέσεις στο δολάριο.

Οι διακυμάνσεις ύστερα από το χθεσινό κλείσιμο της Αμερικής είναι περιορισμένες, καθώς η αγορά αναμένει την σημαντική ανακοίνωση των Νέων Θέσεων Εργασίας της Αμερικής, σήμερα το μεσημέρι.

Η ανεργία στην Αμερική είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, και οι επενδυτές ανησυχούν ιδιαίτερα για το σημερινό αποτέλεσμα, ύστερα από τα χαμηλότερα από το αναμενόμενο στοιχεία της ADP την Τετάρτη.

Στη συνέχεια της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη PMI υπηρεσιών της Ευρωζώνης και της Αγγλίας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται φυσικά η ανακοίνωση των NFP της Αμερικής και στη συνέχεια του δείκτη ISM εκτός μεταποίησης.

Τα futures της Αμερικής κινούνται ελαφρώς πτωτικά στο ξεκίνημα της ημέρας, ενώ οι τιμές των εμπορευμάτων παραμένουν στα ίδια επίπεδα.