Τα νέα σχέδια της ΤτΕ για τις εξετάσεις των διαμεσολαβούντων

Ένα κωδικοποιημένο, απόλυτα αδιάβλητο και αντιπροσωπευτικό σύστημα εξετάσεων για τα διαμεσολαβούντα πρόσωπα στην ιδιωτική ασφάλιση σχεδιάζει να καθιερώσει η Τράπεζα της Ελλάδος, δρομολογώντας παράλληλα την επιμόρφωση ανά πενταετία όσων ήδη ασκούν το επάγγελμα.

Προ ημερών, τα στελέχη της ΤτΕ, ενημέρωσαν τις διοικήσεις όλων των φορέων εκπροσώπησης των διαμεσολαβούντων, ότι οι επόμενες εξετάσεις για τη χορήγηση πιστοποιητικών θα διενεργηθούν βάσει του νέους συστήματος, το οποίο θα προσομοιάζει με το σύστημα εξετάσεων για τη χορήγηση διπλώματος οδήγησης.

Βάσει αυτού, οι υποψήφιοι διαμεσολαβούντες θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα και θα απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, οι ερωτήσεις του οποίου θα έχουν επιλεγεί τυχαία (με ηλεκτρονικό τρόπο) από μια μακροσκελή λίστα ερωτήσεων.

Την εν λόγω λίστα με τις ερωτήσεις -καθώς και τις απαντήσεις- θα πρέπει στο μεταξύ να μελετήσουν οι υποψήφιοι διαμεσολαβούντες, έχοντας στη διάθεσή τους σχετικό εγχειρίδιο.

Για την κατάρτιση του εγχειριδίου η Τράπεζα της Ελλάδος ήδη ζήτησε, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης, από όλους τους φορείς διαμεσολάβησης να προτείνουν τις ερωτήσεις – απαντήσεις που οι ίδιοι θεωρούν ότι θα πρέπει να απαρτίζουν την εξεταστέα ύλη, ώστε, εν συνεχεία, η αρμόδια υπηρεσία της εποπτικής αρχής να μελετήσει τις προτεινόμενες ερωτήσεις, να επιλέξει όσες κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει να ενταχθούν στο εγχειρίδιο, να προσθέσει τυχόν άλλες, και βέβαια να διαμορφώσει και τα τελικά κείμενα των απαντήσεων.