Άνοδος του δολαρίου της Νέας Ζηλανδίας παρά τις πιέσεις στις αγορές

Η συνεχιζόμενη κρίση στην Ευρωζώνη και οι ανησυχίες εξάπλωσής της στις περιφερειακές χώρες συνεχίζουν να κατευθύνουν τις αγορές, με την διάθεση ρίσκου των επενδυτών να υποχωρεί έντονα επισημαίνει ο Joel Kruger της FXCM.

Σημαντικές επιπτώσεις είχαν τα παραπάνω στο ευρώ και τα νομίσματα γενικότερα, με το δολάριο να
ξεχωρίζει ως το μοναδικό νόμισμα που έχει ευνοηθεί από αυτή την κατάσταση.

Θετικά λειτούργησαν για το δολάριο και κάποια σχόλια του Bullard της Fed, ο οποίος δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα ίσως χρειαστεί να συσφίξει την πολιτική της εάν η ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του έτους είναι ισχυρή.

Εν τω μεταξύ η πρόσφατη άνοδος του ελβετικού έναντι του ευρώ, έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, με τον Jordan να δηλώνει ότι «είναι πολύ ανήσυχος» σχετικά με την δύναμη του φράγκου.

Ένα νόμισμα συνεχίζει να αψηφά τη βαρύτητα και αυτό είναι το δολάριο Νέας Ζηλανδίας, το οποίο διαμόρφωσε έντονη άνοδο, ύστερα από την ανακοίνωση του προϋπολογισμού της κυβέρνησης και τις υψηλότερες από το αναμενόμενο προβλέψεις για τον ετήσιο πληθωρισμό.

Όσον αφορά τον υπόλοιπο κόσμο, φήμες υπάρχουν ότι η Moody’s είναι πιθανό να θέσει τις αγγλικές τράπεζες υπό καθεστώς αναθεώρησης από σήμερα, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει πιέσεις στη στερλίνας, ιδιαίτερα ύστερα από την επίσημη υποβάθμιση της  πιστοληπτικής ικανότητας της Αγγλίας, από Κινέζικο οίκο αξιολόγησης την Τρίτη.

Στη συνέχεια της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις του ΑΕΠ και του δείκτη IFO της Γερμανίας, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν και τα στοιχεία του δημοσίου τομέα της Αγγλίας.

Τα futures της Αμερικής και τα εμπορεύματα δείχνουν να ανακάμπτουν και κινούνται ελαφρώς ανοδικά σε ημερήσια βάση.