Παράταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους ασφαλιστές

Υπέρ της σιωπηρής παράτασης της τελευταίας συλλογικής σύμβασης εργασίας, που έχει συνάψει με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στον κλάδο, προσανατολίζεται τελικά η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Τα στελέχη της Ένωσης φέρονται να μην έχουν εγκαταλείψει την αρχική τους θέση, που προέβλεπε ανανέωση της τελευταίας σύμβασης έως και τα τέλη του έτους. Πλέον μελετούν το σενάριο της σιωπηρής παράτασης, ώστε από την 1η Ιανουαρίου του 2012 κάθε εταιρεία να προχωρήσει στην υπογραφή ανεξάρτητων συμβάσεων – βλέπε επιχειρησιακών.

Όπως μάλιστα αναφέρουν πηγές του Insurance World, ήδη το αρμόδιο τμήμα της Ένωσης εξετάζει νομικά το όλο θέμα προκειμένου εν συνεχεία να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Πιθανολογείται ότι η Ένωση θα τοποθετηθεί επίσημα την άλλη Τετάρτη, 1η Ιουνίου, οπότε και θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του φορέα.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η πρόταση περί σιωπηρής παράτασης της συλλογικής σύμβασης εργασίας εξετάσθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης, τα μέλη της οποίας έκριναν σκόπιμο να προτάξουν τη λύση αυτή αντί της ανανέωσης.