MetLife Alico: Σημαντική προτεραιότητα η εκπαίδευση των ανθρώπων της

Η συνεχής εκπαίδευση αλλά και η επιμόρφωση που παρέχεται στους συνεργάτες του Παραγωγικού Συστήματος, στα στελέχη και στο διοικητικό προσωπικό της εταιρείας, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες της MetLife Alico.

Η εταιρεία διαθέτει δύο Εκπαιδευτικά Κέντρα, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έχει συστήσει και Ακαδημία Εκπαίδευσης, στην οποία συμμετέχει ενεργά ένας σημαντικός αριθμός από τους πλέον επιτυχημένους ασφαλιστικούς συμβούλους της MetLife Alico καθώς επίσης και από Συντονιστές Γραφείων Πωλήσεων και Ομάδων.

Το 2010 αποτέλεσε άλλη μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της MetLife Alico. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 72 εκπαιδευτικά σεμινάρια με συνολική διάρκεια σχεδόν 900 εκπαιδευτικών ωρών, ενώ οι συμμετέχοντες άγγιξαν τους 800.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, σειρά σεμιναρίων με σκοπό να καλυφθούν αποτελεσματικά  όλες οι πιθανές εκπαιδευτικές ανάγκες των συνεργατών του παραγωγικού συστήματος αλλά και του διοικητικού προσωπικού της Εταιρίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους συνεργάτες του Δικτύου Πωλήσεων της MetLife Alico είναι δομημένο έτσι ώστε να υποστηρίζει με ουσιαστικό τρόπο την ανάπτυξή των ανθρώπων της Εταιρίας.  Υπάρχουν διαθέσιμες 12 εκπαιδευτικές ενότητες που αναπτύσσονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα: Το πρώτο  περιλαμβάνει βασικές γνώσεις πάνω στην διαδικασία της πώλησης αλλά και στα προγράμματα που διαθέτει η Εταιρία, στο δεύτερο αναπτύσσονται προχωρημένες τεχνικές πώλησης, ενώ το τρίτο επίπεδο περιλαμβάνει ειδικές γνώσεις επαγγελματικής ολοκλήρωσης. Για τους πιο έμπειρους ασφαλιστικούς συμβούλους παρέχεται πρόσθετη τεχνογνωσία, η οποία βασίζεται στην εμπειρία των συνεργατών που ανήκουν στον Κύκλο Επιτυχημένων Ασφαλιστών της Εταιρίας.

Επιπλέον, για τους νέους Ασφαλιστικούς Συμβούλους υπάρχει ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόσθετης υποστήριξης για τις εξετάσεις των διαμεσολαβούντων προσώπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό επιτυχίας των διαμεσολαβούντων προσώπων που συμμετέχουν στις εξετάσεις μέσω του εκπαιδευτικού κέντρου της MetLife Alico αγγίζει το 100% σε όλες τις εξεταστικές περιόδους.

Η εκπαίδευση δεν περιορίζεται, όμως, μόνο στον χώρο των πωλήσεων.  Η MetLife Alico δίνει μεγάλη σημασία και στην ανάπτυξη όλων των εργαζομένων της στο Διοικητικό Σύστημα.  Προς την κατεύθυνση αυτή το Τμήμα Εκπαίδευσης έχει αναπτύξει εσωτερικά μια πλήρη γκάμα προγραμμάτων ανάπτυξης για το Προσωπικό, τους Προϊσταμένους και τους Διευθυντές Τμημάτων.  Παράλληλα, παρέχει εσωτερικά πιστοποιημένη εκπαίδευση στην χρήση των εφαρμογών γραφείου των ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και στην χρήση ενός προηγμένου συστήματος εξυπηρέτησης ασφαλισμένων. Κατά τη διάρκεια του 2010 πραγματοποιήθηκαν 10 διαφορετικά σεμινάρια με διαφορετική θεματολογία το καθένα, καλύπτοντας αποτελεσματικά τις εκπαιδευτικές ανάγκες 90 περίπου συμμετεχόντων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στο 2010 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση ενός σημαντικού αριθμού στελεχών της Εταιρίας μέσω της μεθόδου εκπαίδευσης e-Learning  στο πρόγραμμα Harvard Manage Mentor Courses το οποίο περιελάμβανε 6 διαφορετικές ενότητες με 43 συνολικά θέματα.

Επιπλέον, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα και ενθαρρύνει όσους εργαζόμενους το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που διοργανώνει δύο φορές το χρόνο ο Διεθνής Οργανισμός LOMA (Life Office Management Association), παρέχοντάς τους τη δυνατότητα σωστής προετοιμασίας με τα εκπαιδευτικά μέσα που διαθέτει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η MetLife Alico παρέχει σημαντική εκπαιδευτική υποστήριξη και στα ανεξάρτητα δίκτυα πωλήσεων με τα οποία συνεργάζεται, κυρίως στους τομείς του bancassurance και των πρακτορείων, συμπληρώνοντας έτσι την πλήρη εκπαιδευτική αυτονομία της.
 
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο bancassurance, έχει σχεδιαστεί ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που βοηθάει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν όλες τις απαιτούμενες γνώσεις, αλλά και να συμμετάσχουν με αξιώσεις στις εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας που προβλέπει η νομοθεσία για την πώληση αυτών των προγραμμάτων. Και σε αυτές τις εξετάσεις, το ποσοστό επιτυχίας των συμμετεχόντων αγγίζει το 100%.

Αντίστοιχα, σημαντική υποστήριξη παρέχεται και στο δίκτυο των πρακτορείων με τα οποία συνεργάζεται η Εταιρία μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, ειδικά σχεδιασμένων για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε συμμετέχοντος ξεχωριστά.