Περιορισμένη παραμένει η μεταβλητότητα στις αγορές

H μεταβλητότητα τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας παραμένει περιορισμένη, καθώς τα περισσότερα νομίσματα συνεχίζουν να διαμορφώνουν πλάγιες κινήσεις ύστερα από την έντονη διακύμανση της προηγούμενης εβδομάδας.

Η μόνη αξιόλογη κίνηση ήταν αυτή του δολαρίου έναντι του γιέν, με την ισοτιμία, να ενισχύεται πάνω από τις περιοχή του 81,00.

Από την πλευρά της Αυστραλίας, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, έδειξαν ότι πιθανώς δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της RBA, γεγονός που δημιούργησε αρχικά κάποιες πιέσεις στο δολάριο Αυστραλίας, οι οποίες ξεπεράστηκαν όμως γρήγορα και η ισοτιμία AUD/USD κινείται και πάλι ανοδικά λίγο πριν το άνοιγμα της Ευρώπης.
 
Στη συνέχεια της ημέρας, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν και πάλι για να συζητήσουν σχετικά με κάποια μακροπρόθεσμη λύση για το ζήτημα της Ελλάδα. Παρόλο που η αναδιάρθρωση και η αναδιάταξη έχουν αποκλειστεί για την ώρα, οι προτάσεις του Juncker της EE για «αναμόρφωση» του ελληνικού χρέους, έχουν εκληφθεί θετικά από τις αγορές. Παρόλα αυτά, η γενικότητα της έννοιας «αναμόρφωση» αφήνει πολλά περιθώρια συζητήσεων και δεν φαίνεται ότι θα προσφέρει λύση βραχυπρόθεσμα, και γι αυτό το λόγο θα είναι πιθανό να συνεχιστούν οι πιέσεις στο ευρώ
 
Τέλος, όσον αφορά τις οικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, αναμένονται τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Αγγλίας, ο δείκτης ZEW της Ευρωζώνης και της Γερμανίας, και το απόγευμα οι ανεγέρσεις κατοικιών και η βιομηχανική παραγωγή της Αμερικής.

Για την ώρα, τα futures της Αμερικής και οι τιμές των εμπορευμάτων παρουσιάζουν περιορισμένες διακυμάνσεις.