Η ΕΑΕΕ φιλοξενεί το 3ο Διεθνές Συνέδριο της CEA

Στις 15 και 16 Ιουνίου 2011 η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος έχει την τιμή να φιλοξενεί στην Αθήνα τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφαλίσεων (CEA). Η CEA είναι το όργανο εκπροσώπησης των Ενώσεων Ασφαλιστικών Εταιριών 33 ευρωπαϊκών κρατών, εδρεύει στις Βρυξέλες και αποτελεί τον επίσημο συνομιλητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κάθε θέμα ενδιαφέροντος της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί κορυφαίο γεγονός της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς και θα συγκεντρώσει σημαντικές προσωπικότητες από τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο.

Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης, την Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 στο συνεδριακό κέντρο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΒΑΝΗΣ» (ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Spa -Βουλιαγμένη) θα πραγματοποιηθεί το 3ο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφαλίσεων (C.E.A.), με τίτλο: «Insurance Reform: opportunity or threat?».

Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου αφορά τις επερχόμενες λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αλλαγές στο τρόπο ρύθμισης και εποπτείας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με κύρια έμφαση στις συνέπειες αυτών των αλλαγών στον τομέα των ασφαλίσεων, ενώ το ακροατήριό του θα αποτελούν οι επικεφαλής των ασφαλιστικών αγορών όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Εισηγητές του συνεδρίου θα είναι κορυφαίοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επικεφαλής τον αρμόδιο για τα θέματα εσωτερικής αγοράς Επίτροπο κ. Michael Barnier, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών, η ηγεσία της EIOPA  (European Insurance and Occupational Pensions Authority) και Διευθύνοντες Σύμβουλοι μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων, οι οποίοι θα αναλύσουν τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα εκτιμήσουν τις επιπτώσεις τους στην διεθνή ασφαλιστική αγορά. (βλ. συνημμένο πρόγραμμα).

Για εγγραφές και κάθε πληροφορία σχετικά με το σημαντικό αυτό συνέδριο  επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://conference.cea.eu/. Η περίοδος των εγγραφών διαρκεί έως τις 31 Μαΐου 2011.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μποορείτε να δείτε εδώ