Πτώση 54,1% στα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ

Πτώση 54,1% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το α’ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 30,2 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερα των εκτιμήσεων. 

Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν σημαντικά από το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, τους ρυθμιστικούς περιορισμούς και τον έντονο ανταγωνισμό. 

Ο Οργανισμός θα διανείμει μέρισμα 0,1179 ευρώ ανά μετοχή για το 2010, έναντι του μερίσματος 0,19 ευρώ του 2009.
Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές της Μοrgan Stanley και της UBS για τον ΟΤΕ, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ενώ η CITI “βλέπει” πως τα επόμενα τρίμηνα θα υπάρξουν περαιτέρω πιέσεις στην κερδοφορία. Η Morgan Stanley χαρακτηρίζει αδύναμο το πρώτο τρίμηνο, αλλά «βλέπει» τάσεις βελτίωσης μέσα στο 2011. Ο επενδυτικός οίκος χαρακτηρίζει τη μετοχή “ελκυστική” και διατηρεί τη σύσταση ‘‘overweigh’’, ενώ δίνει τιμή – στόχο στα 12,5 ευρώ. 

Και η Citi, από την πλευρά της, αναμένει βελτίωση για τα οικονομικά μεγέθη της χρονιάς προς το τέλος του έτους και δίνει τιμή – στόχο στα 8 ευρώ. 

Η UBS δίνει σύσταση ‘‘buy’’ με τιμή – στόχο στα 9,50 ευρώ και τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή 7,30 ευρώ και αναμένει βελτίωση στο δεύτερο τρίμηνο του 2011.