Σε πορεία ανάπτυξης η ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης στους επαγγελματίες

Μαργαρίτα Γκολφινοπούλου, Manager, Major Accounts, Business Solutions, Sales & Marketing Division της Chartis Ελλάς

«Στο πλαίσιο λειτουργίας της, μια επιχείρηση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πολλαπλές ευθύνες. Ευθύνες που απορρέουν ή σχετίζονται με το νομοθετικό πλαίσιο (αστικό – εταιρικό – εμπορικό δίκαιο, περιβαλλοντική νομοθεσία κ.λπ.), το οποίο προσαρμόζεται στις ανάγκες προστασίας των συμφερόντων ή δικαιωμάτων του κοινωνικού συνόλου και του φυσικού μας περιβάλλοντος. 

Η «παλέτα» των προσφερόμενων προϊόντων ασφάλισης ευθυνών στην αγορά μας έχει εμπλουτιστεί τα τελευταία έτη με προϊόντα που προσφέρουν στον ασφαλισμένο υπεράσπιση (duty to defend) ή καλύπτουν το κόστος της και αποκαθιστούν τις ζημίες που έχουν προκληθεί σε τρίτους (σωματικές βλάβες / υλικές ζημίες / οικονομικές ζημίες). 

Έτσι, επιχειρήσεις, στελέχη και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν πλέον να βρουν στην αγορά μας τα κατάλληλα προϊόντα που θα «μονώσουν» την επιχείρηση και το επάγγελμά τους από πιθανές ευθύνες τους απέναντι σε μετόχους, εργαζομένους, πελάτες, συνεργάτες, πιστωτές, αλλά και το ευρύ κοινό ως αποδέκτη των προωθητικών τους ενεργειών κ.λπ. 

Χωρίς να έχουμε τη συνολική εικόνα της αγοράς και του ανταγωνισμού, στην εταιρεία μας ο συγκεκριμένος τομέας ασφάλισης αναπτύσσεται με διψήφιο αριθμό τα τελευταία δύο χρόνια, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανοδική πορεία των επιχειρηματικών ασφαλίσεων. Πιστεύουμε δε, ότι και το 2011 αυτή η πορεία ανάπτυξης θα διατηρηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του α’ τετραμήνου του οικονομικού μας έτους».