Δυναμική η επιστροφή του δολαρίου

Οι αγορές βρίσκονται υπό πίεση και το πρωί της Πέμπτης, επηρεασμένες από τις τάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, όταν το δολάριο διαμόρφωσε εντυπωσιακό ράλι έναντι των υπολοίπων νομισμάτων. 

Στην αρχή της εβδομάδας, οι διακυμάνσεις ήταν περιορισμένες, αλλά την Τετάρτη η αποστροφή ρίσκου επικράτησε και πάλι στην αγορά, οδηγώντας σε ρευστοποιήσεις νομισμάτων, δεικτών και εμπορευμάτων.

Στην άνοδο του δολαρίου συντέλεσαν διάφοροι παράγοντες, όπως τα αρνητικά στοιχεία από την Κίνα, η μεταβολή στις απαιτήσεις αποθεματικών από την CME, τα προβλήματα χρέους της Ευρωζώνης, και τα επιθετικά σχόλια του Kocherlakota της Fed.
Το δολάριο Αυστραλίας διαμόρφωσε την πιο έντονη πτώση έναντι του δολαρίου, ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία από τον τομέα της απασχόλησης. 

Σύμφωνα με τον Joel Kruger, Technical Strategist της FXCM, παρόλο που τα στοιχεία αυτά κανονικά δεν θα επηρέαζαν την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, τώρα σε συνδυασμό με τα αδύναμα στοιχεία της Κίνας, και την αύξηση της αποστροφής ρίσκου, είναι πιθανό να δημιουργηθούν ανησυχίες. Και από τη στιγμή που δεν γίνονται πλέον συζητήσεις για νέες αυξήσεις επιτοκίων στο άμεσο μέλλον, το δολάριο Αυστραλίας είναι πιθανό να συνεχίσει την πτωτική του κίνηση τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

Στη συνέχεια της ημέρας, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν η μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ, η βιομηχανική παραγωγή της Αγγλίας και της Ευρωζώνης, οι λιανικές πωλήσεις της Αμερικής, οι τιμές παραγωγού και τα αποθέματα επιχειρήσεων.
Για την ώρα , τα futures της Αμερικής και οι τιμές των εμπορευμάτων κινούνται πτωτικά.