Ανάκληση της διαγραφής των διαμεσολαβητών από το ΕΕΑ

Την ανάκληση της διαγραφής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αποφάσισε η Διοικητική Επιτροπή του φορέα μετά τις υποβληθείσες αιτήσεις από την πλευρά των διαγραμμένων διαμεσολαβητών. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Διοικητική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη :
1. Τις μέχρι και σήμερα, μετά τον χρόνο διαγραφής, υποβληθείσες αιτήσεις ανάκλησης από πλευράς διαγραμμένων ασφαλιστικών
διαμεσολαβητών του Ε.Ε.Α., ως και τα συνοδεύοντα αυτές δικαιολογητικά και λοιπά έγγραφα.
2. Τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, την αρχή της χρηστής διοίκησης, την αρχή της επιείκειας, αλλά και το καθήκον προστασίας των συναλλαγών τυχόν διαγραφέντων μελών με καλόπιστους τρίτους, δηλαδή, στοιχεία που συγκροτούν λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.
3. Τις υπ’αριθ.πρωτ.9190/ 3.5.2011 και 9212/ 3.5.2011 επιστολές, αντιστοίχως, του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)  και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ) και Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ).

Ομόφωνα αποφασίζει :
(α) Την για τους παραπάνω λόγους αποδοχή των αιτημάτων ανάκλησης διαγραφής για την μη προσκόμιση εγγράφου για την απόδειξη της ασφάλισης της επαγγελματικής αστικής ευθύνης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της προσκόμισης του ελλείποντος δικαιολογητικού, συνεπεία εκλείψεως των προϋποθέσεων υπό τις οποίες διενεργήθηκε η διαγραφή των υπόχρεων, αλλά και πραγματοποίησης των σκοπών της διατάξεως του άρθρου 4, του Π.Δ.190/2006, και, εξουσιοδοτεί την Υπηρεσία του Ε.Ε.Α., όπως μετά από σχετικό έλεγχο των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών, προβεί στις δέουσες ενέργειες για την ανάκληση εξ’ υπαρχής των σχετικών αποφάσεων της Διοικητικής Επιτροπής. 

(β) Την υποβολή προς τους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς των παρατηρήσεων που περιλαμβάνονται στις υπό σημείο (3) επιστολές προκειμένου μετά από γενόμενη εκκαθάριση του σχετικού μητρώου του ΕΕΑ, να αναληφθούν κατεπείγουσες ενέργειες για την ικανοποίηση των θεσμικού χαρακτήρα θεμάτων που θίγονται, ώστε να βελτιστοποιηθεί, τόσο η λειτουργία του θεσμού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, όσο, και, η άσκηση της εποπτικής λειτουργίας, 

(γ) Την ανάρτηση στον δικτυακό τόπο του Ε.Ε.Α. ανακοίνωσης για την ενημέρωση των μελών του να προσέλθουν να ενημερωθούν για την πορεία των αιτήσεων ανάκλησης που έχουν υποβάλει».