Χωρίς ασφάλιση το 86% των κατοικιών στην Ελλάδα

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τις εργασίες του ασφαλιστικού κλάδου, αλλά έναυσμα για την περαιτέρω ενημέρωση των καταναλωτών αναφέρθηκε ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας για την Ιδιωτική Ασφάλιση στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στην ασφάλιση κατοικίας τονίζοντας ότι αρκούν μόλις λίγα δευτερόλεπτα σεισμού η φωτιά μίας ώρας για να μείνουν συντρίμμια ή στάχτη εκεί που ο κάθε πολίτης έχει στεγάσει τα όνειρα του και την οικογένεια του. Η ασφάλιση αποτελεί το μόνο μέσο που ανακάλυψε η ανθρώπινη σοφία για να χτίσει κανείς ένα σπίτι ίδιας αξίας με αυτό που είχε. 

Όσον αφορά στους καταναλωτές δήλωσε πως τέσσερις είναι οι λόγοι για τους οποίους επιλέγουν ένα αγαθό και με βάση αυτούς η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει οικοδομήσει τα προϊόντα και την πολιτική της εταιρείας: 

1. Η κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης του κοινωνικού συνόλου στο οποίο απευθύνεται
2. Η τιμή κτήσεως, που παίζει σπουδαίο ρόλο
3. Η ευχέρεια πρόσβασης αγοράς προϊόντος
4. Η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία του φορέα αγοράς

Τέλος επεσήμανε ότι σήμερα υπάρχει παντελής άγνοια του κόσμου για την ασφάλιση κατοικίας, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται και στα ποσοστά ασφαλίσεων, καθώς το 86% των σπιτιών στην Ελλάδα δεν είναι ασφαλισμένα. Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στο γεγονός ότι υπάρχουν χαρτοφυλάκια χιλιάδων συμβολαίων αυτοκινήτου που δεν έχουν ασφάλεια πυρός. Ένας στους 100 πελάτες που είναι ασφαλισμένος στον κλάδο αυτοκινήτου είναι ασφαλισμένος και στον κλάδο πυρός.