Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια

Στην τελική ευθεία ώστε να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το νομοσχέδιο του γενικού γραμματέα Καταναλωτή περί διαφάνειας στις ασφαλιστικές συναλλαγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iw ,ήδη ο γενικός γραμματέας, κ. Δημ. Σπυράκος, έχει ενσωματώσει στο νομικό κείμενο το οποίο επεξεργάζεται μια σειρά από παρατηρήσεις τις οποίες διατύπωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, επί του τρίτου κατά σειρά νομοσχεδίου το οποίο της γνωστοποιήθηκε σχετικά πρόσφατα από το υπουργείο Εργασίας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα, ο κ. Σπυράκος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των διαμεσολαβούντων προκειμένου να συζητήσει τις ενστάσεις και τις προτάσεις τους επί του σχεδίου νόμου, ενώ πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα η υπουργός, κ. Λούκα Κατσέλη, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης, ώστε να αποκτήσει ιδία άποψη για τις θέσεις των ασφαλιστών επί του προτεινόμενου νομοσχεδίου.
Σημείο αιχμής παραμένει το ζήτημα των ανατιμήσεων στον κλάδο Υγείας. Πρόκειται για θέμα το οποίο φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη κλείσει, με τους ασφαλιστές να επιμένουν στη θέση τους ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει ελεύθερη την αγορά να τιμολογεί τα προϊόντα της και το γενικό γραμματέα να παραμένει αμετακίνητος από τις αρχικές του προθέσεις να παρέμβει ρυθμιστικά, θεωρώντας ότι ο καταναλωτής χρειάζεται προστασία.
Στις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται και αυτή που αφορά στις εξαγορές επενδυτικών προγραμμάτων ή και χαρτοφυλακίων, και το πώς θα υπολογίζονται οι προμήθειες για τους διαμεσολαβούντες.