Υποχωρούν τα εμπορεύματα μετά την είδηση θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Η σημαντικότερη είδηση σήμερα ήταν αναμφισβήτητα αυτή του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Παρόλο που δεν διαμορφώθηκαν έντονες διακυμάνσεις στις αγορές, υπάρχει μια κινητικότητα. Το δολάριο Αυστραλίας αρχικά είχε αρχικά ενισχυθεί ως τις σημαντικές αντιστάσεις του 1,1000, όμως υποχώρησε ύστερα από τη σημερινή είδηση, στα 1,0930.

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η κίνηση του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί στο ξεκίνημα της ημέρας, ύστερα από τη διαμόρφωση νέων ιστορικών υψηλών στα $1575.

Θα πρέπει να τονίσουμε, ότι ασχέτως των νέων για τον Οσάμα, οι αγορές είχαν διαμορφώσει εντυπωσιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, και οι τεχνικές μελέτες προειδοποιούσαν για την ανάγκη μιας διορθωτικής κίνησης.

Σύμφωνα με τον Joel Kruger, Technical Strategist της FXCM, η αντιστροφή αυτή θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για περεταίρω ενίσχυση του δολαρίου και άλλων συσχετιζόμενων εμπορευμάτων και παγκοσμίων δεικτών.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να εμφανιστεί ξεκάθαρα ένας θεμελιώδης παράγοντας ο οποίος θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για την αντιστροφή, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα από αυτό το σημείο.
 
Από πλευράς οικονομικών ανακοινώσεων, τα αδύναμα στοιχεία από τον τομέα μεταποίησης της Κίνας, είναι πιθανό να δημιουργήσουν πιέσεις στο συναίσθημα τις αγοράς, όμως η ρευστότητα σήμερα είναι περιορισμένη λόγω αργίας σε Κίνα, Χονγκ Κόνγκ, Σιγκαπούρη και Αγγλία.
 
Στη συνέχεια της ημέρας αναμένονται τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων της Ελβετίας, και ο δείκτης μεταποίησης ΡΜΙ της Γερμανίας. Το απόγευμα από την πλευρά της Αμερικής, αναμένουμε τις δαπάνες κατασκευών και τον δείκτη μεταποίησης ISM.

Τα futures της Αμερικής κινούνται ανοδικά ύστερα από την είδηση για τον Οσάμα, ενώ οι τιμές των εμπορευμάτων υποχωρούν.

Του Joel Kruger, Technical Strategist της FXCM