Υπό πίεση το δολάριο λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Fed

Νέα μέρα, νέα υποτίμηση του δολαρίου Αμερικής, καθώς το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει να πιέζεται λόγω των μη ευνοϊκών αποδόσεων και τη διαφοροποίηση αποθεματικών.

Η Fed πρόκειται σήμερα να ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση της, και η πολυαναμενόμενη απόφαση της, ανακοινώνεται το απόγευμα (19:30). Οι αγορές είναι πιθανό να κυμανθούν σε περιορισμένο εύρος, μέχρι εκείνη την ώρα, και οι επενδυτές να ρευστοποιήσουν τα κέρδη από τις βραχυπρόθεσμες θέσεις τους. 

Η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας είναι πιθανό να προκαλέσει έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, ενώ θα είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος Bernanke, θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου, ύστερα από ανακοίνωση επιτοκίων (21:15).

Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα μελετήσουν προσεκτικά τα λόγια του, αναζητώντας διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα σχόλια της τράπεζας τον προηγούμενο μήνα, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν και οι δηλώσεις του προέδρου σχετικά με την ανάγκη τρίτου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης, την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων, τον πληθωρισμό και το αδύναμο δολάριο.

Το ευρώ διαμόρφωσε νέα υψηλά έτους πάνω από το 1,4700, ενώ σημαντική άνοδο έχουν σημειώσει επίσης το ελβετικό φράγκο και το δολάριο Αυστραλίας.

Το γιέν ήταν το μόνο βασικό νόμισμα που κινήθηκε πτωτικά έναντι του δολαρίου, λόγω των αδύναμων λιανικών πωλήσεων, αλλά κυρίως λόγω της υποβάθμισης του outlook της Ιαπωνίας σε αρνητικό, από την S&P.

Στη συνέχεια της ημέρας αναμένονται τα στοιχεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας, καθώς και το ΑΕΠ της Αγγλίας.

Τα futures της Αμερικής και η τιμή του χρυσού κινούνται ελαφρώς ανοδικά λίγο πριν το άνοιγμα της Ευρώπης, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί οριακά.