Κατά 260% αύξησε τα κέρδη της η Interlife

Παρουσία εκπροσώπων του Οικονομικού Ημερήσιου και Ηλεκτρονικού Τύπου, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης η ετήσια Συνέντευξη Τύπου της Interlife, στην οποία παρουσιάστηκαν τα οικονομικά μεγέθη, το νέο business plan και οι δραστηριότητες της εταιρίας, η οποία φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Interlife, Ιωάννης Βοτσαρίδης, η χρονιά που πέρασε ήταν μία από τις πιο παραγωγικές, ενώ υπογράμμισε τη δικαίωση των προσπαθειών της Διοίκησης, την τελευταία τριετία, να αντα¬πεξέλθει η Interlife στην πρόκληση των σημαντικών θεσμικών αλλαγών στο χώρο των Ασφαλειών, αλλά και στη δίνη της ισχυ¬ρότερης μεταπολεμικής Οικονομικής Κρίσης.

«Από το «τσουνάμι» αυτό των εξελίξεων των τελευταίων ετών, η Interlife, όχι μόνον επιβίωσε, αλλά βγήκε και πολύ ισχυρότερη, συμπεριλαμβανόμενη σήμερα, μεταξύ των 20 πρώτων Ασφα¬λιστικών εταιρειών και κατέχοντας μια από τις πρώτες θέσεις στον τομέα της Φερεγγυότητας (δείκτης αποθεματοποίησης)» κατέληξε ο κ. Βοτσαρίδης.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία, τα κέρδη της Interlife πα¬ρουσίασαν αύξηση κατά 260%, σηματοδοτώντας τη ραγδαία άνοδο σε όλα τα μεγέθη της εταιρείας:

Το 2010 ο Τζίρος της εταιρείας έφτασε τα 50,8 εκατ. ευρώ (αύξηση 3,4%) και τα Ίδια Κεφάλαια τα 20,14 εκατ. ευρώ (αύξηση 24,96%). Το Ενεργητικό έφτασε τα 89,77 εκατ. (αύ¬ξηση 18,90%), οι Επενδύσεις τα 64,7 εκατ. (αύξηση 34%) και τα Κέρδη Προ Φόρων τα 7,67 εκατ. (αύξηση 250%). Τέλος τα Αξιόγραφα έφτασαν τα 43,88 εκατ.(αύξηση 52,75%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Interlife έχει προχωρήσει από πέρυσι στην καθιέρωση συμμετοχικού management και στη θέσπιση Τεχνικού Συμβουλίου, προσαρμοζόμενη στους κανόνες ευε¬λιξίας που απαιτεί η Εταιρική διαχείριση.
Το νέο τριετές business plan της Εταιρίας (2011-2013) στοχεύει στον υπερδιπλασιασμό των Ιδίων Κεφαλαίων, τα οποία αναμέ¬νεται να ανέλθουν στο 68% του συνολικού Κύκλου Εργασιών, ενώ οι Επενδύσεις θα φτάσουν το 138% του Κύκλου Εργασιών και στο 133% των Αποθεμάτων.

Στους γενικότερους στόχους της τριετίας, πρωτεύουσα θέση κατέχει η διατήρηση της υψηλής ρευστότητας και της υψη¬λής φερεγγυότητας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου μεσιτών, πρακτόρων και ασφαλιστικών συμβούλων, η προώθηση νέων, καινοτόμων ασφαλιστικών προγραμμάτων και κυρίως η συνέχιση της συνετούς διαχείρισης της Εταιρίας με ελαχιστοποίηση των κινδύνων.