Που θα οδηγήσει η συνεδρίαση της FED;

Η εορταστική περίοδος του Πάσχα, ανήκει πια στο παρελθόν και οι επενδυτές επιστρέφουν στις αγορές, καθώς ξεκινούν κανονικά οι συναλλαγές για όλες τις χώρες, σήμερα Τρίτη. Η διακύμανση των τιμών ήταν γενικότερα περιορισμένη την Παρασκευή και τη Δευτέρα, αλλά το δολάριο κατόρθωσε να διαμορφώσει μια διορθωτική κίνηση, ύστερα από τα χαμηλά πολλαπλών εβδομάδων.
Από πλευράς ρευστότητας και διακυμάνσεων, φαίνεται ότι η διορθωτική κίνηση των εμπορευμάτων και των χρηματιστηρίων τη Δευτέρα, βοήθησε να μειωθούν κάπως οι πιέσεις στο δολάριο, με τις εντάσεις στη Λιβύη, τη Συρία και την Υεμένη να οδηγούν τους επενδυτές στα πιο  «ασφαλή» νομίσματα.

Επιπλέον, ξεκινά σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Fed σχετικά με τη νομισματική πολιτική, και αναμένουμε αύριο την ανακοίνωση της απόφασης της, η οποία θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις κερδών από τις θέσεις αγοράς του ευρώ, λόγω της πιθανής μεταβλητότητας που μπορεί να προκαλέσουν τα σχόλια του Bernanke.
 
Ο πρόεδρος της Fed, αναμένεται να δώσει την πρώτη συνέντευξη τύπου, ύστερα από ανακοίνωση επιτοκίων, και προφανώς θα δεχθεί πολλές ερωτήσεις, με τους επενδυτές να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σχόλια του.

Η ανάγκη για τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, η έντονη άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων, ο πληθωρισμός, το αδύναμο δολάριο και η χρονική στιγμή απόσυρσης των μέτρων στήριξης, είναι μερικά από τα βασικά θέματα για τα αναμένεται να ερωτηθεί ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας.

Όσον αφορά τη σημερινή ημέρα, στο επίκεντρο κατά τις ώρες των ευρωπαϊκών συναλλαγών, βρίσκονται οι ανακοινώσεις του εμπορικού ισοζυγίου της Ελβετίας, και ο δείκτης βιομηχανικών παραγγελιών CBI της Αγγλίας. Το απόγευμα αναμένονται τα στοιχεία του δείκτη Case Shiller της Αμερικής, η καταναλωτική εμπιστοσύνη και ο δείκτης μεταποίησης Richmond Fed.

Η άνοδος των futures των αμερικανικών δεικτών και των εμπορευμάτων φαίνεται να έχει χάσει την ορμή της και είναι πιθανό να συνεχιστούν οι διορθωτικές κινήσεις τις επόμενες ώρες.